KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Kariyer


Kariyer - İş hayatı ile ilgili bilgiler burada


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 14.02.07, 10:44
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Planlama

Arkadaşlar geleceğinizi şimdiden planlamaya başlayın;

nasıl mı? ilk önce hedifiniz olan mesleği yada meslekleri belirleyin. ve ayrıca sektör belirlemekte fayda var. yani özel sektördemi çalışacaksınız kamu sektöründemi.

hangisinin size uygun olduğuna karar verin. gerek devlette gerek özel sektörde muazzam işler var, kendinizi bunlara uygun görüyorsanız üniversite ve bölüm tercihizini buna göre yapın.

bence iyi bir üniversitede dandik bir bölüm okumanın hiç bir mantığı yok. önemli olan gittiğiniz yerde kendinizi ne kadar geliştirdiğiniz. bu bağlamda sorularınız olursa elinden geldiğince yardımcı olacağım sizlere.

ben atılım üniversitesi ingilizce işletme mezunuyum, şu an bir fabrikanın dış ticaret müdürüyüm. bu konunun yani planlamanın farkına geç vardım ve beni kimse yönlendirmedi. size tavsiyem hedifinizi belirlemeniz ve o doğrultuda kendinize plan yapmanız.
devlette çalışacaksanız o yönde planlar yapmalısınız mesela hedifiniz merkez bankası, spk, bddk vs gibi kurumlarsa bence muhakkak iktisat okumalısınız yanında ingilizceyi muhakkak advance düzeye getirmelisiniz. çünkü gireceğiniz sınavlara en iyi öğrenciyi bu bölüm yetiştiriyor.
yok eğer özel sektör diyosanız iktisat ve maliye gibi bölümlerden uzak durun. daha çok işletme hatta ingilizce işletme muhasebe vs gibi özel sektörö sizi yetiştirecek bölümlere girin.

girdikten sonra yapacağınız işler ise okula düzenli devam edip derslere asılmak olacaktır, bir yandanda yabancı dil seviyenizi yükseltmek hatta yeni yabancı diller öğrenmek sizi ilerki aşamalarda öne geçirecek etkenler olacaktır.

bunların yanı sıra uzun yaz tatilleri yerine ileride girmeyi düşündüğünüz kurumlarda veya onlara benzeyen kurumlarda staj yapmanız gene sizi bir adım öne geçirecektir.

bunlara ek olarak katılacağınız her seminer, kurs ve sertifika programları unutmayınki özgeçmişinizde şık duracak sizi ileriye taşıycak etkenler olacaktır.

sizlerin sorularına elimden geldiğince cevaplayacağım bilmediğim konulardada yakın çevremden yardım isteyip kendinizi doğru yönlendirmenize yardım edeceğim.

umarım gösterdiğim gayreti sizde gösterirsiniz ve kendizi bu zorlu hayata hazırlarsınız.

sorularınızı bekliyorum...
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla


Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006