KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Hayvanlar Alemi


Hayvanlar Alemi - Sevimli dostumuz hayvanlarla ilgili seveceğiniz bir bölüm


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 12.02.07, 14:51
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Bir Sokak Köpeğinin Anlattıkları

Bir Sokak Köpeğinin Anlattıkları
Özcan Nevres
--------------------------------------------------------------------------------
Eğer çocuk istedi diye her önüne gelen köpek alır, çocuğu bıktığında sokağa salıverirse Onca köpeğe barınak nasıl sağlanır bilemem



Ben, benim gibi bir sokak köpeğinin, çöplükte doğurduğu yedi kardeşten biriyim. İlk doğan ben olduğum için diğer kardeşlerden biraz daha iriydim. Annem hastalanıp sütü azaldığında, ben daha çok süt emmeyi başardım. Kardeşlerim yeterli doyamadıklarından birer birer öldüler. Tek başıma kalmıştım ama, annemin hastalığı nedeniyle azalan sütü beni doyurmuyordu. Ölümle yaşam arasındaki ipince bir çizginin üzerindeydim. Çöplükte bulabildiğim yumuşak yiyecekleri yemeyi çabuk öğrendim. Bir süre sonra annem de öldü. Yapayalnız ve savunmasız kalakalmıştım. Annemin bir deri , bir kemik kalmış bedeninin sıcaklığından da yoksun kalmıştım. Çöplerin arasında kendime. bir yer edindim
Yaşam çöplükte bulduğum yiyeceklerle sürüp gidiyordu. Ben de çocukluğumu yaşamak istiyordum çöplüğümüzde. oyun oynayabileceğim hiçbir yavru köpek yoktu. Bir gün benden çok daha küçük yavru köpekler gördüm. Sevinçle yanlarına gittim. Amacım onlarla oynamaktı. Yavruların annesi beni çok kötü hırpaladı. Belli ki yavrularına kötülük yapacağımı sanmıştı. Zaten yiyecek ararken, büyük köpekler beni sık sık hırpalıyorlardı.
İçimde bir dürtü vardı. Senin köpeklerden başka dostların var. Niye onları bulup ta oynamıyorsun diyordu iç güdüm. Yiyecek ararken, yola indiğimi farketmemiştim bile. Dört çocuk beni yakalamak için üzerime geldiler. Korkup kaçmak istedim. İçimdeki dürtü dur kaçma diye uyardı beni. Durdum ve kuyruğumu sallıyarak yanıma gelmelerini bekledim. İçimden. işte seni ömür boyu sahiplenecek olan insanlar bunlar diye geçirdim.
Geldiler ve beni tutup okşamaya başladılar. Ne kadar sevindiğimi anlatamam Bu çocukların beni evlerine götüreceklerini, nefis yiyeceklerle, karnımı güzelce doyuracaklarını zannediyordum Çocuklardan biri çöplüğün içinden bulduğu bir ipi boynuma geçirip bağladı. İp boynumu..
sıkıyordu. Nasıl olsa evlerine götürdüklerinde çözerler diye aldırmadım. Beni evlerinin yakınına getirdiklerinde, bir tenekeyi, buldukları iple kuyruğuma bağladılar. Sonra da kıyasıya dövmeye başladılar. Can havliyle kaçmaya başladım. Kuyruğuma bağladıkları tenekeden çok korkmuştum. Öylesine korkunç sesler çıkarıyordu ki. Çöplüğüme ulaştığımda kurtulduğuma çok sevinmiştim.
Boynumu sıkan bu ip ve kuyruğuma bağlı tenekeyle ben ne yapacaktım. Yiyecek bir şeyler bulup, yutkunmakta zorluk çekerek karnımı doyurmaya çalıştım. Boynumdaki ip yüzünden boğulacak gibiydim. Çaresiz yola çıkıp bir kurtarıcı beklemeye başladım. Karşıdan bir adamın geldiğini görünce koşarak yanına gittim. Acındıracak sesler çıkararak yaltaklanmaya başladım. Adam çok iyi bir insanmış. Hemen boynumdaki ipi ve kuyruğuma bağlı tenekeyi çözüp bu zor durumdan beni kurtardı. Üstelik omuzundaki torbadan bana taze ekmek verdi. O gün yediğim o ekmeği ömrüm boyunca unutamıyacağım.
Belki beni sahiplenir diye peşinden gitmeye başladım. Kasabaya vardığımızda bir kahvehaneye girip oturdu. O çayını içerken, ben onu dışarıda beklemeye başladım. Yakınımdan çocukların geçtiklerini gördüğümde, uygun bir yer bulup gizlenmeye çalıştım. Bu adam beni sevdi, bana yiyecek verdi. O artık benim sahibim diyordum. Kahvehaneden çıkıp ilerlediğinde yine peşine takıldım. Evine varıncaya kadar beni farketmedi bile.Ancak evine girerken beni farketti.
Bak şuna yahu, ta buralara kadar peşimden gelmiş dedi. Beni kovmadığı için çok sevindim. Kuyruğumu sallayarak, sevgimi ifade eden sesler çıkararak karşılık verdim kendisine. Evine girip çıkması bir oldu. Elindeki yoğurt kasesinde belli ki bana getirdiği yiyecek vardı. Sevinçle yanına gittim. Kasedeki yiyecek ömrüm boyunca hiç tatmadığım, nefis bir yiyecekti. Ne olur ne olmaz diye, olur a benden büyük bir köpek gelir yiyeceğimi alır önümden, korkusuyla hızla yiyeceğimi bitirdim. Karnım iyice doymuştu. Evin duvarı dibine yatıp uyumak istedim. Henüz uyumadan çocuklar etrafımı sardı. Kimi hoşt diye bağırıyor, kimi elindeki taşı rast gele atıyordu. Yine boynuma ip takarlar, kuyruğuma teneke bağlarlar diye çok korktum. Bütün gücümü ayaklarıma vererek oradan hızla kaçtım.
Günlerce o iyi adamı bekledim yollarda. Hiç rastlamadım ona. Zaman zaman çocuklarla karşılaşıyordum. Hızla kaçıyordum onlardan. Çöplükteki hayat akıp gidiyordu. Ben hızla büyüyordum. Hep ben kaçmıştım çocuklardan. Şimdi onlar kaçıyorlar benden. Çöplüğümüze giren çocuk oldu mu diğer köpeklerle birlikte onları kovuyoruz.
Çöplükte bulduğum bir yiyeceği naylon torbadan çıkarmaya uğraşıyordum. Birden sırtıma çok kötü bir darbe yedim. Can havliyle ileriye fırladım. Dönüp baktığımda, elinde sopa olan bir çocuk vardı. Bir kere vurduğu yetmiyormuş gibi ikincisini vurmaya hazırlanıyordu. Hemen atladım üzerine. Onu yere devirip bir çok yerinden ısırdım. Yalnız vurduğu sopanın değil, geçmişte bana çektirilenlerin tüm acılarını, o çocuktan çıkarırcasına ısırdım.
Daha çok küçükken, köpeğin biri bir çocuğu ısırmıştı. Silahlı adamlar gelip o köpeği öldürdüler. Ben çok küçük olduğum için bana dokunmadılar. İçimi bir korku sardı. Ya beni de öldürmeye gelirlerse diye. Hızla uzaklaştım çöplükten. Günlerce hendeklerde yoğun çalılıklar arasında dolandım durdum.. Çoğu kez aç yatıp aç kalkıyordum. Bende yaşamak istiyordum. Benim de yaşamaya hakkım yok muydu.
Keşke benim de bir sahibim olsaydı. Bağ evlerindeki, sığır çiftliklerindeki bekçi köpeklerine imreniyordum. Beni sahiplenirler diye yanına sokulduğum insanlar kovuyorlardı beni. Bazıları taşlıyorlardı bile.
Çalıların dibine çökmüş, ne olacak benim halim, bu açlığa ne kadar dayanabilirim diye düşünüyordum. Önümden bir sütçü arabası geçtiğinde umutla düştüm peşine. Çiftliğe vardığımızda, sürücünün yanına gidip kuyruğumu sallamaya ve sevgi sesleri çıkarmaya başladım. Gel kuçu kuçu, gel bakayım, belliki sen çok acıkmışsın dediğinde dünyalar benim oldu. Hemen girdim çiftliğe. Güğümleri çalkaladığı suyu bir kaba boşalttı. Kocaman bir ekmek doğrayıp önüme koydu. Önüme koyduğu yiyecek o kadar çoktu ki, bitirdiğimde çatlayacağımı zannetmiştim.
Ben artık çiftliğmizin bekçisi oldum. Yabancıların, hele hele çocukların çiftliğimize girmelerine asla izin vermiyorum. Hele sahibimin beni çok seviyor olması, beni öylesine mutlu ediyor ki.
***
İşte böyle anlattı Karabaş yaşadıklarını. Bizler tartışaduralım, köpekler öldürülsün mü, kısırlaştırılsın mı yoksa köpek yiyen ülkelere mi satalım diye. Karabaşa bunca çileyi çektirenlerin hiç mi kusuru yok. Hiçbir neden yokken köpek niye saldırsın insanlara. Her hayvan iki nedenle saldırgan olur. Ya önünden yiyeceği alındığında, yada canı çok fena yandığında.
Hele o sokak köpeğinin önüne bir çökün. Elinizle toprağa birkaç şaplak atın. O çok korktuğunuz köpeğin, yanınıza dostça gelişine şaşarsınız. Eğer cebinizde birkaç bisküvi bulundurursanız, onları o çok korktuğunuz sokak köpeğine verin. Her gün sizi candan karşılayan bir dost kazanmanın mutluluğunu yaşatsın size.
Eğer başını kaldıramayan, sağa sola dönüş yapamayan, hele hele ağzından salyalar akan bir köpek görürseniz hemen kaçın. Kaçın ama düz değil, zikzaklar yaparak kaçın ve görevlileri durumdan haberdar edin. Zira o köpek mutlaka kudurmuştur.
Köpeğin bedeninde ter bezleri yoktur. Bu nedenle köpek sadece dilinden ter akıtır. Terle salyayı biribirine karıştırmamak gerekir. Ayrıca köpeğin kuyruğu simgedir. Eğer köpek kuyruğunu sallıyorsa, sizinle dostluk kurmak istediğini belirtir. Kuyruğunu sallamıyorsa ondan uzak durulması gerekir. Saldıran köpekten kurtulmanın yolu kaçmak değildir. Bu durumda korunmanın en güzel yolu yere çökmektir. Yerden taş alıyor gibi davranmak onu saldırmaktan caydıracaktır.
Köpek dostlarımıza barınaklar hazırlanıncaya kadar, onlarla sokaklarda hep karşılaşacağız. Şunu da iyi bilmek gerekir. Çocuk istiyor diye köpek alınmaması, alınmışsa çocuk bıktıktan sonra sokağa bırakılmaması gerekir. Benim Amerika’daki torunum köpek istedi diye evlerinin iki dönümlük bahçesini telle çevirttiler. Nedenini sorduğumda “köpeği sokağa salmanın cezası ödenemiyecek kadar ağır” dedi kızım.Bir aylık deneme sürecinde, köpeği bakamayacaklarına karar vererek aldıkları yere, geri verdiler.
Eğer çocuk istedi diye her önüne gelen köpek alır ve çocuğu bıktığında sokağa salıverirse, onca köpeğe barınak nasıl sağlanır bilemem. Korunaklar hazırlanırken, sokağa köpek bırakmayı yasaklayan yasanın da ivedilikle çıkarılması gerekir.

Özcan NEVRES
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 02.08.07, 01:00
KuTy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 03.09.06
Erkek
Mesajlar: 2.442
Teşekkürler: 18
Üyeye 29 kez teşekkür edildi
Standart

paylaşımın için tşkler
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 21.10.09, 17:35
FerideHanım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 15.10.09
Kadın
Mesajlar: 21
Teşekkürler: 1
Üyeye 6 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Bir Sokak Köpeğinin Anlattıkları

çok acıklı bizimde bir köpeğimiz vardı çok saldırgan bir türdü ama aynı zamanda çok dost canlısıda diğer köpeklere saldırmak istedikçe onu geri çevirirdim çünkü diğer köpeklerin ondan korkucağını bildiğim için bazı çocukları saldırgan köpeklerle zavallı kedileri öldürtüyorlar o kedilere çok üzülüyorum ne zaman yavru zavallı bi kedi görsem hemen ona salam sosis ne alabiliyosam alırım karnını doyururum en çok köpekler sadık olduğu için köpekleri daha çok seviyorum ama kedilerde sadıktır ama ne kadar sene beslersen besle kedi gene yanlış bi hareketinde tırmalıyabiliyor köpek ısırmıyor mu ısırıyor ama gerçeketen çok saldırgan olmayan cinslerle muhattab olduysanız bu köpekler sizi hep korur ve köpek ölünceye kadar sizinle olur ve sizi asla unutmaz ne zaman nerede aradan ne kadar vakit geçerse geçsin sizi tek bir sözünüzle kokunuzla hatırlar ve eğer siz köpekten önce ölürseniz bazı köpekler sahibinin öldüğünü anlayarak 3 gün mezarının başında beklerler ve ağlarlar köpekler çok güzel hayvanlardır bu hayvanlara zarar verenleri allah ıslah etsin...
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
  #4 (permalink)  
Alt 31.10.09, 17:31
deja.vu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 30.10.09
Kadın
Mesajlar: 19
Teşekkürler: 3
Üyeye 1 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Bir Sokak Köpeğinin Anlattıkları

köpeğimi bırakmayı bırak şurdan şuraya git demeye kıyamıyorum

ön sol ayağı incindide her gün ilacı sürerken elimi yalaması aklımndan gitmez..

ne sadık bir dosttur yaaaaD:
Alıntı ile Cevapla
  #5 (permalink)  
Alt 31.10.09, 17:39
Joannie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lonely...
 
Kaydolma: 15.07.09
Kadın
Mesajlar: 10.176
Teşekkürler: 1.351
Üyeye 613 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Bir Sokak Köpeğinin Anlattıkları

Uff ...
Yapmayın bunu hayvancıklara...
Alıntı ile Cevapla
  #6 (permalink)  
Alt 13.11.09, 21:10
kenny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 01.05.09
Erkek
Mesajlar: 1.501
Teşekkürler: 252
Üyeye 304 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Bir Sokak Köpeğinin Anlattıkları

harika bi hikayeydi
Alıntı ile Cevapla
  #7 (permalink)  
Alt 05.12.09, 16:36
kalibur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 19.08.09
Erkek - 35
Mesajlar: 151
Teşekkürler: 5
Üyeye 4 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Bir Sokak Köpeğinin Anlattıkları

bnde kucukken cok kotu bı olay yasamıstım hem kotu hem guzel bır arkadasım yardı tam sapık bı tıp yavru 2 kedıden 1nı kopegının onune attı kopek onu ısırarark oldurdu ıcım acıdı ama cocuk bnden buyuktu bısı yapamıodum 2. ledıyı baglamıstı bnde cozemıcegımı bılıyordu elım yırtılsa bıle ıpı koparıcam dedım yavru kedının dıgerıne elıme aldım ıpı kuvvetlıce cektım 11 yasındakı bı cocugun gucu nekadar olabılırkı ama ıp koptu bnde dogruca apartmanıma dogfru kosmaya basladım ama o anda sadece kedının hayatını dusunuodum aslında arkamdakı kopek kedıyı degıl benı ıstıodu arkadasım arkamdan salmıstı kopegı bn bınaya gırıp kapıyı kapattım sonra eve cıktım ıp yuzunden elım boydan boya kesılmıstı kedı korkudan cırmalamıstı benı ama o kurtarma duygusu herseye bedel arkadaslar kedıyı besledım doyurdum annem 1 gecelık evde kalmasına ızın werdı dunyanın en mutlu cocugu bndım 1 gece boyunca yanımda yattı kedı daha sonra hayvan barınagına vermek ıcın babam elımden aldı anlattıgına gore kedı 4-5 kere kacmya arabaya gerı donmeye calısmıs cok uzulmustum ama bı yandanda cok sewınmıstım cocuklugumda bna hayvan sewgısını veren en ana olaydır
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
  #8 (permalink)  
Alt 05.12.09, 16:40
Joannie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lonely...
 
Kaydolma: 15.07.09
Kadın
Mesajlar: 10.176
Teşekkürler: 1.351
Üyeye 613 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Bir Sokak Köpeğinin Anlattıkları

Anlamadığım bir şey var.
Güzel olan kimdi arkadaşın mı?

Sen güzel deyince ben kız sandım
Alıntı ile Cevapla
  #9 (permalink)  
Alt 07.12.09, 20:39
HarektOrdusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 14.11.09
Erkek - 14
Mesajlar: 2.127
Teşekkürler: 376
Üyeye 306 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Bir Sokak Köpeğinin Anlattıkları

Anlattığınız 3 hikaye de birbirinden güzeldi. Bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim...
Alıntı ile Cevapla
  #10 (permalink)  
Alt 06.07.10, 16:38
koçekuçkuç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 05.07.10
Kadın
Mesajlar: 32
Teşekkürler: 2
Üyeye 3 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Bir Sokak Köpeğinin Anlattıkları

benim iki köpeğim vardı bi dişi bi erkek ikisi de birbirinden tatlı dişi doğum yaparken öldü 12 yavru annesisz kaldı aptal veteriner bi köpeği doğurtamadı yavruları inek sütü ile beslemeye çalıştım ama teker teker öldü bi son yavru kaldı elimde oda yaşamayı başardı adını koç koydum o benim herşeyim simdi bir yaşında babasıyla oyunlar oynuyor onları çok seviyorum onlar bana yüce allahtan bir hediye uğurum onları sokağa atmayı asla düşünmem onlar için ölümü bile göze alırım burdan köpekleri dövüştüren onlara türlü işkenceler yapan insanlara seslniyorum lütfen yapmayın onlar da can taşıyor
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Cevapla

Konuya Ait Popüler Kelimeler
özcan nevres





© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006