KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Oyun > Online Oyunlar


Online Oyunlar


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 09.08.10, 10:56
hajaka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 09.08.10
Erkek
Mesajlar: 1
Teşekkürler: 0
Üyeye 0 kez teşekkür edildi
Standart Swon6

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Arkadaşlar,

Şu anda halen var mıdır bilemiyorum ancak bizim okuduğumuz senelerde ilkokul yıllarında her sene “Yerli Malı” haftalarını kutlar yerli üretim olan yiyeceklerden okula getirir arkadaşlarımızla birlikte getirdiklerimizi yerdik.

Hiç unutamam yine bir yerli malı haftasını kutladığımız bir günde böyle bir etkinlikleri neden kutladığımızı öğretmenimize sormuştum ve bana demişti ki; “Ülkemizde ihtiyaçlarımızı giderebileceğimiz her şeyi sadece ve sadece yabancı uluslardan aldığımızı düşün, gün gelir bize herhangi bir sebepten düşman kesilirler ve paramız olduğu halde yemeye ekmek bulamayacağımız günlerimiz gelebilir. İşte yerli malını bu sebepten dolayı kutluyoruz. İlk önce bizim kendi üreticimiz kazanabilsin önce o ayakta kalabilsin ki ekmek bulamayacağımız günlerde onlar sayesinde başkalarına boyun eğmeden yaşayabilelim.”

Üretimin önemi ile ilgili olarak ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün birçok sözü de vardır. Bunlardan bazılarını sizlere tekrardan hatırlatmak istiyorum;

1 Tam bağımsızlık, ancak mali bağımsızlık ile mümkündür. Bir devletin maliyesi bağımsızlıktan yoksun olunca, o devletin bütün hayat ışıklarında bağımsızlık felç olur.
2 "Bizim başka milletlerden hiç bir eksiğimiz yok. Cesuruz, zekiyiz, çalışkanız, Yüksek amaçlar uğrunda ölmesini biliriz."
3 Tüketici yaşamak iyi değildir. Üretici olalım.

Hepimizin bildiği üzere online oyun piyasası her geçen gün daha da gelişmekte ve bu piyasaya birçok firma girmektedir. Ülkemiz online oyun piyasasında dünya üzerinde en çok rağbet gören ülkelerden biridir. Bunun nedenlerinin başında çok genç bir nüfusa sahip olmamız geliyor. Ancak şunu da belirtmek isterim ki bu piyasadaki firmaların büyük çoğunluğu hatta %90 dan fazlası hep yabancı firmalardır. Bu firmalar ülkemizde elde ettikleri gelirlerden hiçbir şekilde vergi ödemedikleri için tüm gelirleri kendi ülkelerine götürmektedirler. Ancak Türkiye oyun piyasası için çok önemli bir ülke olmasına rağmen yerli oyun üreticileri çok az, bu konudaki en büyük eksiklik maalesef maddiyattan geçiyor. Yerli yapımcıların, yabancı yapımcılar gibi geniş imkanları ve bütçeleri maalesef yok. Bu konuda hükümetimizin de maalesef bir teşviki olmadığı için yerli yapımcılar kendi imkânları ile bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Bu durumda biz oyun severlerin yerli yapımcılara destek olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu amaçla sizlere bugün bir oyun tanıtmak istiyorum; işte karşınızda System Wonders 6, Swon6, tamamıyla Türkiye’de yapılmış, gerek kurgusu gerek programlanması her şeyi İzmirli Emibel ve Armateknik adında 2 firma tarafından yapılmış, web tabanlı online uzay oyunu.

Oyun Türkiye’nin önde gelen Bilgisayar Dergilerinden olan Level Dergisinin 2009 senesi içerisinde düzenlemiş olduğu en iyi oyunlar yarışmasında “2009 senesinin en iyi web tabanlı Türk yapımı MMO’su” seçilmiştir.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.



İlk etapta şu soru gelebilir aklınıza, madem Türkiye yapımı neden o zaman ismi SWON6, bunun nedeni de her iki firmanın da bu oyunu dünya da tanınır bir hale getirme ve Türkiye üzerinden dünyaya pazarlanacak ilk oyunlardan biri olma amacını gütmeleri nedeni ile uluslar arası bir isim kullanma istekleridir.

Şimdi sizlere çok kısa olarak bu oyunu biraz tanıtmak istiyorum. Oyun ilk bakışta her ne kadar piyasada çok görülmüş olan uzay savaş oyunlarına benziyorsa da, oyuna başladıktan sonra farklılıkları hemen ortaya çıkıyor. Bir kere oyunun hemen başında, oyuna yeni başlayanları hem eğlendirmek hem de oyuna daha kolay adapte olmalarını sağlamak için görevler var. Bu görevleri yaparak hem çeşitli ödüller kazanıyorsunuz hem de gelişim için gerekli olan yapılanmayı sağlıyorsunuz. Bu görevlerden sonra seçim tamamen oyuncuya bırakılıyor, ister savaşçı, ister ekonomist, ister savunmacı olmak tamamen oyuncunun elinde.

Oyunda benzerlerinden çok farklı özellikler var, Savaş Ganimeti borsası sayesinde, savaşlarda kazanılan ganimetleri veya biriktirdiğiniz hammaddeleri veya ürettiğiniz gemileri diğer oyunculara satabilir, elde ettiğiniz gelir ile oyunun Premium özelliklerinden faydalanabilirsiniz.

Ayrıca gene hiçbir oyunda olmayan “Havada Savaşlar” ile ister elinizin ucunda bulunan filo roketleri ile gezegeninize gelen düşman filosunu havada gezegeninize yaklaşırken güçsüzleştirip vurun, daha fazlası düşman filosunu gezegeninize gelmeden sürpriz yaparak havada karşılayın tam anlamı ile düşmanınızı şaşırtın. Bunların hepsini yapmanız bu oyunda mümkün.

Her saldırı gemisi ve savunma silahı için birbirinden değişik 3 adet silah tipi mevcut bu oyunda, düşmanınızı ne ile karşılayacaksınız foton yüklü gemileriniz ile mi yoksa lazerlerle mi yok olmadı derseniz füzeleri denemeye ne dersiniz. Bunların hiç biri bana göre değil benim gemim savunma gemileri diyorsanız şaft, kalkan veya zırhla mı karşılayacağınıza siz karar verin…

Diğer bir özellik olan Onur Puanından bahsetmek istiyorum birazda sizlere,
Onur puanı diğer oyunculara yapılan saldırılar sonucu çalınan hammadde karşılığında veya patlatılan gemi veya savunma birimleri karşılığında oyuncunun hesabına yüklenen puanlardır. Onur Puan ları ile dilediğiniz bir anda, gemi veya savunma alabilir veya dilediğiniz bir anda hammaddeye çevirerek üretim yapabilirsiniz. Biriktirdiğiniz Onur Puanları ile size yaklaşan düşman filolarına sürpriz yapıp gezegeninize yüklü miktarda savaş gemisi alabilirsiniz.

Biraz da oyuna adını veren Wonder lardan bahsetmek istiyorum, Swon6 nın en güzel özelliklerinden ve stratejilerinden bir diğeri ise gezegeninizde kurabileceğiniz wonderler yani harika binalar. Her koloninizde 1 adet, toplamda 6 kolonide 6 adet wonder kurma şansı vardır oyuncuların. Oyun içerisinde toplamda 30 adet wonder bulunmaktadır bunlardan hangilerini kurmak isterse oyuncular kendi stratejilerine göre seçim yapmak durumunda kalır. Savaşçı olmak isterse toplamda 7 adet savaş wonderi, savunmacı olmak isterse 10 adet gezegen bilimleri wonderi, eğer ekonomist olmak isterse ise 13 adet ekonomi bilimleri mevcuttur. Her bir wonderın etkisi tüm gezegenlerde geçerlidir ve wonderların etkileri gerçekten oyunun belirleyici özellikleridir.

Lafı daha fazla uzatmak istemiyorum, bu maceraya gelin siz de katılın ve üye olun. Hem eğlenceli vakit geçirin hem de ülkemizde yapılan bu oyunu destekleyin. Hemen üye olmak için
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
, eğlence bir tık uzağınızda.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 05.01.11, 16:30
Kenny AngeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 02.07.10
Erkek
Mesajlar: 1.228
Teşekkürler: 142
Üyeye 114 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Swon6

resimleri beğendim
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006