KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Kültür & Sanat > Şiirler, Denemeler, Anılar > Kendi Yazdıklarınız


Kendi Yazdıklarınız - Yazdığınız yazıları bizimle paylaşabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 31.07.10, 19:30
s_tuba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 26.06.10
Kadın
Mesajlar: 14
Teşekkürler: 0
Üyeye 1 kez teşekkür edildi
Standart İstek- Dilek - Dua...

31 Temmuz"2010

İstek - Dilek - Dua ......

Selamünaleyküm KARDEŞİM;

Beni mutlueden bir şizofrenii bu. Ve bir çok ortağım da var sanırım.

Uzun zamandır ilk kez kumandayı elime aldım ve bir film izledim. Hem de sonuna kadar. Bir genç kızın futbol ve yaşam macerasını anlatıyordu. Falan filan. Herkes yaşadıklarının bir kısmını kendiyle özdeşleştirirken bir kısmını da reddediyor. Fakat anlamıyorlar mı yaşadıklarının neredeyse hepsinin bir dua olduğunu???

Ben birçok duayı yaşadığıma şahit oldum. Mesela bir kitap okumuştum. ''EYLÜL'' adında. Ve bir dua etmiştim gönlümden kopan bir dua... KAbul oldu. Duamı yaşıyorum şimdi. Muhtemelen bu yüzden eksenden kopmadım öğrenciliğimden beri. Ve bir hocam dua etmişti öğretmen olmamız ve onu anlamamız için. Öğretmenliğimi de buna bağlıyorum işte. Ve ben kendim için de çok dua ettim. Kulluğum, evlatlığım, insanlığım, öğretmenliğim için.... Bunların kabul olup olmadığını da uzun zaman sonra ya da bana uzun gelecek kısa bir zaman sonra öğreneceğim...

Peki dua nedr??? Dua istemektir. Dilemektir. İnsan kötü bir şey için dua eder mi? Sanmıyorum. Ama kötü şeyler isteyen insanlar da mevcuttur tabi.


Çok yaygın bir söz vardır :

Hayır düşün, hayır olsun....


Bu sözün manasına dikkat etmek gerekiyor. Çünkü burada düşünce gücünden bahsediliyor. Yani bizler olumlu olguları düşünerek - ki onların gerçekleştiğini düşünmek dilemek istemektir yani duadır - bu olguların gerçekleşme olasılıklarını arttırabiliyoruz. Aynı şekilde olumsuz olguları düşünürsek, onlara odaklanırsak da onların gerçekleşme ihtimalini arttırıyoruz. Yani insanın istemesi ve istediğine odaklanması çok önemli.

İşte bu şekilde eğer isteğimiz, duamız bizim bilmediğimiz şekilde gerçekleşmemesi gereken bir şey değilse o zaman ALLAH nasib ediyor.

Yani insanlar ne isediklerine dikkat etmeliler.

Benim hayatım kocaman tevafuklarla dolu. Bunlar tesadüf olamaz!! Ben diledim, ALLAH nasib etti. İsteklerimin gerçekleşmediği zamanlar da var ama ALLAH'a teslim oldum.

Ve bazı şeyleri istemedim. İstemekten korktum. İçten içe yandım ama duama sürmedim dileğe dönüştürmedim. Kendimi ALLAH'a emanet ettim. Sanırım en baştan beri yapmam gereken buydu. ALLAH'A teslim olmak. Sorgusuz sualsiz.... O mertebeye henüz ulaşamadım. Nasib olur mu bilmem. Gönlümdeki duaya kavuşur mu yoksa duaya kavuşmadan gerçekleşir mi ya da aklımın ermediği bir şekle mi bürünür bilemem....

Bu kadar sevgisiz bir dünyada sanırım gönlümdekiler için ALLAH'a ne kadar şükretsem az.....

Seni seviyorum KARDEŞİM. Hem de sevebileceğim kadar...


s_tuba
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla

Konuya Ait Popüler Kelimeler
dua ettim dilek diledim allahtan gerçekleşirmi





© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006