KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Spor > Futbol > Trabzonspor


Trabzonspor - Trabzonspor taraftarlarının bölümü


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 30.07.10, 09:26
RG350 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 03.02.10
Erkek
Mesajlar: 1.773
Teşekkürler: 25
Üyeye 258 kez teşekkür edildi
Tamam 'Büyük bir iz bıraktık'

Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'nın Tegelen kasabasında sürdüren Trabzonspor'un Arjantinli oyuncusu Gustavo Colman, şampiyonluk için her sene şanslarının olduğunu ve burada oldukları müddetçe her zaman şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduklarını söyledi.

Gustavo Colman, bordo-mavili takımın kampında yaptığı açıklamada, geçen sezonu Fenerbahçe karşısında Türkiye Kupası'nı alarak kapadıklarını belirterek, "Oyuncu grubu olarak kendimiz için kulüp ve Trabzon şehri için önemli bir sezon finali yaptık. Onunla birlikte Ligde de onlarla kendi sahasında berabere kalarak şampiyon olmalarını engelledik. Onu da en az kupa zaferi kadar önemsiyorum. Oraya puan cetvelinde hiçbir iddiamız olmadığı halde gittik. Deyim yerindeyse takımın kulübün onuru ve kulübün temsil değeri için mücadele ettik" dedi.

Bu mücadeleden alınlarının akıyla çıktıklarını ifade eden Colman, "Geçen sezon büyük bir iz bıraktık. Bizim için tüm takımlar için örnek oluşturdu. Geçen sezonu çok iyi kapattık. Bundan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Geçen sezondan gelen özgüven ve inançla bu sezona yeni bir başlangıç yapıyoruz" diye konuştu.

Bu sezon da Hüseyin Avni Aker Stadı'nda ilk maçlarını Fenerbahçe ile yapacaklarını dile getiren Colman, "O maçın motivasyonu ve oluşacak atmosfer farklı olacak. Bizim öncelikle ilk haftada deplasmanda Ankaragücü ile yapacağımız maçı kazanarak lige başlamamız lazım. O maçı kazandıktan sonra Fenerbahçe karşısında alacağımız galibiyet bizi yukarılara çıkma şansını getirecek. Öncelikle lige kazanarak başlayacağız ve sonra o maça hazırlanacağız" ifadelerini kullandı.

Uzun bir kamp dönemi geçirdiklerini kaydeden Colman, şöyle devam etti: "Ama Avrupa futbolunda saygın bir yer edinmek isteyen kulübün her dönem geçirmesi gereken şeyler bunlar. Bizi bekleyen yoğun maç takvimi olacak. Bu takvime Bursaspor ile yapacağımız Süper Kupa maçıyla başlayacağız. Sonra UEFA Avrupa Ligi için önemli iki maça çıkacağız. Bu sezon olmazsa olmazlarımızdan biri de UEFA Avrupa Ligi maçları olacak. Çıkacak rakibimizi yenerek gruplara kalmak istiyoruz. Bu maçlar öncesi hazırlık maçları çok önemli. Neyse ki çok ciddi sakatlık olmadı, hazırlıklar da gayet iyi gitti."

"ŞAMPİYONLUK İÇİN HER SENE ŞANSIMIZ VAR"

Colman, geçen sezon Bursaspor'un şampiyon olarak Türkiye'deki futbol kamuoyunun meseleye bakışını ve zihniyetini değiştirmek için iyi bir ders verdiğini belirterek, "Büyük bir sürprizi gerçekleştirdiler. Biz de dahil herkes Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve bizden bahsederken Bursaspor büyük bir sürpriz takım olarak aradan sıyrıldı, şampiyon oldu. Her sene şampiyon olmak için büyük şansımız var. Araya böyle takımların da girmesi Türk futbolu için çok büyük bir fayda sağlayacaktır. En azından monotonluk kırılacak, rekabet artacaktır. Biz her zaman burada olduğumuz müddetçe bu işin en büyük adaylarından biriyiz" diye konuştu.

"YÖNETİMLE TEKLİF OLUP OLMADIĞINI KONUŞTUM"

Colman, kendisine bazı kulüplerin talip olduğu yönünde çıkan haberleri basından takip ettiğini belirterek, "Gerek Trabzon basını gerek yurt dışı basınından böyle haberler çıktı. Fakat bu söylentiler ortaya çıkınca yönetimle konuştum. Onlar hiçbir şekilde resmi teklif gelmediklerini söylediler. Zaten siz basın olarak işin içindesiniz, sürekli olarak böyle haberler yazıp çizildi mi herkes bir anda ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyor. Tam olarak kestiremiyorsunuz ne olduğunu. Ama benim burada sözleşmem var ve 3 yıl devam ediyor. Şu anda buradayım ve takım için yükümlülüklerim var. Onları yerine getirmeye çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

"MİLLİ TAKIMA ÇAĞRILMA UMUDUM VAR"

Colman, milli takıma çağrılma konusunda büyük bir umudunun bulunduğunu kaydederek, "Bir gün beni arayacaklarını söylemiştim. Bu konuda büyük umudum var. İyi oynamayı sürdürdüğüm müddetçe çağrılacaklar listesinde olduğumu biliyorum. Ama tabi ki bu konuda hoca karar verecektir. Arjantin milli takımına çağrılacağım haberini almak istiyorum" dedi.

Arjantin Milli Takımı'nın Dünya Kupası'ndaki performansını da değerlendiren Colman, "Arjantin, kupadan önce kağıt üzerinde kupayı kazanacak listesinde başta geliyordu. Özellikle ikinci maçı oynadıktan sonra takım kendini bulmaya çalıştı. Ama Almanya karşısında takım gibi oynayamadı. Her oyuncu bireysel olarak birşeyler yapmaya çalıştı. Almanya ise takım olarak oynadı ve etkisiz bıraktı. Yakın tarihin en kötü maçını çıkardık" diye konuştu.

"MESSİ, BASKIYI KALDIRAMADI"

Rakip takımların Messi'yi tutma konusunda başarılı olduğunu söyleyen Colman, "Ondan Barcelona'da çıkardığı oyunları çıkarmasını istiyoruz. Bazen böyle büyük sorumluluk taşıması zor hal alıyor. Herkes saha içinde Messi'yi arıyor, herkesin ayağı Messi'ye bağlı hale geliyor. Bu sefer Messi bütün takımın yükünü çekmeye başlıyor ve bu da bir yere kadar oluyor. Bu bize zarar verdi. Messi, kamuoyunda onun üzerinde olan baskıyı kaldırmada zorluk çekti, ancak bu kadar geldi elinden" dedi.

"KAYBETTİĞİMİZ ZAMAN VİCDANİ RAHATSIZLIK DUYUYORUZ"

Colman, bordo-mavili takımın peşinden gelen taraftarların fedakarlıklarını bildiklerini vurgulayarak, "Birçoğu cebindeki son kuruşunu verip o deplasmanlara geliyorlar, bunu iyi biliyorum ve gözlemliyorum. Bu bizim için büyük vicdanı bir durum. Onlar için bu sezon öncelikle yapmak istediğimiz Süper Kupayı kazanmak. Ondan sonra play-off turu için iki tane önemli karşılaşma oynayacağız. Onları kazanarak özgüvenli lige başlamak istiyoruz. Kaybettiğimiz de taraftarlara karşı büyük vicdani rahatsızlık duyuyoruz, kazandığımız zaman onların mutluluğuyla daha fazla mutlu oluyoruz" dedi.

Arjantinli oyuncu, Kasım ayında bir erkek çocuğunun olacağını da anlatarak, "Adını Valentino koyacağım, Eşim o ismi isteyince ben de kabul ettim, hoşuma gitti" diyerek sözlerini tamamladı.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla


Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006