KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Kim Kimdir?


Kim Kimdir? - Ünlü kişilerin biyografileri burada


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 22.06.10, 17:32
iowa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 21.06.10
Erkek
Mesajlar: 10
Teşekkürler: 0
Üyeye 2 kez teşekkür edildi
Thumbs up Joey Jardison

Nathan Jonas Jordison, bilinen adıyla Joey Jordison (d. 26 Nisan 1975, Des Moines, Iowa, ABD), Slipknot'ın bateristi ve söz yazarıdır.Aynı zamanda prodüktördür.Bununla birlikte bir horrorpunk grubu olan Murderdolls'ta gitaristlik yapmaktadır.Modern Drummer tarafından 2001 yılında en iyi baterist ödülü aldı. Double cross kullanışı ve ritmleriyle bilinen bir baterist ve dünyanın en iyi double cross kullanan bateristi kabul edilmektedir. Tek ayağıyla helikopter sesi çıkarabildiği söylentiler arasında.Marilyn Manson'ın en yakın arkadaşıdır. Slipknot'ın en kısa boylu elemanıdır.Jordison en son kullandığı bagetlerinin kırmızı boyasına sağ ve sol kolundan alınan bir tüp kanı karıştırarak yaptırmıştır.Gruptaki numarası #1'dir.Her albüm için farklı versiyonda kabuki maskesi takmaktadır.
Biyografi [değiştir]
1975 yılında Des Moines, Iowa Mercy hastanesi'nde doğmuştur. Müzik hayatına ilkokul takımında gitar çalarak başlamıştır.Daha sonra ailesinin 8 yaşında hediye ettiği bateri setiyle bateri öğrenmeye başlamıştır.Ardından Iowa'nın batısındaki Valley Lisesi'ne gitmiştir.Jordison, lisesinin baterist takımında en az bir caz grubu kadar iyi davul çalmaktaymış.Lise yıllarında olabildiğince müziğe odaklanmaya başlamış.15 yalında ilk ciddi grubu olan Modifidious'ta bateri çalmaya başlamış.Daha sonra türünü ilerleterek bu bir speed metal grubu olmuştur.Bu grupla birlikte konserlerde çalmaya başlamıştır ve o zamanlar Atomic Opera'da çalan James Root ve Heads on the Wall'da çalan Shawn Crahan'la tanışmasına yarar sağlamıştır.Sonraki yıllarda Paul Gray, Shawn Crahan, Josh Brainard, Donnie Steele, Anders Colsefini ve Craig "133" Jones ile Slipknot'ı kurup Visceral ve Mud Fuchia adında iki demo yayınlamışlardır.Daha sonra grup ile değişme dönemine girmiştir.
Diğer Müzisyenler ile Çalışmaları [değiştir]
Jordison,birçok müzisyen ile ortak projeler yaratmıştır.Bunların ilkini en eski dostu olan Marilyn Manson ile yapmıştır.Manson'un Tainted Love klibinde görünmüş ve onun The Golden Age of Grotesque albümünün yapımında birlikte çalışmışlardır.Bazı gitar rifflerini o çalmıştır ancak albümde ismi geçmez.2008 yılında Otep'in House of Secrets albümündeki 6 parçada bateri çalmıştır.2008 yılında Puscifer grubunun "V" is for Viagra. The Remixes albümüne bir parçada remiks versiyonda bateri çalmıştır.
Joey Jordison'nın en bilinen çalışması ise 2004'te Download Festivali'nde Metallica ile birlikte çalmasıdır. Lars Ulrich bir rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.Bunun üzerine davula bir konserlik Joey Jordison gelmiştir.Ulrich'in davuluyla çalmıştır.Konserde 12 şarkıdan 10'unu çalarak grup üyeleri tarafından günün kahramanı(Hero of the Day) olarak adlandırılmıştır.Bunun üzerine Corey Taylor başta olmak üzere birçok müzisyen tarafından övgüyle bahsedilmiştir.
Ağustos 2005 yılında Slipknot'ın plak şirketi olan Roadrunner Records'un sanatçılarından oluşan 25.yılı şerefine kurulmuş olan Roadrunner United grubunun takım kaptanlığını üstlenmiştir ve grup için şarkı da yazmıştır.Ayrıca çıkan konser dvd'sinde de görülmektedir.
Jordison prodüktörlük olarak 3 Inches of Blood grubunun Fire Up the Blades albümü, Roadrunner United'ın The All-Star Sessions albümü, Slipknot'ın 9.0: Live albümü, Murderdools'un da Beyond the Valley of the Murderdolls albümünün prodüktörlüğünü üstlenmiştir.

alıntıdır
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 22.06.10, 20:33
RG350 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 03.02.10
Erkek
Mesajlar: 1.773
Teşekkürler: 25
Üyeye 258 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Joey Jardison

başlık yanlış yazılmış jardison değil jordison
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006