KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Spor > Futbol


Futbol - Tüm takım taraftarları burada rahatça konuşabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 22.06.10, 11:52
BoRriZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 14.06.10
Erkek - 36
Mesajlar: 209
Teşekkürler: 7
Üyeye 32 kez teşekkür edildi
Arrow Sağnak yağmur değil! Portekiz! 7-0

(Sporx.com) Dünya Kupası'nın G Grubu mücadelesinde Portekiz Cape Town'daki 66 bin seyirci kapasiteli Green Point Stadyumu'nda Kuzey Kore'yi 7-0 yendi. Maçın gollerini 29. dakikada Raul Meireles, 53. dakikada Simao, 56. dakikada Almeida, 60 ve 89. dakikalarda Tiago, 81. dakikada Liedson ve 87. dakikada Ronaldo kaydetti. Portekiz bu sonuçla puanını 4'e yükseltirken, Kuzey Kore puanla tanışmadı ve gruptaki son maçlar öncesi Dünya Kupası'na veda etti.

Maça iki takım da hızlı başladı. Özellikle sol kanattan Ronaldo ile bindirmeler yapan Portekiz Kuzey Kore kalesinde tehlikeler yaratmaya başladı. Kuzey Kore takımı ise hızlı çıktığı ataklarda Portekiz kalesinde tehlikeler yarattı. İki takım da açık futbolu tercih ederken ilk 20 dakika karşılıklı ataklar şeklinde geçti. Portekiz sağdan Simao ve soldan Ronaldo ile ilerde Almeida'ya pozisyon yaratmaya çalıştı.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


MUHTEŞEM PAS VE GOL


Karşılaşmanın 29. dakikasında Tiago'nun derinlemesine pasında Raul Meireles çok güzel vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Maçın ilk yarım saatlik periyodunda Portekiz birçok pozisyona girerken, bunlardan Meireles ile olanını değerlendirdi. Kuzey Kore takımı ise golü yedikten sonra hareketli görüntüsünü kaybetti. Meireles ile bir gole daha yaklaşan Portekiz başarılı olamadı.

İlk yarının sonlarına doğru yediği golün şokunu üzerinden atan Kuzey Kore Portekiz defansını zorlamaya başladı. Savunmada hata yapmayan Portekiz ise 2. gol için Kuzey Kore kalesine yüklenmeye başladı. Özellikle Ronaldo'nun uzaktan şutları ve kanat akınları ile gol arayan Portekiz 2. golü bulamadı ve soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


İKİNCİ YARI GOL OLUP YAĞDI!


İkinci yarıya Portekiz fırtına gibi başladı. Maçın 53. dakikasında Raul Meireles'in ara pasında Simao topu ağlara göndererek farkı ikiye çıkardı. Portekiz 2-0'ın ardından durmadı ve atkalarına devam etti. 2. golden üç dakika sonra bu sefer sahneye Almeida çıktı ve soldan Coentrao'nun ortasında topu ağlara yolladı. 3-0'ın ardından oyun yavaşlar diye düşünenler ise yanıldı. Maçın 60. dakikasında Ronaldo'nun soldan içeri çevirdiği topa düzgün vuran Tiago farkı 4'e çıkardı.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


PERDEYİ TIAGO KAPATTI


Portekiz'de 4-0'lık skorun ardından Ronaldo şov yapmaya başladı ve kaleyi şut bombardımanına tuttu. Kuzey Kore ise daha fazla gol olmaması için kalesini elinden geldiğince savundu ama 81. dakikada Liedson'un, 87. dakikada Ronaldo ve 89. dakikada Tiago'nun gollerine engel olamadı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Portekiz karşılaşmayı 7-0 kazandı. Grubun son maçında Portekiz 25 Haziran'da Brezilya ile karşılaşırken, aynı gün aynı saatte Kuzey Kore Fildişi Sahili ile prestij maçına çıkacak.


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006