KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Spor > Futbol


Futbol - Tüm takım taraftarları burada rahatça konuşabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 22.06.10, 11:50
BoRriZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 14.06.10
Erkek - 36
Mesajlar: 209
Teşekkürler: 7
Üyeye 32 kez teşekkür edildi
Arrow Şili 'rekor' tanımadı! 1-0

(Sporx.com) 2010 Dünya Kupası (H) Grubu'nda Şili ile İsviçre karşı karşıya geldi. Port Elizabeth'deki 46 bin seyirci kapasiteli Nelson Mandela Bay Stadı'nda oynanan maç 1-0 Şili'nin üstünlüğü ile sona erdi. İsviçre'de karşılaşmanın 89. dakikasında Eren Derdiyok'un kaçırdığı inanılmaz gol, Ottmar Hitzfeld dahil Port Elizabeth'i dolduran tüm İsviçre taraftarını çılgına çevirdi.

Şili'ye galibiyeti getiren gol, karşılaşmanın 75. dakikasında Mark Gonzales'ten geldi. Son maçını İspanya ile oynayacak olan Şili, İsviçre karşısında aldığı galibiyetin ardından gruptaki puanını 6'ya yükseltti. Şili karşısında 60 dakika boyunca 10 kişi oynayan İsviçre bu karşılaşmanın ardından 3 puanda kaldı. İsviçre, gruptaki son maçını Honduras ile oynayacak.

İsviçre'de karşılaşmanın 30. dakikasında Behrami kırmızı kart görerek takımını kalan dakikalarda 10 kişi bıraktı. Şili'de karşılaşmanın 49. dakikasında Sanchez'in attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

2006 Dünya Kupası'nın ardından 2010 Dünya Kupası'na da katılma başarısı gösteren İsviçre, Şili maçının 67. dakikasıyla beraber yeni bir rekorun altına da imza attı. 2006 Dünya Kupası'ndan gol yemeden elenen İsviçre, Şili maçının 67. dakikasına kadar gol yemeyerek toplamda 550 dakika boyunca kalesini gole kapattı ve Dünya Kupası tarihinde yeni bir rekora imza attı. Bu rekor daha önce 551 dakika ile İtalya'ya aitti.

EREN DERDİYOK SÜRPRİZİ!

İsviçre'de İspanya maçından farklı olarak Şili karşısında kadroda bazı değişiklikler yaşandı. Özelliklle sakat olan Frei ve Behrami'nin yeniden takıma dönmesiyle beraber Eren Derdiyok ve Barnetta yedek kulübesine çekildi. Ottmar Hitzfeld'in özellikle santrfor bölgesine Blasi N'Kufo'yu kullanarak İspanya maçının yıldızlarından olan Eren'e Şili karşısında ilk 11'de forma vermemesi dikkatlerden kaçmadı. İspanya maçında sakatlanan Senderos ile Hakan Yakın da Şili karşısında Ottmar Hitzfeld'den görev bekleyen isimler arasında yer aldı. Şili'de ise takımın en büyük yıldızı Humberto Suazo İsviçre maçıyla birlikte yeniden takıma döndü ve ilk 11'de yer aldı. Beşiktaş forması giyen Rodrigo Telo, İsviçre karşısında yedek kulübesinde görev bekledi. Nelson Mandela'da oynanan maçta Şili 4-3-3 taktiği ile İsviçre ise 4-4-1-1 taktiği ile sahada yer aldı.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


İSVİÇRE 'BERABERLİK' DEDİ

İspanya karşısında aldığı sürpriz galibiyetle tüm dikkatleri üzerine çeken İsviçre, gerek taktik planı gerekse oyun kurgusu olarak maçın ilk dakikalarından itibaren Şili karşısında 'kaybetmemek' için çıktığının sinyallerini verdi. Şili karşısından alacağı bir puan ve Honduras karşısından alınacak bir galibiyetle İspanya'yı geride bırakarak grup liderliğini ele geçirme şansını son ana kadar korumak isteyen İsviçre'de teknik direktör Ottmar Hitzfeld de sahaya oldukça kontrollü bir kadro sürdü.

Orta alanı kalabalık tutarak Şili akınlarını tıkamak isteyen İsviçre, maçın ikk dakikalarında bu taktik planında başarılı oldu ancak uzaktan atılan Şili şutları zaman zaman Diego Benaglio'nun koruduğu kalede tehlikeli pozisyonlar yaratttı. İlk yarısı pozisyon açısından kısır, mücadele gücü olarak bir hayli yüksek olan kritik maçta Şili'de Sanchez'in gösterdiği başarılı performans göz kamaştırdı. İsviçre'de ise kaleye direkt giden, uzaktan şut atabilme yeteneğine sahip olan bir oyuncunun yokluğu özellikle ilk yarıda ciddi anlamda hissedildi.

MARK GONZALES!

Karşılaşmanın ilk yarısında Behrami'nin kırmızı kart görmesiyle taktik planında değişikliğe gitmek zorunda kalan Hitzfeld, ilk yarının sonlarına doğru Frei'i saha kenarına alarak Barnetta'yı sahaya sürdü ve 4-5-1 taktiğine döndü. Şili'de ise ikinci yarıda takımın en önemli yıldızı Humberto Souza yedek kulübesine çekildi.

İkinci yarıya savunma ağırlık taktik planı ile çıkan İsviçre, ilk yarıda olduğu orta alanı kalabalık tutup savunma ile orta alan arasındaki mesafeyi daraltarak sahayı başarılı bir şekilde parselledi. Şili'ye oyun kurma alanı bırakmayan İsviçre, oyunu kendi yarı sahasında kabul ederek 'üçlü' Şili savunma arasına atılan derinlemesine toplarla rakip kalede etkili olmak istedi ancak bu plan başarılı bir şekilde işlemedi!

Hemen hemen tüm atak organizasyonları katı İsviçre savunmasına takılan Şili, 50. dakikada Sanchez ile bir gol buldu ancak bu gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Uzun bir süre bir kişi eksik oynayan İsviçre karşısında özellikle kanat organizasyonlarına ağırlık vererek bir gol bulmak isteyen Şili, bu planında 75. dakikada başarılı oldu ve Mark Gonzales'in attığı golle İsviçre karşısında 1-0 öne geçti. İsviçre'nin kalan dakikalarda beraberliği yakalama çabaları sonuç vermedi ve Şili karşılaşmdan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006