KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Spor > Futbol


Futbol - Tüm takım taraftarları burada rahatça konuşabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 20.06.10, 12:55
BoRriZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 14.06.10
Erkek - 36
Mesajlar: 209
Teşekkürler: 7
Üyeye 32 kez teşekkür edildi
Arrow Bir füze Japonya'yı yıktı!

(Sporx.com) 2010 Dünya Kupası E Grubu ikinci maçında Hollanda, Japonya'yı ikinci yarıda bulduğu golle 1-0 mağlup etti. Durban'daki 44 bin seyirci kapasiteli Moses Mabhid Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eren mücadelede Portakallara galibiyeti getiren gol 53. dakikada Wesley Sneijder'den geldi. İlk yarıda genel olarak temposuz geçen mücadelede Hollanda ikinci yarının başında yaptığı baskı sonucunda golü buldu. Daha sonra rakip atakları karşılayarak oyunun bitmesini bekleyen Hollanda'nın bu planı zor da olsa tuttu.
Bu galibiyetle ikinci maçından da 3 puanı çıkartan Hollanda 6 puan ile liderliğini sürdürürken, Japonya 3 puanda kaldı.

SNEIJDER'DEN BİR FÜZE...

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Hollanda, Japonya karşısında aradığı golü 53. dakikada Inter'de forma giyen yıldızı Sneijder ile bulldu. Japonya ceza sahasına sağ kanattan yapılan orta savunmadan sekti, ceza sahası içinde topu kontrol eden van Persie, ceza sahası dışında boşta bekleyen Sneijder'e pasını attı. Sneijder topun gelişine bekletmeden çok sert vurdu, kaleci Kawashima'nın müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu. Sneijder'in golündü kaleci Kawashima'nın büyük bir hatası vardı. Kalecinin bu hatasında çok tartışılan turnuvanın resmi topu Jabulani'nin payının olup olmadığı ise yine tartışılacak gibi gözüküyor. 1-0.


OKUBO'DAN ŞUT SAĞANAĞI...
Japonya, ikinci yarıda yediği golle Hollanda karşısında geriye düşünce özellikle uzaktan şutlarla beraberliği bulmaya çalıştı. Japonya'nın şutlarında başrolü oynayan isim ise Okubo oldu. Okubo, ceza sahası dışında buluştuğu neredeyse her topta şutu düşündü. Attığı şutlar genellikle az farkla auta giden Japon oyuncu, hırsıyla dikkat çekti.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


HOLLANDA GOLÜ ATTI, YATTI...

İkinci yarının başlamasıyla golü bulabilmek için baskısını arttıran Hollanda, 53. dakikada bu arzusuna ulaştıktan sonra bütün oyun planını bir anda değiştirdi. tüm hatlarıyla savunmasına çekilen Portakallar, ileride yalnızca Kuyt ve van Persie ikilisini bıraktı. Hollanda, yarı sahasına çekilince, Japonya'da beraberlik için çok adamla rakip kaleye yüklenmeye başladı. Hollanda savunması sağlı-sollu gelişen Japonya atakları karşısında zaman zaman zor anlar yaşadı.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


JAPONYA'NIN HAMLELERİ...

Japonya, Hollanda karşısında beraberliği bulabilmek için tüm kozlarını oyuna sürdü. İlk değişikliğini 64. dakikada yapan Asya temsilcisinde Matsui kenara gelirken, deneyimli yıldız Nakamura oyuna dahil oldu. Bu değişilikten 12 dakika sonra ise Japonya iki değişikliğe daha birden gitti. Okubo ve Hasebe kenara gelirken, Okazaki ve Tamada oyuna giren isimler oldular.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006