KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Spor > Futbol


Futbol - Tüm takım taraftarları burada rahatça konuşabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 19.06.10, 11:42
BoRriZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 14.06.10
Erkek - 36
Mesajlar: 209
Teşekkürler: 7
Üyeye 32 kez teşekkür edildi
Arrow Babam ve oğlum...: 2-2

(Sporx.com) Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası C Grubu mücedelesinde Amerika Birleşik Devletleri ile Slovenya karşı karşıya geldi. ABD 2-0 geriye düştüğü maçı 2-2'lik eşitlikle bitirirken ABD'ye puanı getiren golü takımın teknik direktörü Bob Bradley'in oğlu Michael Bradley kaydetti.

Zaman zaman tansiyonun yükseldiği ve bol gol pozisyonları ile geçen mücadele 2-2'lik beraberlikle sona erdi. Karşılaşmada Slovenya'nın golleri 14. dakikada Birsa ve 44. dakikada Ljubijankic'ten gelirken ABD'nin ilk golünü 49. dakikada Landon Donovan kaydetti. ABD'nin ikinci golünü ise Amerika Birleşik Devletleri milli takımı teknik direktörü Bob Bradley'in oğlu Michael Bradley'den geldi. Slovenyalı futbolcular 2-0 öne geçtiği karşılaşmada üstünlüğünü koruyamadı ve maç sonunda büyük üzüntü yaşadı.

Slovenya'nın 15. dakikada Birsa'nın ayağından bulduğu gol turnuvanın en güzel gollerinden olmaya aday bir gol olarak turnuvaya ayrı bir güzellik kattı.

Bu sonucun ardından C Grubu'nda ABD 2 puana, Slovenya ise 4 puana yükseldi.

ÇOK GERGİN BAŞLADI!

Karşılaşmada henüz 1. dakika dolmadan iki takım oyuncular kısa süreli bir gerginlik yaşadı. Amerika Birleşik Devletleri oyuncuyu Clint Dempsey hava topu mücadelesinde Slovenyalı rakibi Ljubijankic'e dirsek attı. Olayların büyümeden yatıştığı pozisyonun ardından karşılaşmanın Malili hakemi Koman Coulibaly, Dempsey'e kart çıkarmadı ve faul kararı vermekle yetindi.

BIRSA JABULANI'Yİ TEST ETTİ

Gerginlikle başlayan maç daha sonra mücadele gücü yüksek bir karşılaşmaya döndü. Karşılaşmanın ilk golü maçın 15. dakikasında geldi. Koren'in pasında topla buluşan Birsa yaklaşık 25 metreden sol ayağının içi ile müthiş bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. ABD kalecisi Tim Howard kaleye gelen bu şut karşısında yerinden kıpırdayamadı.

Öte yandan Birsa, turnuvanın başından bu yana maçlarda oynanan 2010 Dünya Kupası resmi topu Jabulani'den şikayet eden futbolculara uzaktan da gol atılabileceğini kanıtladı.



ATAKLAR ABD'DEN GOL SLOVENYA'DAN

Özellikle yedikleri golün ardından Amerika Birleşik Devletleri Milli Takımı rakip kalede oldukça net pozisyonlar yakaladı. 44. dakikada ABD'den Torres yerden ortaladı, arka direkte Donovan çizgi üzerinde topa dokunacakken Brecko araya girdi ve topu çizgiden çıkardı. Bu pozisyonun devamında Slovenya'dan Ljubijankic geliştirilen hızlı hücumda topu filelerle buluşturarak skoru 2-0'a taşıdı

44. dakikada Novokovic'in rakip savunma arası attığı pasta bir anda kaleci Howard ile karşı karşıya kalan Ljubijankic düzgün bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Bu golün ardından ABD soyunma odasına iki farklı yenilgi ile girdi.




DONOVAN FARKINI ORTAYA KOYDU

İlk yarıda önemli gol pozisyonları bulmasına rağmen gol bulamayan ABD, ikinci yarıya fırtına gibi başladı. Karşılaşmanın 49. dakikasında Dempsey'in pasında ceza alanının sol çaprazından topla buluşan Amerika Birleşik Devletleri'nin en önemli oyuncusu Donovan, sıfırdan müthiş bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı adeta tavana astı ve farkı bire indirdi.

Bu golün ardından ABD'li oyuncular büyük bir sevinç yaşadı ve en azından bir gol daha bulabilmek için rakip kaledeki ataklarını yoğunlaştırdı.




ABD MAÇI ÇEVİRDİ!

Donovan'ın golünün ardından ataklarını iyice sıklaştıran ABD takımı, karşılaşmanın son 7 dakikasına girilirken beraberlik golünü buldu. 83. dakikada savunmadan uzun topla çıktı. Altıdore ceza sahasında hareket halinde olan Bradley'e indirdi. Bradley ceza sahasına girerken düzgün bir vuruş yaptı ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

Öte yandan ABD takımının 86. dakikada attığı bir gol geçerlilik kazanmadı
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006