KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Spor > Basketbol


Basketbol - Basketbol hakkında her şey burada!


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 18.06.10, 13:15
BoRriZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 14.06.10
Erkek - 36
Mesajlar: 209
Teşekkürler: 7
Üyeye 32 kez teşekkür edildi
Arrow Lakers şampiyon!

Lakers şampiyon!

NBA'de bu sabaha karşı oynanan final serisinin son karşılaşmasında Los Angeles Lakers sahasında Boston Celtics'i 83-79 mağlup ederek seride durumu 4-3'e getirdi ve NBA'de 2009-2010 sezonunun şampiyonu oldu.

Staples Center'da oynanan NBA sezon finalinde Los Angeles Lakers'ta Kobe Bryant 23 sayı, 15 ribaund, 2 asistlik performansısahanın en skorer oyuncusu olurken, Pau Gasol 19 sayı, 18 ribaund, 4 asist ve Ron Artest 20 sayı, 5 ribaund, 1 asistlik performansları ile galibiyete katkıda bulunan diğer isimler oldular.

Konuk ekip Boston Celtics'te ise Paul Pierce 18 sayı, 10 ribaund, 2 asistlik performansı ile takımı adına sahanın en skorer oyuncusu olurken, Kevin Garnett 17 sayı, 3 ribaund, 2 asist ve Rajon Rondo 14 sayı, 10 asist, 8 ribaundluk performansları ile skora katkıda bulunan diğer isimler oldular.

Bu sonucun ardından Los Angeles Lakers 2009-2010 sezonunuşampiyonşampiyon oldu ve tarihlerindeki 17. şampiyonluklarına
ile ulaştılar.

BOSTON ÜSTÜN BAŞLADI

Sezonun
son karşılaşmasına üstün başlayan taraf konuk ekip Boston Celtics oldu. Karşılaşmada serinin altıncı karşılaşmasında sakatlandığı için bu maçta forma giyemeyen Kendrick Perkins'in yerine Rasheed Wallece ilk beşte yer aldı. Rasheed Wallece karşılaşmanın ilk periyodunda 4 sayı kaydederken, aynı sayıları kaydeden Rajon Rondo ve Kevin Garnett Boston'un hücumdaki üstünlüğünü sağladılar. Kenardan gelen Glen Davis ise ilk periyotta başarılıperformans sergiledi ve 6 sayı ile takımının ilk periyottaki en skorer ismi oldu. Boston Celtics'te pota altında ise Paul Pierce ve Rasheed Wallece aldıkları 3'er ribaund ile savunmada önemli rol oynadılar. Ev sahibi ekip Los Angeles Lakers'ta ise ilk periyotta Pau Gasol ve Derek Fisher hücum yönünde Los Angeles ekibinin en etkili isimler olurken, Kobe Bryant ile Andrew Bynum 4 ribaund ve Pau Gasol 6 ribaund alarak defans yönünde Lakers'a katkıda bulunan isimler oldular.

5 DAKİKADA 0 SAYI!


Karşılaşmanın ikinci
yarısına ev sahibi ekip Los Angeles Lakers harika başlarken, Boston Celtics'in ilk periyottaki hücum gücünden eser yoktu. İkinci çeyreğin ilk 5 dakikasında Los Angeles Lakers Celtics potasına 11 sayı bırakırken, Boston ekibi 5 dakika boyunca bir sayı dahi üretemedi. Boston Celtics'te Paul Pierce ikinci periyotta attığı sayılarda takımının en etkili ismi olurken, İlk periyotta başarılı bir performans sergileyen Rajon Rondo, bu periyottda sahanın etkili isimlerindendi. Los Angeles ekibinde ise Ron Artest ikinci periyotta kaydettiği 10 sayı ile bu periyotta Lakers'ın en etkili ismi olurken, Pau Gasol ve Kobe Bryant aldıkları ribaundlarla defans hattında Lakers adına etkili olan isimler oldular. Periyodun bitimine yaklaşık bir dakika
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


DENGELİ BİR ÇEYREK


Sezonun
şampiyonunu belirleyen karşılaşmanın üçüncü çeyreği izleyenlere zevk veren bir mücadeleye sahne oldu. Mücadelenin üçüncü çeyreğinde Boston Celtics 17 sayı kaydederken, Los Angeles Lakers 19 sayı kaydetti. Los Angeles Lakers'ta Kobe Bryant, Ron Artest ve Pau Gasol bu periyotta da takımlarını sırtlayan isimler olurken, özellikle Pau Gasol ribaundlardaki performansı ile dikkat çekti. Pau Gasol, gelişen bir Boston Celtics atağında Kevin Garnett'e yaptığı blok ile kritik bir müdahelede bulundu. Öte yandan Los Angeles Lakers'ta Derek Fisher mücadele içerisinde bir pozisyonda bacağını çok açtı ve sağ bileğini burktu. Pozisyonun ardından soyunma odasına giden Derek Fisher, bir süre sonra tekrar benche döndü. Boston Celtics'te ise Rajon Rondo, Paul Pierce ve Rajon Rondo'nun etkili performansı Boston'ın farkı korumasına yardımcı olurken, bu karşılaşmada Kendrick Perkins'in yerine sahada yer alan Rasheed Wallace'de özellikle savunmada başarılı performans ortaya koydu.

NEFESLERİ KESEN BİR PERİYOT


Mücadelenin son periyodu adeta izleyenlerin nefeslerini kesti. Son
dakikaya kadar her iki takımda mücadeleden kopmadı ve karşılıklı sayılarla birbirlerine cevap verdi. Los Angeles Lakers'ta bu karşılaşmada yüzde olarak çok kötü bir performans sergilyen Kobe Bryant attığı kritik sayılarla ve Pau Gasol ile birlikte savunmada aldığı ribaundlarla Lakers'ın son periyottaki üstünperformansında etkili oldular. Lakers'ta Ron Artest sergilediği etkili performans ile ve bitime 2 dakika kala attığı kritik üçlükle Lakers'ın en etkili isimlerinden oldu. Periyodun son anına kadar çekişme içerisinde geçen karşılaşmada Boston Celtics'te Rasheed Wallece ve Ray Allen'ın attığı üçlükler Boston Celtics'in maça tutunmasını sağlarlarken, Rajon Rondo bitime 13 saniye kala attığı üçlükle galibiyet şanslarını sürdürsede, Los Angeles ekibi sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.


KOBE BRYANT MAGİC JOHNSON'U YAKALADI, MVP



ÖDÜLÜNÜ ALDI Bu karşılaşmada savunmada harika bir performans sergileyen Kobe Bryant bu şampiyonluğunşampiyonluk yaşamış olurken, eski Los Angeles Lakerslı Magic Johnson'u'da yakalamış oldu. Kobe Bryant'a karşılaşmanın ardından sezonun MVP'si ödülü verildi. Öte yandan Los Angeles Lakers koçu Phil Jackson, koçluk tarihindeki 11. şampiyonluğunu yaşarken, Los Angeles Lakers'ın başında 5. şampiyonluğunu yakalamış oldu. Phil Jackson kariyeri boyunca 19 kez final oynadı.

1. Periyot:
Boston 23-14 Lakers
2. Periyot:
Boston 17-20 Lakers
3. Periyot:
Boston 17-19 Lakers
4. Periyot:
Boston 22-30 Lakers

Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 08.07.10, 17:19
nickell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 02.05.10
Erkek
Mesajlar: 670
Teşekkürler: 143
Üyeye 52 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Lakers şampiyon!

ben boston celtics liydim keşke o şampiyon olsaydı
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006