KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Spor > Futbol


Futbol - Tüm takım taraftarları burada rahatça konuşabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 17.06.10, 16:19
BoRriZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 14.06.10
Erkek - 36
Mesajlar: 209
Teşekkürler: 7
Üyeye 32 kez teşekkür edildi
Arrow Hollandalı kızları savunma!

(Reuters) Hollanda'nın Johannesburg'da Danimarka ile oynadığı maçtan önce tribünde yer alan iki kadın taraftarın illegal reklam yaptıkları gerekçesiyle bir süre için tutuklanmasının yankıları sürüyor. Hollandalı bira üreticisi Bavaria, sponsorluk anlaşması olmamasına karşın tribünde kendi markalarının tanıtımını yaptığı ileri sürülen bu iki kadına hukuki yardımda bulunuyor.

Geçtiğimiz pazartesi günü Soccer City Stadı'nda oynanan maç öncesinde tribünde turuncu renkli tek tip kıyafetiyle yer alan bir grup kadın, turnuvanın sponsorları arasında yer almayan Hollandalı bira firması Bavaria'nın reklamını yaptıkları gerekçesiyle polis tarafından göz altına alınmış, bunlardan ikisi tutuklanmıştı.

Bavaria şirketi ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Şirketimiz, yüzlerce Hollandalı kadın taraftarın giydiği turuncu elbiseler nedeniyle yapılan bu haksız tutuklamalar sonrasında, olayların içine çekilmek istenmektedir" ifadelerini kullandı.

FIFA'ya da çağrıda bulunan Hollandali bira üreticisi, "FIFA, maçı turuncu elbiselerle izlediği için böylesine bir muameleyle karşı karşıya kalan bu kadın taraftarların sorumluluğunu üzerine almalıdır. Bavaria halen bu tutuklanan Hollandalı kadınlara yardım etmek için gücü dahlilinde her şeyi yapıyor. FIFA, Hollandalı kadın taraftarların bu kıyafetleri giymemeleri konusundaki yaptırımı acilen kaldırmalıdır" ifadelerini kullandı.

Anheuser Busch'un sahibi olduğu Budweiser'ı turnuvanın resmi bira sponsoru olarak belirleyen FIFA, sponsorlarını diğer sponsoru olmayan markalardan şiddetli bir biçimde koruyor. Bavaria ise FIFA ile bu konuda geçmişte de sürtüşme yaşamıştı. Almanya'da düzenlenen 2006 Dünya Kupası'nda benzeri bir olay yaşanmış, görevliler Hollandalı erkek taraftarların Bavaria'yı simgeleyen turuncu renkli şortları engellemek istemişti. Bu durumu protesto eden Hollandalı taraftarlar, maçı iç çamaşırları ile izlemişlerdi.

Bu arada bu maçta gözaltına alınan kadınların her biri, tutuksuz yargılanmak üzere 10.000 Güney Afrika bordürü (1.319 dolar) kefalet karşılığında çarşamba günü serbest bırakıldı. Mahkemenin gelecek hafta görülmesi bekleniyor.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006