KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Spor > Futbol


Futbol - Tüm takım taraftarları burada rahatça konuşabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 16.06.10, 13:16
BoRriZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 14.06.10
Erkek - 36
Mesajlar: 209
Teşekkürler: 7
Üyeye 32 kez teşekkür edildi
Arrow Elano ile mini samba: 2-1

2010 Dünya Kupası G Grubu'nda Brezilya ile Kuzey Kore karşı karşıya geldi. Elano'nun coştuğu maçta Brezilya 2-1 kazanarak kupaya 3 puanla başlamış oldu

2010 Dünya Kupası G Grubu'nda Brezilya ile Kuzey Kore karşı karşıya geldi.

Johannesburg'daki 61 bin kapasiteli Ellis Park Stadı'nda oynanan maçı Brezilya 2-1 kazanırken goller 55'te Maicon ve 72'te Galatasaraylı Elano'dan geldi. Kuzey Kore'nin tek sayısını ise 89'da Ji Yun-nam kaydetti.




İlk yarısı 0-0 biten ve Kuzey Kore'nin diri mücadelesiyle geçen maçta Brezilya sonuca ikinci yarı gitmeyi başardı ve 3 puana uzandı. Galatasaraylı futbolcu Elano Blumer maça ilk 11'de başlarken, 72 dakika sahada kaldı ve maçı 1 gol 1 asist ile tamamladı. Brezilya adına gecenin yıldızı ise Robinho'ydu.

Bugüne kadar oynadığı Dünya Kupası karşılaşmalarının yüzde 70'ini kazanan Brezilya'da teknik adam Carlos Dunga Kuzey Kore karşısında ilk 11'de sürpriz bir seçim yapmadı. Gilberto Silva, Felipe Melo ve Elano orta sahanın üçlüsü olarak 11'de yer alırken, hucüma yönelik tek ofansif orta saha oyuncusu Kaka oldu.

Kuzey Kore ise 4-4-2 dizilişindeydi ve ileri uçta Hong Yong-jo ve Jong Tae-se ilk 11'de yer aldı. Jong Tae-se'nin maçın başında milli marş sırasında gözyaşlarına boğulması dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan Brezilya ilk 11'i de Güney Afrika'daki ilk sınavlarına soğuktan koruyucu eldivenler ile başladı.

Maçın ilk bölümünde Kuzey Kore'nin takım görüntüsü Brezilya'yı zorlarken iki takımın da karşılıklı atakları vardı. Brezilya'nın Kuzey Kore kalesinde kaleciyi Ri Myong-guk'u bulan ilk şutunun sahibi 20. dakikada Robinho oldu. Kaka'nın beklenen performansı sergileyemediği ilk 45 dakikada Galatasaraylı Elano Blumer zaman zaman sağ kanatta görev yaptı. Kuzey Kore'de ise Pak Nam-chol, Hong Yong-jo ve İngiliz golcü Wayne Rooney'e benzetilen Jong Tae-se Brezilya defansı önünde hareketli gözüktü.

28. dakikada maçtaki ilk köşe vuruşunu kullanabilen Brezilya karşısında Kuzey Kore'nin hız ve mücadeleye dayanan futbolu ön plandaydı. İlk yarının son 10 dakikalık bölümünde ise Brezilya maçın ilk anlarına oranla daha ciddi oynamaya başladı ve kalabalık Kuzey Kore defansını aşmak için daha fazla çaba gösterdi. Ceza sahasında iyi dağılan Kuzey Kore defansı ise devreyi başarılı tamamladı ve ilk yarı sürpriz bir şekilde 0-0 eşitlik ile bitti.

İlk yarıda istatistiklere göre Brezilya'nın en iyisi 47 pasının tamamı da isabetli olan sol bek Michael Bastos'tu. Brezilya devre boyunca ise o kanatı çok kullanmadı.

MAİCON ÖYLE BİR GOL ATTI Kİ
KİMSE NASIL OLDU ANLAYAMADI

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Daha önce Avrupa ve Güney Amerika dışındaki ülkeler ile oynadığı son 15 Dünya Kupası maçını kazanan ve bunların 13'ünde kalesinde gol görmeyen Brezilya ikinci yarıya ise fırtına gibi başladı. Robinho, Bastos ve Kaka'nın da hareketlenmesiyle birlikte Kuzey Kore defansı zor anlar yaşamaya başladı.

"Gol geliyorum" diyordu ki 55'te bambaşka bir şekilde geldi. Elano'nun pasında ceza sahasında sıfıra inen Maicon düşerek vurdu, kaleci Ri Myong-guk köşeyi kapatmayı unutunca top bambaşka şekilde bir falso aldı ve ağlara gitti. Brezilya muhteşem bir golle 1-0 öne geçerek üzerindeki stresi attı. Maicon'un attığı golün tarihi de bir anlamı vardı, tam 56 yıl (Djalma Santos) sonra ilk defa 2 numaralı formayı giyen Brezilyalı oyunncu Brezilya adına Dünya Kupası finallerinde gol kaydetmiş oldu.

Kuzey Kore gol öncesinde de topun tüm kontrolünü rakibine vermişti, golden sonra da tablo değişmedi. Maçın suskun ismi Luis Fabiano 64'te ceza sahası içinde rakibinden çok iyi sıyrılmasına rağmen sol ayağı ile yaptığı vuruşta çerçeveyi bulamadı ve yüzde yüzlük bir gol pozisyonundan yararlanamadı.

ROBİNHO'NUN MUHTEŞEM PASI!
ELANO'DAN ŞIK BİR VURUŞ


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Dakikalar 72'i gösterdiğinde ise Galatasaraylı futbolcu Elano Blumer tam oyundan çıkmaya hazırlanıyordu ki gelişen bir hızlı atak Brezilyalıya golü getirdi. Robinho'nun muhteşem pasında ceza sahasının sağında yerden gelen topa düzgün vuran Elano Brezilya'yı 2-0 öne geçirdi.

Bu pozisyonun ardından maçta ilk golde de bir asisti bulunan Elano yerini Daniel Alves'e bıraktı. Nilmar da 80. dakikada oyuna girerken maçın geri kalan dakikalarında Brezilya Kuzey Kore önündeki üstün futbolunu devam ettirdi, Robinho çabalarına rağmen üçüncü golü kaydedemedi. 84'de ise Ramires sahadaydı.

Kuzey Kore 86'da Jong Tae-se ile belki de maç boyunca gole en çok yaklaştığı anı yaşadı ve ama ceza sahasında Juan çok yerinde bir müdahale ile bu golü önledi.

89'DA GELEN TARİHİ GOL
VE BİR ANLIK PANİK

89'da Brezilya defansın bir anlık hatasından iyi yararlanan Ji Yun-nam ceza sahasına sol taraftan iyi sarktı. Düzgün bir vuruşla farkı 1'e indirdi. Brezilya'nın ciddiyeti bir an bırakması az kalsın onlara pahalıya patlıyordu ki 90 dakika 2-1 Brezilya üstünlüğü ile tamamlandı.

Bu sonuçla birlikte dünya kupaları tarihinde en çok maç kazanan Brezilya 2010 Dünya Kupası'na 3 puanla başlamış oldu. Kuzey Kore ise 45 dakika iyi direnmesine karşın ikinci yarıda Maicon'un golünden sonra oyundan düştü ve kupaya puansız bir başlangıç yaptı.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla


Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006