KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Hayvanlar Alemi


Hayvanlar Alemi - Sevimli dostumuz hayvanlarla ilgili seveceğiniz bir bölüm


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 21.05.10, 13:58
pilaki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 14.09.06
Kadın
Mesajlar: 688
Teşekkürler: 268
Üyeye 216 kez teşekkür edildi
Standart Hayvanlar Dünyasından Çarpıcı Ayrıntılar

Avustralya’da yaşayan gökkuşağı papağanlarıyaralarına ulaşamadığı zaman eşlerinin yardımı ile tükrüğünü yaralarına sürerek iyileşmesini sağlarlar.

*Yaralı geğik ve karaca yosuna oturur. (Antibiyotik olduğu için)

*Kurtlar yılan sokmalarında “yılan otu”denilen otu yerler.

PaleGreen"]Kedi 100 m yükseklikten sırtüstü atıldığında hemen kuyruğunun yardımıyla ayaklarının üzerine düşecek şekilde döner. 4 ayağını paraşüt gibi açar ve zararsız düşer.100 metreden düşüş ile 32.kattan düşüş arasında fark yoktur.Fakat 7.kattan atılan kedi frenleme sistemine geçemeden düştüğü için zarara uğrar. (usta paraşütçü..) YABAN ARISI
Yaban arısı bir çekirge yakalar toprakta açtığı bir deliğe götürür ve orada çekirgeyi ölmeyecek şekilde sokarak bayıltır. Bundan sonra yumurtalarını konserve haline getirdiği çekirgenin yanına bırakır.Bundan maksat yumurtadan çıkan yavruların doğduklarında ihtiyacı olan canlı yemin yavru arılara sağlanmasıdır.Delikten uçup giden ve kısa bir süre sonra ölen yaban arısı yavrularını hiç görmez.
( İŞTE BU ÇOK ENTERESAN. )

*Penguenin kuluçkası ilginçtir.Yumurtasını suya bırakmaz.Donacağı için buza koyamaz.Onun için buzullarda taş toplayıp üzeri

ZÜRAFALAR

Zürafalar haftada ortalama 230 kg bitki yiyor. Günde 1/ 2 saat uyuyor (5 dakikalık kestirmelerle) Onlar kestirirken sarıgagalı sığırkakan ikaz eder.
Zürafa 3-4 günde bir su içer. Başını ani kaldırdığında başı dönmez. Zürafa saatte 55 km hız yaparlar. Kenya’nın 8 bölgesinde yaşarlar.


AKREP TANK GİBİ KORUNAKLI

Akrep çelik zırhla kaplı korunmuş gerçek bir tanktan farksızdır.

İki gün su altında hiç hava almadan kalabilir.

3 yıl boyunca hiçbir şey yemeden hayatta kalabilir.
Derin dondurucuda 24 saat kaldıktan sonra bile canlılığını sürdürür
. ( ENTERESAN )

Radyasyona dirençlidir. Zehir oranı arttıkça radyasyona direnci de artar. Akrebin zehirinden antinükleer aşı üretilmektedir. Kanı beyazdır. Bu serum atom bombardımanının yol açtığı yaraların kapanıphücrelerin yeniden üremelerine imkan sağlıyor

Som balıkları bulundukları ırmaktan 800 km açıldıkları halde koku alma vasıtasıyla yine eski yerlerine gelip yumurtlayabilmektedirler.

"DarkOrange"]KEÇİ KUYRUĞUNDAN HAVA TAHMİNİ

13 Kasım 1972’de Almanya’nın kuzeyinde kasırga koptu. Tesir alanı 110 bin hektar. Saatte 180 km hız.50 milyon ağaç yerle bir oldu. Ama 37 hayvan ölüsü vardı. Bir gün önce geyiklerdağ keçileriyaban domuzu kaçışıyormuş.

*Yaban kazları ve ördekler göç ediyorsa keçiler kuyruklarını bacak arasına kıstırıyorsa havada bulut yoksa da yağmur beklenir. Kazların sesi yakından gelirse hava iyi olacak demektir. Örümcek şevkle ağ örüyorsa hava güzel olacak demektir.

*Arı iğnesini sokar zehirini aktarır. Ayrıca iğnenin bir daha çıkmamasını sağlayan çengeller var. Kendi ölür ama 24 saat iğne zehir pompalamaya devam eder. İğneyi hemen çıkartmak gerekir.

*Çukurlu çıngıraklı yılanlarda kızıl ötesi dedektör var. Kanser teşhisinden füzelere oradan enerji santrallerinin kurulacağa yere oradan haydutların yakalanmasına kadar bir çok alana bu durum örnek olmuştur.


Karınca alt çene avını yakalar gedik açartestere gibi kullanır. Alt çenenin yapısından yararlanarak pens yapılmıştır.

KARINCANIN TARAKLI BACAĞI

Karıncanın bacağında tarak vardır. Sık kıllardan meydana gelen tarakla antenlerini temizler. Kursaklarında besin taşır. Aç bir arkadaşı ile karşılaştığında kursağını arkadaşına dayar ve besler. Bu olaya trofalazi denir. Dadı karıncalar kraliçe tarafından kendilerine teslim edilen larvaları havalandırır bakar Gençler çalışıryaşlılar hoşgörü ile karşılanır. Karıncalarda soğuk havada kullanmak üzere % 10 gliserol vardır.

Brezilyanın geniş çayırlarında yaşayan şemsiye karıncalar yuvalarını kurmak için 250 m3 toprak yığarlar Her karınca ömrü boyunca 1 kg toprak taşıyor. Yani kendi ağırlığının 5000 katı. Aynı biçimde bir çalışma ile insan topluluğunun gökdelen yapılması söylenseydi her birimize 350 ton tuğla taşımak gerekirdi.


Karıncalar cemaatçidir ( Bİ BU EKSİKTİ . 3-4 m yükseklikte 100 m2 yer kaplayan binalar yapan termitlerde. Termitlerin binaları içinde yollarhava yollarıbesin depoları melike ve kurtçuklar için özel odalar vardır. Termit(karınca)tepesi çelik bir levha ile ikiye bölündü. Buna rağmen yaşamlarını sürdürdüler. Her iki melike karınca hapsedildi yine iş devam etti ama kraliçe öldürülünce yapı durdu.

Avustralyalı Bayan Sidney karıncaların cenaze törenini anlatıyor. Karıncalar ikişer ikişer sıralanarak cesetlerin bulunduğu yere intizamla geldiler. İki karınca ilerledi ve arkadaşlarından birinin cesedini aldısonra diğer ikisi ilerledi sonuna kadar hepsi aynı şeyi yapıncaartık karıncalar yürümeye hazırdı. Herkes intizamla ilerlerken tembel olan bazıları cenazeden kaçındı. Bunlara hepsi çullandıtek mezara attılarcenaze töreni yapılmadı.

*Karınca alt çene avını yakalargedik açartestere gibi kullanır. Alt çenenin yapısından yararlanarak pens yapılmıştır.


ÇEKİRGENİN 20 KAT ZIPLAMASI

Çekirge bir sıçramada vücut boyunun 20 katı mesafe atlar. Bu durum insanın 3 adım atmada 100 metreyi aşması gibidir.

Uçurtma kelebeği 140 gramlık kazıklara bağlanıyor. İpi koparıyor. Ancak 150 gramı koparamıyor. Bir atlet bu böceğin kabiliyetine sahip olabilseydi bir çukura devrilmiş 8-9 tonluk bir kamyonu doğrultabilirdi.


Uçurtma kelebeği baş kısmındaki geyiklerdekine benzer boynuz gibi antenleriyle herhangi bir şeyi kaldırabilir. Bu gösteriyi insan yapabilseydi bir cambazhanenin sütun başlarına dişleriyle asılmış bir trapez cambazı beline sarılmış 130 arkadaşını tutabilirdi.

Bacakları 25 mm olan bir pire bir sıçrayışta bir masanın bir tarafından diğer tarafına sıçrayabilir. Bir olimpiyat şampiyonu aynı şekilde bir gösteri yapabilseydi bir sıçrayışta 215 m uzun atlayacak ya da 130 m yüksek sıçrayabilecekti.

Yusufçuklar hiçbir yere konmadan 100 km’lik bir yolu katedebilir İzdivaç mevsiminde 15-35 km süratle bataklık üzerinde uçar. Kanadının yarısı kesilse de yine devam eder.


Yusufçuk kanadını saniyede 28 defaeşek arısı 100 defa kanat çırpar. Kara sinek saniyede 1000 defa kanat çırpar. Harikadır. Hiçbir adale bu kadar süratle işleyemez.

KAFASI KESİLEN TAHTAKURUSU
Tahta kurusunun kafasını kesiyorlar bir sene daha yaşıyorlar.


*Deve kuşu saatte 120 km hız yapıyor.

*Kırlangıç saatte 171 km hızla uçar.

*Taon denilen sinek türü saniyede 345m yani saatte 1242 km hız yapıyor.Yani fişek hızı.

*Ağaçkakanların gagasında şok absorbe edici süspansiyon sistemi vardır. Bir ağaçkakan yuvasının deliğini kazmak için bıkıp usanmadan 5-6 saat gagasıyla oymacılık yapar. Saniyede 8-10 darbe indirir. Beton kırma makinesi gürültü ile çalışırken onu tutan işçi ellerini koyduğu yere başını koysabirkaç saniye dursa mucize olur. Gaga ile kafatası arasında süngerimsi doku var. Beton yuva yaptılar onu da deldi. Plastik ağaçlar yaptılar. Ağaçkakan oydu ama yuva yapmadı. Yumurta da bırakmadı. Çünkü plastik ağaç gibi ses çıkaramayıncadişisini çağıramıyordu. Bugün boksörler hemen emekli olurken ağaçkakan hala devam ediyor.

*Sedefli deniz salyangozunun her bir çizgisi ay gününe karşılık gelir. Spiral şeklinde salyangozun gittikçe büyüyen bölmeleri o kadar çok bölme oluşturur ki nihayet huni şeklini alır. Sayı 31 bölmedir. Her bir iç bölme bir aylık büyümenin dilimine karşılık gelir. Ne kadar bölme varsa o kadar ay yaşı vardır. Ne kadar çizgi varsa o kadar gün geçmiştir. Her bir çizgi geceleyin bir satha çıkış ve gündüz 400 metreye dalışı gösterir. Yani canlı takvim..

*Renkli mercan kayalıklarında yaşayan balıkların çok müthiş renk değiştirme kabiliyetleri vardır. Kahverengi kayanın altında kahverengisarının altında sarıkırmızı da kırmızı rengi alır.
[/COLOR]

Bu mesaj; pilaki tarafından '16.06.10 - 18:51' tarihinde değiştirildi.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 16.06.10, 18:26
BoRriZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 14.06.10
Erkek - 36
Mesajlar: 209
Teşekkürler: 7
Üyeye 32 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Hayvanlar Dünyasından Çarpıcı Ayrıntılar

Taon denilen sinek türü saniyede 345m yani saatte 1242 km hız yapıyor.Yani fişek hızı.
süpermiş walla

bu arada konu renkli renkli çok tatLI hehe xD
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 16.06.10, 18:44
Karakutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ergen Baykuş
 
Kaydolma: 11.05.10
Erkek - 33
Mesajlar: 420
Teşekkürler: 101
Üyeye 133 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Hayvanlar Dünyasından Çarpıcı Ayrıntılar

mysticeti gibi balinaların 3 metreye varan penisleri vardır

2 yıl kendime erkek demedim. hayata küstüm.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
  #4 (permalink)  
Alt 17.06.10, 12:31
pilaki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 14.09.06
Kadın
Mesajlar: 688
Teşekkürler: 268
Üyeye 216 kez teşekkür edildi
Wink Cevap: Hayvanlar Dünyasından Çarpıcı Ayrıntılar

Karakutu demiş ki:
- mysticeti gibi balinaların 3 metreye varan penisleri vardır

2 yıl kendime erkek demedim. hayata küstüm.

seni kaçık herif seni
zaten başka bişi araştırma sen ilgi alanların ne tuhaflaştı bea senin emre

hem öle olsa idi nerene sokacaktın fazlalıklarını bi düşünsene : laugh::l augh:
Alıntı ile Cevapla
  #5 (permalink)  
Alt 17.06.10, 14:23
Karakutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ergen Baykuş
 
Kaydolma: 11.05.10
Erkek - 33
Mesajlar: 420
Teşekkürler: 101
Üyeye 133 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Hayvanlar Dünyasından Çarpıcı Ayrıntılar

ya bunu baya önce duymuştum
yine de moralman etkiliyo insanı
Alıntı ile Cevapla
  #6 (permalink)  
Alt 18.06.10, 09:37
pilaki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 14.09.06
Kadın
Mesajlar: 688
Teşekkürler: 268
Üyeye 216 kez teşekkür edildi
Wink Cevap: Hayvanlar Dünyasından Çarpıcı Ayrıntılar

Karakutu demiş ki:
- ya bunu baya önce duymuştum
yine de moralman etkiliyo insanı


boşver sıkma canını

var olduğu kadar artık

heheeeee....
Alıntı ile Cevapla
  #7 (permalink)  
Alt 22.06.10, 17:51
yasmin_108 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 08.08.09
Kadın
Mesajlar: 2.063
Teşekkürler: 296
Üyeye 186 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Hayvanlar Dünyasından Çarpıcı Ayrıntılar

Karıncalar çok garip hayvanlarmış
Alıntı ile Cevapla
  #8 (permalink)  
Alt 27.06.10, 16:50
NighTurks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 21.08.09
Erkek
Mesajlar: 1.037
Teşekkürler: 102
Üyeye 62 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Hayvanlar Dünyasından Çarpıcı Ayrıntılar

karıncalar bnimde ilgimi çekti
Alıntı ile Cevapla
  #9 (permalink)  
Alt 29.09.10, 20:24
Orangepuff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 05.12.09
Kadın - 28
Mesajlar: 15.128
Teşekkürler: 432
Üyeye 1.349 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Hayvanlar Dünyasından Çarpıcı Ayrıntılar

"karıncaların cenaze töreni"
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006