KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Mitoloji > Yunan Mitolojisi


Yunan Mitolojisi


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 12.05.10, 14:46
Karakutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ergen Baykuş
 
Kaydolma: 11.05.10
Erkek - 33
Mesajlar: 420
Teşekkürler: 101
Üyeye 133 kez teşekkür edildi
Standart Perseus

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Perseus, Yunan mitolojisindeki önemli kahramanlardan biridir. Herakles'in ataları arasında yeralan Argoslu bir kahramandır.

Babası Zeus annesi ise Akrisios kızı Danae'dir. Perseus'un büyük babası Akrisios bir kahine gidip bir erkek çocuğunun olup olamayacağını sorar. Kahin ona kızı Danae'nin bir erkek çocuğu olacağını ve bu çocuğun onu öldüreceğini söyler.Korkuya kapılan ve kehanetin gerçekleşmesinden korkan Akrisios, yeraltına bronzdan bir oda yaptırarak kızını oraya hapseder. Zeus bronz odanın tavanıdaki bir yarıktan altın damlası şeklinde içeriye sızar ve genç kızla birlikte olur. Bu birleşmeden Perseus doğar.

Perseus, Athena tarafından Gorgonlardan Medusa'yı öldürmekle görevlendirilir. Athena ve Hermes ona bu zor görevinde yardımcı olan tanrılardır. Perseus, Gorgoların (Stheno, Euryale ve Medusa) yerine gider. Onları uyurken bulur. Bu üç kızkardeş arasında yalnız Medusa ölümlüdür.Bu nedenle Perseus sadece onun başını kesip götürebileceğini anlar. Gorgolar, boyunları ejderha pullarıyla korunan, yaban domuzu gibi dişleri olan dişi canavarlardı. Bronz elleri ve altın kanatları vardı. Üstelik bakışları o kadar güçlüydü ki baktıkları her şeyi taşa çeviriyorlardı. Medusa'nın kesilen kafasından Pegasus (Kanatlı at) , Khrysaor adlı bir dev çıktı. Perseus medusanın başıyla Polydektesi taşlandırmıştır.Daha sonra medusanın başını Athenaya teslim etmiştir.Dönüş yolunda Andromeda'yla karşılaştı ve ona aşık oldu. Bu güzel genç kızın annesi Kassiepeia, Nereus kızlarından daha güzel olduğunu söylediği için Poseidon'u kızdırdı. Deniz tanrısı da bu bölgeye bir deniz canavarı musallat etti. Canavarı öldürmek koşuluyla kurban olarak sunulan genç kızı kurtaran Perseus, daha sonra kızla evlendi ve Tiryns kralı oldu(Yunanistanda antik bir kent)mutlu bir yaşam sürdü.
(Vikipedi)


bu konuda kafama takılan bi şey var
percy jackson ve olimposlular: şimşek hırsızı filminde perseus, poseidonun oğluyken titanların savaşı filminde tıpkı yukarıda yazıldığı gibi zeusun oğlu olarak geçiyor.
acaba bu da adonisle afroditin ilişkisi gibi belirsiz bi durum mu
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 16.05.10, 11:02
Orfe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 16.05.10
Erkek - 27
Mesajlar: 611
Teşekkürler: 10
Üyeye 51 kez teşekkür edildi
Thumbs up Cevap: Perseus

eğer istersen bir açıklama yapıyım Şimşek hırsızındaki Perseus Posedionun oğlu zaten Posedionda oğluna adını Zeus oğlu gibi güçlü olması için koymuş Yani zeusun oğlu Perseusla Posedionun oğlu Perseus farklı kişilikler
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 16.05.10, 11:43
Karakutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ergen Baykuş
 
Kaydolma: 11.05.10
Erkek - 33
Mesajlar: 420
Teşekkürler: 101
Üyeye 133 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Perseus

iki filmdeki perseus da medusayı öldürme görevi alıyo, yine iki filmde de perseus medusanın başıyla şu çok başlı ejderhayı (polydektes adı sanırım) taşa çeviriyo. bu kadar da tesadüf olmaz herhalde.
Alıntı ile Cevapla
  #4 (permalink)  
Alt 16.05.10, 11:52
Orfe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 16.05.10
Erkek - 27
Mesajlar: 611
Teşekkürler: 10
Üyeye 51 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Perseus

Haklısın ama kitapta benim dediklerimi açık açık belirtiyo zaten işin geyiğide orda ikiside benzer şeyler yapıyolar
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Cevapla


« - | Byblis ve Kaunos »
Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006