KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Tartışma


Tartışma - Bir çok konu hakkında burada tartışabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 13.04.10, 21:32
javocu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 09.10.09
Erkek
Mesajlar: 55
Teşekkürler: 0
Üyeye 7 kez teşekkür edildi
Standart Rüyamda cin ve açıklaması

Arkadaşlar bunu buraya yazmamın nedeni.Uzun süredir bu işi düşünmem.Ve en sonunda soyutla somut arasında bir şey yaşamış olmam.4-5 saat önce çok yorgundum.Uyudum,şöyle bir rüya gördüm.Annem ve babam evde daha sonra misafirliğe gidiyorlar.Ben normalde evde hep tek kalırım rüyamda da evde tek kalıyorum.Evin içinde geziyorum her şey aynı.Bilgisayar filan ilgileniyorum.10-15dk sonra sebepsiz bir şekilde arkadaşımda görüp de bende de farklı bir modeli olmasına rağmen kıskandığım telefondan 3 adet masanın üzerinde görüyorum.Şaşırmadan alıp oturma odasında televizyonun karşısına oturuyorum.Telefonlarla oynamaya başlıyorum.Ve tam bu sırada televizyona dik tam karşıdan bakarken sağ tarafıma bakıyorum (sebepsiz) bir şey yok ses filanda duymadım sağımda her zaman ki insan etrafına bakar arada sırada.Kafamı eski konumuna alıyorum.Televizyon karşısına bu sefer sol gözümün kenarından yanımda biri oturduğu görülüyor.

Kafamı sola bir çeviriyorum annem yanımda oturuyor.Gözleri ve etrafı siyah evin ışığı bir anda loş sarı oluyor.Üzerinde annemin en çok giydiği mor kazak.Derisi sapsarı,hemen anlıyorum ne olduğunu.Onu gördüğüm anda kafamda bir kapşon beliriyor.Hani kapşonu takdığınız da hafif gözünüzün önüne iner ya.Bir anda kapşon beliriyor.Allah'ım,Allah'ım diye bağırıyorum besmele çekmek bile gelmiyor aklıma.Gözlerine baka kalıyorum.Ayağa kalkıyor ve beni kendine çekiyor bakışlarıyla istemeden ona doğru kalkmaya başlıyorum.Ve birden son zamanlarda internette ve arkadaş ortamında duyup öğrendiğim bir şey aklıma geliyor.İmanı güçlü olana zarar veremezler.Birden doğruluyorum,yüzümdeki telaş ifadesini ben dağıtıyorum.Korkarken koskocaman odada sadece o varmış gibiydi.Ama kendimi toplayınca etrafı da görüyorum.Gözlerinin içine bakarken daha dikkatli bakıyorum.Aramızda 1-1,5mt var.Artık beni çekemiyor.Bakıyor sadece çekemiyor.

O andan itibaren korkmuyorum.Tam o sırada arka odadan bir gölge görünüyor sanki biri kılığında bir tane daha geliyor.Beni çekmek için.O sırada bağırarak uyanıyorum.3-4 kere daha bağırıyorum uyanınca.


Şimdi bu olayı size ben açıklayayım.Gördüğüm rüya bilinç altımın eseri.İp uçları?


*Arkadaşımdaki telefonun bilinç altıma yer etmesi.

*Kafamdaki kapşon son zamanlarda deli gibi oynadığım Assassin's Creed 2'de ki kapşon.Onun yerinde olup suikastçi olmak bilinç altımda yer ediyor yine.

*Göz göze geldiğimizde odanın ışığının loş olması.Dabbe'yi izlemem ve oradaki loş ışığın bilinç altıma yer etmesi.

*Annem kılığında olmasının nedeni,annemin ben küçükken şaka için ölü taklidi yapıp beni korkutması o günden beri annemden korkarım bazen.

*Onu gördüğüm anda cin olduğunu düşünmemin nedeni Türk kültüründen ve Müslümanlıktan gelen tek korku öğesinin cin olmasının bilinç altıma yer etmesi.


-Aman ağaç altına gece işeme
-Aman onu düşünme musallat olur
-Aman 3 gulhü 1 elham oku
-Derenin kenarında adamın biri şunu görmüş
-Biz onları göremeyiz ama onlar bize gözükebilir (Ne saçmadır bu laf )
-Müslümanların tek korku öğesinin cin olması zombiden,vampirden,hayaletten kim korkar ki?Hiç kimse.
-Ve tabi kime sorsanız hayatında Kur'an-ı Kerim'i eline almadığı halde ''Kur'an-ı Kerim'de cinler var diyor.''Demesi...

YANİ demem o ki arkadaşlar.Bu tür şeyler tamamen insan denilen varlığın kendi
aklının oyunları.Bize küçükten beri korku öğesi olarak bu tanıtılmış.


Eğer ''cin'' denilen varlıkların konusu açıldığında onları umursamayan insan ve hatta küfür eden varsa belki günaha girer.Ama karakteri o kadar sağlamdır ki.İnternette görürsünüz bazı kişiler bu konuyu tartışır ve biri çıkar ''Ne cini ben onların alayının taaa'' giden bi laf eder.İşte o kişiler karakteri en sağlam olanlardır.Hayal oyunlarına kapılmazlar.Ben küfür etmem.Onlar oldukları için değil ama küfür etmem.Bir rüya gördüm bilinç altımın eseri.

''Cin var,isterse gözükebilir,onlardan korunmak için şunu yap'' diyen çürük zihniyetler.Bu laflarını savunurken Kur'an-ı Kerim'in arkasına saklanan mahluk seni.Hiç mi düşünmezsin arkasına sığındığın kitabı gönderen varlığın benden başkasından korkmayın dediğini.

Herkes hayatının belli dönemlerinde cin,karabasan,hayalet,ruh,zombi,vampir,yatır gibi şeylere kapılabilir.Bunlar tamamen insanın kendi aklında oluşturduklarıdır.Bunların oluşmasına yardımcı olanda bilinçsiz ebeveynler,din ve toplumdur.


Bu tür şeylerden kurtulmanın tek yolu akıldır.Bir rüya gördüm ve onu burada bütün öğeleriyle açıkladım.Allah'tan başka kimseden korkmayın.Tabi Allah'ın varlığına inanmıyorsanız yine bir şey olmaz.O zaten kişiden kişiye değişir ayrı ve uzun bir konudur.Ve zararı olabilir veya olmayabilir.

18 yaşında akıl sağlığı yerinde olan South Park izleyicisiyim.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 13.04.10, 22:00
Estergon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KeLBaYKuŞ
 
Kaydolma: 07.09.09
Erkek
Mesajlar: 8.586
Teşekkürler: 315
Üyeye 796 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Rüyamda cin ve açıklaması

Dediklerinizin çoğu doğru.Çoğu konuda katılıyorum.
Allah izin vermedikten sonra insana hiçbirşey olmaz.
Altını çizerek söylüyorum hiçbirşey...
Ancak biz cinleri göremiyoruz, onlar bizi görebiliyor.
Bu doğrudur.

Gördüğünüz rüyanın da açıklaması :
Cin görmek, dünya işi ve gururu için hilekar bir kimse ile yorumlanır.Görülen cinin hekim, ihsan sahibi, alim ve hatip olması bundan müstesnadır.

Rüyada cin olduğunu gören kimsenin hilesi çok olur.Cinin kapısının yakınında durduğunu görse, o kimse zarara uğrar yahut üzerinde yapması lazım gelen bir nezri (adağı) olduğuna veya ona isavet edecek bir darlık ve zillete yorumlanır.

Birisinin evine cinlerin girip birşeyler yaptığını gören kimsenin evine düşman veya hırsızlar girerek o kimseye bir zarar getirirler.Cine Kur'an öğrettiğini yahut cin tayfasından birisi kendisinden Kur'an dinlediğini görse, reislik ve valilik gibi makamlara kavuşur.

Cin görmek bazen kara ve denizde yolculuk yapmayai kapıpı kaçırmaya, hırsızlığa, zinaya, içki içmeye, bid'at yerlerine, kiliseye, dükkanlara, güzel sesle türkü veya şarkı söylemeye, zenginliğe ve çalgılara yorumlanır.Cinleri görmek hokkabaz ve sihirbazlara yorumlanır.

Cinlerin Müslüman ve kafirleri, onların emir ve yasakları ile hareketleri ile ayırt edilir.Şöyle ki; eğer onlardan birisi iyilikle emretmezse, kötülükten nehyetse yahut hayır ile haber verse o cin Müslümandır.Bunların aksini yapan kafirdir.Cinlerden biriyle evlendiğini gören kimse itaatsiz ve fasık birisine müptela olur.
Bu rüyanın sahibi mülke ehil ve müstahak ise mülke kavuşur.

Kendim yazdım kaynağından.
"Cin" başlığının karşısında yazan herşeyi yazdım buraya.

Not : Kesinlikle Alıntı Değildir

Kaynakça :
İmam Nablusî - İslâmî Büyük Rüya Tabirleri Ansiklopedisi
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
  #3 (permalink)  
Alt 13.04.10, 22:04
javocu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 09.10.09
Erkek
Mesajlar: 55
Teşekkürler: 0
Üyeye 7 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Rüyamda cin ve açıklaması

8 yaşımda bir rüya görmüştüm.Kitapta ki tabirinde yakında öleceksiniz yazıyordu.10 yıldır ölmedim.O günden sonra hiçbir tabire inanmam.Sağ ol yinede...
Alıntı ile Cevapla
  #4 (permalink)  
Alt 13.04.10, 22:07
Estergon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KeLBaYKuŞ
 
Kaydolma: 07.09.09
Erkek
Mesajlar: 8.586
Teşekkürler: 315
Üyeye 796 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Rüyamda cin ve açıklaması

"Öleceksiniz" yazmaz.
"Ölmeye" yorumlanır yazar.Ancak her rüya da gerçek değildir.
Zaten rüyalar 2'ye ayrılır.
Rahmani ve Şeytani rüyalar.
O rüyaların hangisi olduğunu ayırt etmemiz de oldukça zor olmalı diye düşünüyorum
Alıntı ile Cevapla
  #5 (permalink)  
Alt 13.04.10, 22:11
javocu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 09.10.09
Erkek
Mesajlar: 55
Teşekkürler: 0
Üyeye 7 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Rüyamda cin ve açıklaması

Hayatımda 3 kere korkunç rüya gördüm biri bu.Diğerinde cin beni boğazlıyordu.O 3 sene önceydi.Bir kerede yılanlar evde beni kovalıyorlar.Yılan ve cin küçüklüğümden beri dünya hayatında korktuğum 2 şeydi.Ama büyüdükçe bunlardan neden korkmamam gerektiğini anladım.Herkese göre farklı yorumlar vardır.Saygı duyarım ama kendi bildiğimden de şaşmam.
Alıntı ile Cevapla
  #6 (permalink)  
Alt 13.04.10, 22:15
Estergon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KeLBaYKuŞ
 
Kaydolma: 07.09.09
Erkek
Mesajlar: 8.586
Teşekkürler: 315
Üyeye 796 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Rüyamda cin ve açıklaması

Uykuya abdestli yatılmasının iyi olduğu söyleniyor.
Yanılmıyorsam sünnet.Bir de bunu denerseniz - daha doğrusu denersek - pek çeşitli mahlukatın musallat olacağını düşünmüyorum.
Neyse hayırlı geceler.
Şimdiden Allah rahatlık versin
Alıntı ile Cevapla
  #7 (permalink)  
Alt 14.04.10, 23:02
GeFoRCe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 13.04.10
Erkek
Mesajlar: 792
Teşekkürler: 15
Üyeye 36 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Rüyamda cin ve açıklaması

Smdiye Kdr hic qörmedim valla ne sans
Alıntı ile Cevapla
  #8 (permalink)  
Alt 18.04.10, 22:18
demmer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 12.12.09
Kadın - 32
Mesajlar: 2.340
Teşekkürler: 624
Üyeye 218 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Rüyamda cin ve açıklaması

sadece peygamberlerin rüyaları çıkar bunun dışında görülen hiç bir rüya çıkıcak die birşey yoktur,onun dışında rüyaların hayra yorulması gerektiği ve herkese anlatılmaması gerektiği söylenir ve alimlerin yaptığı rüya tabirlerinin de doğruluk payı vardır kesin olmamakla beraber.bu konuda estergona katılıorum.senin rüyanda bence bilinç altının sana bi oyunu ama cin gerçekten vardır ve sana olmasa bile birilerinin rüyalarına yada karşılarına çıkabilir.bu benim şahsi yorumum
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
  #9 (permalink)  
Alt 19.04.10, 20:44
javocu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 09.10.09
Erkek
Mesajlar: 55
Teşekkürler: 0
Üyeye 7 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Rüyamda cin ve açıklaması

Herkes cin vardır.Diyor nerden biliyorsun diyince de Kur-an'da yazıyor diyor halbuki bi kere bile o Kur-an'ı okumamıştır.Kulaktan dolma bilgiler bunlar.Ben cin var veya yok demedim.Rüyamı anlattım.
Alıntı ile Cevapla
  #10 (permalink)  
Alt 19.04.10, 20:55
Estergon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KeLBaYKuŞ
 
Kaydolma: 07.09.09
Erkek
Mesajlar: 8.586
Teşekkürler: 315
Üyeye 796 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Rüyamda cin ve açıklaması

Tamam da biz okuduk onları.
Kur-an'da Cin suresi de bulunmakta.
Ve de şu Ayeti Kerime'de herşeyi açıklamakta.
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Ayrıca bu Ayet-i Kerime üzerinde tartışılıyor.
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

"Acaba uzayda yaşayan gelişmiş mahlukatlar olabilir mi ?" şeklinde.
Çok şükür bizim de birkaç bilgimiz var.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Konuya Ait Popüler Kelimeler
rüyada insan kılığında cin görmek rüyada cinlerin musallat olması rüyada cin musallat olması rüyada cinin musallat olması rüyamda cin gördüm rüyada cinlerin korkutması rüyada cinin korkutması rüyada cinin içine girdiğini görmek rüyada cinin insan kılığına girmesi rüyada insan kılığına girmiş cin görmek rüyada cinin musallat olduğunu görmek rüyada cin kovalamak rüyada cin görmek ve besmele çekmek rüyada cinlerin musallat olduğunu görmek rüya tabiri rüyada zombi kiligina giren kara basan

Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006