KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Tartışma


Tartışma - Bir çok konu hakkında burada tartışabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 21.03.10, 17:09
-KaRaNT!Na- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 28.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.666
Teşekkürler: 69
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Standart Türkler duyarsız bir yaratıktır!

Arkadaşlar konu başlığı dahil yazacağım herşey kendi görüşümdür. Eğer adminler yazdıklarımı uygun bulmazlarsa hem konuyu kapasınlar hemde beni banlasınlar!

Evet yaratık dedim çünkü biz düz mantıkla yaşayan canlılarız. Neden mi nedeni şu bir toplumsal olay olsun Türk milleti atına onursuz yaklaşımlar olsun, ülkemizin birlik ve bütüğünü bozacak faaliyetler olsun herzaman aynı pisli yiyoruz.

Örnek veriyorum;

Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozacak faaliyet gösteren terör örgütü, biz sırf ülkemizde rahat ve huzurlu yaşayalım diye askerimiz can veriyor ama hiçbir vatandaş buna karşı bir önlem almıyor. Çünkü işine gelmiyor. Mesela dağlıaca gibi karakol baskınlarından 10'un üzerinde şehit veriyoruz... Veriyoruz da ne oluyor soruyorum?!... Haberler en fazla 1-2 saat haberini yapıyor 2-3 gün gündemde duruyor sonra unutuluyor. Ama ispanyada bulunan terör örgütü polise ve askere karşı terör faaliyeti düzenliyor ve burda 4 polis ve asker ölüyor basından tut her evdeki bir aile bireyine kadar haftalarca ve aylarca gündemden düşmüyor ve sürekli hükümete baskı yapılıyor, haberler ve programlar yayınları kesiyor, gazeteler ağır bir şekilde kınıyor..

2. si sözde ermeni soykırımını kabul eden ülkelerle ilgili..

Ermeni soykırımını kabul etmek Türklerin ne kadar gaddar, acımasız hatta şerefsiz olduğunu kabul etmekle aynı şey... Resmen sana serefsiz diyor ama sen hala o ülkenin malını kullanmaya devam ediyorsun. Sanki o malı kullanmazsan seni öldürecekler!

daha birsürü şey var... siz yorumlayın kalanını
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 21.03.10, 17:36
fairytale - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 01.09.09
Kadın - 35
Mesajlar: 5.406
Teşekkürler: 620
Üyeye 402 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Türkler duyarsız bir yaratıktır!

bir sürü şey konuşulur bu konu üzerine..senin söylediklerine katılıyorum..bugünlerde hemen hemen heryerde karşılaştığım ve dikkatimi çeken birşeyler var..bir kere biz hala bir bütün olamamışız ki..herkes ben Türk'ümden önce etnik kimliğini söylüyo..ben kürtüm,romanım,lazım,çerkezim..bunlara yapılan açılımların etkisi olduğunu biliyorum ama bu bizi giderek daha da uzaklaştırmıyo mu??yani bi konuda tartışmaya kalksan bile önce sen bizim durumumuzu biliyor musun diyolar..ortalıkta sürekli bi çok başlılık durumu var..

birçok sorunumuz var ama bence bu sorunların ortak noktası bir olamamız..
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
  #3 (permalink)  
Alt 21.03.10, 18:45
Nicotinal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ergen Baykuş
 
Kaydolma: 16.12.09
Erkek
Mesajlar: 319
Teşekkürler: 49
Üyeye 43 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Türkler duyarsız bir yaratıktır!

Katılmamak elde değil bizi bu hale getirenler oyunu ne kadar güzel oynamış buna dikkat etmek lazım..
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
  #4 (permalink)  
Alt 21.03.10, 18:51
GirL of NighT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KeLBaYKuŞ
 
Kaydolma: 07.09.09
Kadın
Mesajlar: 6.482
Teşekkürler: 417
Üyeye 272 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Türkler duyarsız bir yaratıktır!

fairytale_89 demiş ki:
- bir sürü şey konuşulur bu konu üzerine..senin söylediklerine katılıyorum..bugünlerde hemen hemen heryerde karşılaştığım ve dikkatimi çeken birşeyler var..bir kere biz hala bir bütün olamamışız ki..herkes ben Türk'ümden önce etnik kimliğini söylüyo..ben kürtüm,romanım,lazım,çerkezim..bunlara yapılan açılımların etkisi olduğunu biliyorum ama bu bizi giderek daha da uzaklaştırmıyo mu??yani bi konuda tartışmaya kalksan bile önce sen bizim durumumuzu biliyor musun diyolar..ortalıkta sürekli bi çok başlılık durumu var..

birçok sorunumuz var ama bence bu sorunların ortak noktası bir olamamız..
katılıyorum bizim tek sorunumuz devlet millet çıkarlarından önce kişisel çıkarları düşünmemiz devletimizim varlığı için birşeyleri feda edemememiz
araya bi kaç tane soysuz giriyor ki bunlar bizden değil yani onlara Türk diyemeyiz onlar milleti ayrıyor bunu yaparken dini kullanıyor buda halkı bölüyo e zaman geçtikçe soğukluk artıyo ve şimdiki halimizi alıyoruz
Alıntı ile Cevapla
  #5 (permalink)  
Alt 21.03.10, 19:19
jjjensen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bi rain
 
Kaydolma: 28.10.09
Kadın
Mesajlar: 4.924
Teşekkürler: 549
Üyeye 526 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Türkler duyarsız bir yaratıktır!

tabi ki söylediklerinde haklısın banlanacak bir durumda yok hani. ortak dert sonuçta.aslında Türkler en duyarlı millettir.ama bilinçsizce yapıyoruz genelde bu işi.çok fazla duygusal davranıyoruz.
biz Türtkler çok çabuk unutuyoruz. yorgan altı meselelerinde de üstümüze yok.
x mallarını kullanma diyorsun doğru diyorsun ama siyaset böyle bişiy.ordan yakmazsan burdan yak hooop yine aynı kapı. içimizdekileri temizlemedikçe bu hastalıktan arınmamız olanaksız.önce içte birlik lazım.şehitlerimizi gündemde tutumak mesele değil ki.çözüm olmadıktan sonra...
Alıntı ile Cevapla
  #6 (permalink)  
Alt 21.03.10, 20:12
NoMaD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 25.07.09
Erkek
Mesajlar: 739
Teşekkürler: 283
Üyeye 162 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Türkler duyarsız bir yaratıktır!

Güzel bir konu
Öncelikle "Türkler duyarsız bir yaratıktır!" derken sözü halka mı yoksa iktidara mı söyledin? Eğer sözün halkaysa sadece boşuna yazmış demektir. Hemen sil bu mesajını.
Eğer sözün iktidaraysa; evet kesinlikle haklısın. Korku, avrupa hayranlığı, düz mantık... hepsi şimdiki iktidarda fazlasıyla mevcut. Terör olayları ve gibi durumlarda sessiz kalması hep bu sebepleri yüzündendir. Belki biri çıkar yine "Darbe yapıyoruz, herkes evine girsin!" der tekrardan silah altına yatar, dünyadan bir 10 sene daha geride kalırız. Neyse uzun konu daha çok şeyler olur düzeltmeye çalışırsan.
Şimdi gelelim tekrardan HALKa: Birincisi eğer halktan birşeyler bekliyorsan ilk yapacağın şeyler; refah, huzur, adalet ve özgürlük gibi kavramlardan oluşan bir ortam hazırla ki halktan bir tepki bekle. Şimdi tepkisiz mi? Hayır! Gerektiğinde mitingler ve benzeri küçük gösteriler yapılır sonra iki üç güne unutulur. Herkes karnını doyurma peşinde millet, bazılarımız daha ailesiyle yaşadığı için bunları söylemek kolay gelebilir.
Şimdiki iktidarın yaptığı ne peki? Şu an ekonomik düzey kötü değil mi? Herkes iktidarı eleştiriyor, küfrediyor. Geçen seçimlerde de aynısı olmuştu, ama sonra ne oldu bir hafta öncesinden herkese kömür, beyaz eşya, erzak...vb bir sürü şey dağıtıldı.

Olay şu: Beyin yıkama, akıl kontrolü... ya da her ne derseniz artık.
Peki bu hep böyle mi devam edecek? Bırakacakmıyız ülkeyi vatanı? Hayır. Asıl şimdi asılma zamanı değil mi? Ya da asıl şimdi uyanma zamanı değil mi?
Sizler şimdi diyorsunuz ki "Tepki gösterelim, iktidarı düşürüp yeni birileri getirelim, sessiz kalmayalım, gerekiyorsa savaşalım,..." öyle değil mi? Bir bakın bakalım kendinize, siz ne yaptınız şimdiye kadar? Bazılarınız şöyle diyor eminim "Ben cumhuriyetime ve Atatürk'üme hep saygı gösterdim, sahip çıktım!", bazılarınız da "Ben dinim için çalışıyorum! Bu topraklara şeriat gelmelidir!", bazılarınız da "Ben falanca partiyi tutuyorum o ne derse o!", bazılarımızında hiç umrunda değil.
Şimdi böyle bir düzen var. Ne bekliyorsunuz? "Hadi hepimiz Türk'üz savaşalım!" mı diyorsunuz? Sen böyle dersin, ben böyle derim peki başkası aynısını der mi? Sen ben aynı düşünceyi savunuyoruz, diğer vatandaşlar farklı bir düşünceyi savunuyor ve bizim düşüncemize çok ters hatta zamanında birbirimizi öldürdük, ama biz yine birlik oluruz mu diyorsunuz?
Millet uyanın daha kalıplarımızdan kurtulamadan hiç bir şey yapamayız. Hepimizin küfrettiği avrupa bizi içten bölmüş çoktan hala haberimiz yok. Önce bir aynaya bakın ve sorun: "Ben ülkem için ne yaptım?"
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
  #7 (permalink)  
Alt 21.03.10, 22:26
-KaRaNT!Na- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 28.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.666
Teşekkürler: 69
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Türkler duyarsız bir yaratıktır!

NoMaD demiş ki:
- Güzel bir konu
Öncelikle "Türkler duyarsız bir yaratıktır!" derken sözü halka mı yoksa iktidara mı söyledin? Eğer sözün halkaysa sadece boşuna yazmış demektir. Hemen sil bu mesajını.
Her 2 taraf içinde geçerli.. Sonuçta o zaati bozuk kişileri halk seçti!

Herkes bu ülkede kendi hür iradesiyle karar veriyor. Kimse sana sen niye bu malı kullanmıyorsun, niye protesto ediyorsun diye birşey diyemez. Çünkü bu kararları kendi vicdanından gelerek yapıyorsun. Dış gücler bu ülkeyi yönetiyorsa iktidarı yönetiyor bizi yönetmiyor ya! Tekar dediğim gibi Türkler düşüncesiz yaratıklar bunu genel olarak söylüyorum... Bir olay olur en fazla 3-4 gün akılda kalır ertesi gün herşey tıkırında gider! Peki kim kaybeder?

Her gün yaşanan fakat herzaman gündeme yansımayan bir olay olur hergün aralıksız toplam 250 gün konuşulur da konuşulur.. Evet bahsettiğim olay cem garipoğlu olayı hergün haber yaptılar sanki Türkiye ilk kez yaşanmış bir olay gibi... Peki soruyorum bu 250 gün içinde kaç tane şehit verdiğimi hatırlayan var mı?.. Yok!!! çünkü herkes tutturmuş bi bir garipoğlu hikayesi.

Sözümün yineliyorum "Türkler düşüncesiz, duyarsız bir yaratıktır!" İnsan demeye dilim varmıyor..
Alıntı ile Cevapla
  #8 (permalink)  
Alt 21.03.10, 22:48
NoMaD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 25.07.09
Erkek
Mesajlar: 739
Teşekkürler: 283
Üyeye 162 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Türkler duyarsız bir yaratıktır!

Kısmen haklısın. Medya düzgün olmayınca gündem de bozuk haliyle. Ancak; halka düşüncesiz demek yanlış. Eğer bu sözü şimdiki iktidarı seçtikleri için söylüyorsan haksızlık ediyorsun arkadaşım.
Halk "Ülkemde huzur olsun, mutluluk olsun, karnım doysun, ailem mutlu olsun" der ona göre liderini seçer. Dünyanın her yerinde böyledir zaten. Halkımız bilinçsiz değil. Sadece 50lerden beri süre gelen bir yanlışın içinde.
Şucu bucu olmaktan kurtulabilsek hepimiz bak o zaman nasıl kalkınır bu ülke sen düşün.
Alıntı ile Cevapla
  #9 (permalink)  
Alt 21.03.10, 22:57
jjjensen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bi rain
 
Kaydolma: 28.10.09
Kadın
Mesajlar: 4.924
Teşekkürler: 549
Üyeye 526 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Türkler duyarsız bir yaratıktır!

NoMaD demiş ki:
- Kısmen haklısın. Medya düzgün olmayınca gündem de bozuk haliyle. Ancak; halka düşüncesiz demek yanlış. Eğer bu sözü şimdiki iktidarı seçtikleri için söylüyorsan haksızlık ediyorsun arkadaşım.
Halk "Ülkemde huzur olsun, mutluluk olsun, karnım doysun, ailem mutlu olsun" der ona göre liderini seçer. Dünyanın her yerinde böyledir zaten. Halkımız bilinçsiz değil. Sadece 50lerden beri süre gelen bir yanlışın içinde.
Şucu bucu olmaktan kurtulabilsek hepimiz bak o zaman nasıl kalkınır bu ülke sen düşün.
sana katılmıyorum halkımız bilinçsiz değil derken.
Alıntı ile Cevapla
  #10 (permalink)  
Alt 22.03.10, 02:01
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Türkler duyarsız bir yaratıktır!

Bu arada bir bilgi vereyim;, bu sitede benden başka kimsenin kimseyi siteden uzaklaştırma yetkisi yok. O yüzden şu konulara lütfen "adminler" diye başlamayın.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006