KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Mitoloji > Yunan Mitolojisi


Yunan Mitolojisi


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 10.03.10, 12:32
NoMaD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 25.07.09
Erkek
Mesajlar: 739
Teşekkürler: 283
Üyeye 162 kez teşekkür edildi
Standart Savaş Tanrısı Ares

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Yunan mitolojisindeki benzer isimli çok sayıdaki öykülerden biri Ares'in oğluna ilişkindir. Olympos'taki rezaletin ardından Ares Trakya'da da boş durmaz ve barbar Trakyalılar'ı Amazonlar'a karşı kışkırtır. Çıkan savaştan zevk alarak önüne geleni öldürürken kendisi adına kafataslarından bir piramit inşa eden oğlu Kyknos'un ölüm haberi gelir. Kyknos, piramiti tamamlamak üzeredir. Zirvede tek bir kafatası için boş yer kalmıştır. Teselya kralının kafasıyla zirveyi tamamlamayı düşünürken, Herkül'ün oradan geçtiğini görür. Çıkıp Herkül'e meydan okur ve Herkül onu öldürür. Bu haberi alır almaz savaş arabasına atlayan Ares, kendisini kafatasından tapınakla onurlandıran oğlunun intikamı için Herkül'ün üzerine saldırır. Yunan tanrıları içinde belki de en fazla utanç verici duruma düşen tanrıdır. Kimsenin sevmediği bu tanrı sık sık zor durumlara düşürülür. Bunların başında tunçtan bir küpe 13 ay boyunca hapsedilmesi gelmektedir. Günlerden bir gün Olympos tanrıları ziyafetteyken müthiş gürültülerle ayağa fırlarlar. Bir türlü Olympos tanrıları arasına kabul edilmeyen, bir ölümlüden doğan dev cüsseli Poseidon'un oğulları Othos ve Ephialtes tanrılara savaş açmışlar, gökyüzünü fırlattıkları dev kayalarla bombalamaya başlamışlardır. Üstelik, cüretkar yarıtanrı bu iki dev, sadece Olympos'a kabul edilmeye diğer tanrıları zorlamakla kalmayıp, en güzel tanrıçaları Athena ve Hera'yı da isterler. Hera ki Zeus'un karısıdır ! Zeus çok sinirlenerek bu işi halletmesi için Ares'i görevlendirir. Athena'nın alayları arasında savaş arabasına binen Ares, hışımla iki devin üstüne saldırır. Ancak, bir an tedbiri elden bırakır ve kalkanını indirir. Bu sırada devlerden birinin fırlattığı kaya Ares'i bayıltır. İki dev Ares'i tunçtan bir küpün içine kapatırlar. Ares'i diğer tanrılar hiç sevmeseler de iki güçlü tanrıçaya göz koyacak kadar yoldan çıkmış bu iki devin kazanmasını da istemezler. Tanrıların habercisi Hermes uzun aramalardan sonra 13 ay sonra ölmek üzereyken Ares'i bulur. Ares tekrar güneş ışığını gördüğünde Othos ve Ephialtes'in cezası çoktan verilmiştir. Ölüler diyarında yılanlar tarafından bir sütuna bağlanmışlardır. Yılanlar her defasında dayanılmaz acılar veren zehirlerini boşalttıkları ısırıklarla iki devi rahat bırakmazlar, omuzlarına tüneyen baykuşlar ise devamlı öterek beyinlerini tırmalarlar.

Ares'in Truva savaşına karışması da Olympos'un tanrılarının hiç sevmediği bir sonuç doğurmuştur, özellikle de Hera'nın. Ares, Truvanın yanında savaşa katılıp Yunanlıları öldürmeye başladığında eski bir defter yeniden açılır. Truva kralının çapkın oğlu Paris, üç güzeller yarışmasında Hera'yı değil Afrodit'i güzel seçmiştir. Truva savaşının nedenlerinden biri de zaten budur. Hera, doğrudan savaşa müdahil olmadan önce Zeus'un iznini ister. Zeus, karısının karışmasına izin vermez ama aynı yarışmanın diğer mağduru Athena'nın karışmasına izin verir. Athena'da Ares'ten en az Hera[ kadar nefret etmektedir. Savaşçılığıyla ünlü kahraman Diomodes'e destek vererek Ares'in üzerine saldırmasını sağlar. Ares, görmediği Athena'nın varlığnı anlamadığı bir şekilde elinden mızrağı düştüğünde farkeder. Bu fırsatı değerlendiren Diomodes Ares'i yaralamayı başarır ve Ares Truva savaş meydanından çekilmek zorunda kalır.

Tanrılar tanrısı Zeus'un pek de sevmediği tanrı Ares bir destanda şöyle geçmiştir:

Bulutları devşiren Zeus yan yan baktı, dedi ki; Böyle ağlayıp durma dizimin dibinde dönek. Olympos'ta oturan tanrılar arasında benim en tiksindiğim tanrısın sen !

Ares asıl ilgiyi İtalyanlarda, Merih adı altında Roma'da görür. Roma'nın kurucusu Romulus'un efsanevi babası olan Merih (Ares)Romalılar tarafından ataları olarak benimsenmiştir.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 10.03.10, 13:58
Sonduraq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 06.10.09
Erkek - 32
Mesajlar: 1.534
Teşekkürler: 157
Üyeye 238 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Savaş Tanrısı Ares

Güzelmiş ya bu tanrı lafını duydukça sinirlerim bozuluyo tabi o zamanlarda kim güçlüyse onu tanrı yapıyolarmış.Ares'i bilmiyordum öğrenmiş oldum teşekkür
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 11.03.10, 12:13
Walter Bishop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 21.08.09
Erkek - 30
Mesajlar: 2.158
Teşekkürler: 447
Üyeye 347 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Savaş Tanrısı Ares

Ares ateş tanrısı olarak biliyordum ya ben sanki neden öyle biliyorum
Alıntı ile Cevapla
  #4 (permalink)  
Alt 06.06.10, 16:42
Orfe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 16.05.10
Erkek - 27
Mesajlar: 611
Teşekkürler: 10
Üyeye 51 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Savaş Tanrısı Ares

ateş tanrısı hephaseistostur bu savaş tanrısı
Alıntı ile Cevapla
  #5 (permalink)  
Alt 06.01.11, 18:37
eLif .) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 06.01.11
Kadın
Mesajlar: 2
Teşekkürler: 0
Üyeye 0 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Savaş Tanrısı Ares

biz barbar deiğili itiraz ediyoruumm
Alıntı ile Cevapla
  #6 (permalink)  
Alt 23.01.11, 17:07
nehir12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 11.12.10
Kadın
Mesajlar: 23
Teşekkürler: 2
Üyeye 3 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Savaş Tanrısı Ares

paylaşım için sağol
ödevime yardımcı olduu
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Konuya Ait Popüler Kelimeler
tanrılarla ilgili filmler yunan mitolojisi filmleri izle yunan tanrıları filmleri mitolojik filmler izle yunan tanrıları ile ilgili filmler savaş tanrısı ares izle zeus ile ilgili filmler zeusla ilgili filmler yunan mitolojisi ile ilgili filmler mitolojik savaş filmleri yunan savaş filmleri yunan mitolojisi filmleri mitolojik film izle mitoloji filmleri izle yunan savaş filmleri izle





© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006