KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Sağlık


Sağlık - Sağlığımız hakkında bilgileri bulabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 06.02.10, 01:32
HalloweeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
₪Maledictory Mask₪
 
Kaydolma: 15.12.09
Kadın - 28
Mesajlar: 20.595
Teşekkürler: 1.302
Üyeye 994 kez teşekkür edildi
Standart Uyumsuz organ naklinde çığır açacak yöntem

Britanya'da keşfedilen, vücutla uyumlu olmayan doku naklinde karşılaşılan sorunları tamamen ortadan kaldıran yeni teknik, böbrek nakli ameliyatlarında çığır açtı.
İngiliz The Times gazetesi, yeni teknikle, kan plazması dondurulduktan sonra özel tıbbi bir yöntemle süzülmesi sayesinde vücudun uyumlu olmayan böbreği reddetmesi engellenen Maxine Bath adlı 41 yaşındaki hastanın, yeni ameliyat yöntemiyle hayata döndürülen ilk hasta olduğunu yazdı.
Haberde, hayatının 15 yılını diyaliz makinesine bağlı olarak sürdürdükten sonra, ortaya çıkan tansiyonla ilgili problemler nedeniyle doktorların sadece birkaç ay ömür biçtiği Bath'ın, Kasım 2009'da Coventry Üniversite Hastanesinde, tansiyonunun tehlikeli boyutlarda düşük olmasına karşın, yapılan operasyonla kız kardeşinden alınan böbreğin başarıyla nakledilmesi sayesinde tekrar sağlığına kavuştuğu bildirildi.
Ameliyatta, plazmayı kandan ayırarak ve soğutarak protein ve antikorların jelimsi bir maddeye dönüşmesini sağlayan bir soğuk filtrasyon sistemi kullanıldığını belirten doktorlar, bu sayede nakledilen organın vücut tarafından reddedilmesine neden olan antikorlardan arındırılan kanın, yeniden ısıtma işleminden geçirilerek hastaya geri verildiğini kaydetti.
Gazeteye açıklamada bulunan Dr. Rob Higgins, yeni ameliyat tekniğinin, vücutla uyumlu olmayan bir dokunun nakledilmesinde ilk kez kullanıldığına işaret etti.
Organın vücut tarafından reddedilmesine neden olan antikorları devre dışı bırakan diğer yöntemlerin Bath'ın zaten tehlikeli boyutlarda düşük olan tansiyonunun daha da düşmesine neden olacağına dikkati çeken Higgins, yeni tekniğin bu açıdan çok önemli olduğunun altını çizdi.
Soğuk filtrasyon yerine antikorları devre dışı bırakmak için yenilenmiş plazmanın kullanıldığı eski tekniklerde, bazı durumlarda vücudun bunu kabullenmemesi nedeniyle tansiyon düşmesi riski bulunuyordu.
Bath, Kasım ayındaki ameliyattan sonra geçirdiği 6 aylık rehabilitasyon devresinin ardından yaptığı açıklamada, ''Ameliyatın üstünden çok zaman geçmiş olmamasına karşın kendimi şimdiden çok daha sağlıklı hissediyorum. Daha önce hiçbir zaman yiyemediğim kabuklu yemiş ve çikolata gibi yiyecekleri tekrar yiyebilmeyi dört gözle bekliyorum'' dedi.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla


Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006