KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Hayvanlar Alemi


Hayvanlar Alemi - Sevimli dostumuz hayvanlarla ilgili seveceğiniz bir bölüm


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 06.02.10, 01:16
HalloweeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
₪Maledictory Mask₪
 
Kaydolma: 15.12.09
Kadın - 28
Mesajlar: 20.595
Teşekkürler: 1.302
Üyeye 994 kez teşekkür edildi
Standart ulu doğan

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Özellikleri

Ulu doğan, 47-55 cm uzunluğunda ve 105-129 cm kanat genişliğindedir. Keskin olmayan kanatlarıyla kabaca ak sungura benzese de tüylerinin rengiyle bıyıklı doğana daha benzerdir.

Ulu doğanlar karnındaki kahverengi tüylere zıt gri uçma tüyleriyle dikkat çekerler. Başları ve üst kısımlar daha açık kahve, göğüsten aşağı doğru çizgilidir. Erkekler dişilere benzer, gençler yetişiknler gibi, ancak daha koyu kahve tüylüdür.

Ötüşleri keskin, kiy-iee şeklindedir.

Açık otlaklarda ve bazı ağaçlarda yerleşim gösterirler. Avcıdırlar, genellikle avlarını yatay olarak takip ederler. Besinleri bazı kemirgenler ve daha küçük olan kuşlardır.

Tür kendine ait yuva yapmaz, eski ağaç kütüklerinde daha önce kargalar, kuzgunlar ya da şahinlerce kullanılmış eski yuvalara 3 ila 6 yumurta bırakırlar. Bununla beraber, uçurum kenarlarına ara sıra yuva yaptıkları da olur.

Dağılımları

Bu tür, doğu Avrupa'dan Asya'nın Mançurya'ya kadar olan bölgelerinde bulunur. Dağılım alanının güneyinde bulunan türler haricinde genellikle göçmendirler, göç için kışları Etiyopya'ya, Arabistan Yarımadası'na, Kuzey Hindistan ve Batı Çin'e göçerler.

Türün soyu, Asya'daki yaşam alanlarının kısmen azalmasına bağlı olarak tehlike altındadır. Ulu doğanlar, doğal yaşam ortamlarından şahincilik için zorla alıkonulurlar. 2004'deki verilere göre nüfusları 7,200 ve 8,800 arasındadır. Amerika'da birkaç üretme projesi bulunmaktadır.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006