KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Kim Kimdir?


Kim Kimdir? - Ünlü kişilerin biyografileri burada


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 02.12.09, 10:52
Equilibrium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 02.12.09
Erkek
Mesajlar: 255
Teşekkürler: 0
Üyeye 14 kez teşekkür edildi
Alarm! Christopher Nolan (Dahi Yönetmen)

30 Temmuz 1970'te Londra'da doğdu. Erkek kardeşinin adı Jonathan Nolan. Nolan kendi filmlerinin çoğunda kardeşiyle ortak senaristir.

Sinemaya çok genç yaşta gönül veren Nolan'ın henüz yedi yaşındayken babasının 8 mm.kamerasıyla çektiği gerçeküstü bir kısa metraj film olan Tarantella PBS'de gösterildi.

University College London'da boş zamanlarında okulun film bölümünün imkânlarından faydalanıp kısa filmler çekiyordu.

Graham Swift'in Waterland adlı eserinin etkisinde kalan Nolan eşzamanlılık üzerine kafa yormaya başladı. Nolan bu konu üzerinde düşüncelerini yoğunlaştırdığı sırada Londra'daki evine hırsız girdi.

Hırsızların kendisi ve hayatı için neler düşünmüş olabilecekleri üzerine kafa yoran Nolan işsiz bir yazarın insanların evine girip yaşamlarının ayrıntılarını öğrendiği Following isimli filmini çekti.

Filmografi

Nolan ilk filmini 1998 yılında Following adıyla gerçekleştirdi. Filmde işsiz bir yazarın insanların hayatlarını öğrenmesini takantı edinmesi ve evlerine girerek hayatlarının ayrıntılarını gizlice öğrenmesi konu ediliyordu.

2001 senesinde bir kara filmi tersten anlattığı gerilim "Akıl Defteri - Memento" vizyona girdi. Ortaya derin bir iz bırakan müthiş bir gerilim filmi çıktı.

2002 yılına gelindiğinde bir Norveç filmi olan Insomnia'nın yeni bir versiyonunu çekti. Başrollerde Al Pacino ve Robin Williams vardı.

2005 yılında Batman'i sinemaya uyarlayarak "Batman Başlıyor - Batman Begins"'i çekti. Çocukluğundaki en sevdiği çizgi roman kahramanı olan Batman'in elli yıllık geçmişini ele alarak çektiği bu film çok sevildi ve eleştirmenlerden çok iyi eleştiriler aldı.

The Prestige isimli 2006 tarihli filmde değişik bir kurgu kullanarak birbirine rakip iki illüzyonistin savaşını ele aldı.

2008 yılında ise Batman Begins'in devam filmi "The Dark Knight - Kara Şövalye" filmini çevirdi. Film gelmiş geçmiş en iyi filmler arasına girdi ve müthiş bir gişe başarısı yakaladı.

* The Dark Knight (2008)
* The Prestige (2006)
* Batman Başlıyor (2005)
* Insomnia (2002)
* Akıl Defteri (Memento) (2000)
* Takip (Following) (1998)
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla


Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006