KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Spor > Futbol > Beşiktaş


Beşiktaş


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 22.11.09, 13:45
EmRe*! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 22.11.09
Erkek
Mesajlar: 73
Teşekkürler: 0
Üyeye 8 kez teşekkür edildi
Yeni "Beşiktaş Formasını Yeniden Giymek Gurur Verici"

Yavru Kartal Dergisi Fun Club Üyelerimiz Çağla Yaman ve Bener Ekler sordu, Futbol Takımımız’ın başarılı oyuncusu Nihat Kahveci yanıtladı…
Ben Çağla Yaman... Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisiyim ve dokuz yaşındayım. Okulda Türkçe dersini çok seviyorum ve büyüyünce veteriner olmak istiyorum. İnönü Stadımız’da bir kere maç izleme fırsatım oldu. Ama şampiyonluk kutlamalarının hepsine katıldım. Futbol Takımımız’da en sevdiğim oyuncu Bobo. Yavru Kartal Dergisi’nde ise en çok “Resim Yarışması” bölümünü seviyorum.

Ben Bener Ekler… Sekiz yaşındayım. Yeşil Bahar İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisiyim. En sevdiğim ders matematik. İleride ne olmak istediğime henüz karar veremedim ama futbol oynamayı çok seviyorum. Takımımızda en sevdiğim futbolcular Fabian Ernst ve Nihat Kahveci. Yavru Kartal Dergisi’nde ben de en çok “Resim Yarışması” bölümünü seviyorum.

Biz Yavru Kartal Fun Club Üyeleri olarak, Futbol Takımımız’ın başarılı yıldızı Nihat Kahveci’yi bir idman sonrasında BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde ziyaret ettik ve çok güzel bir sohbet gerçekleştirdik. İşte futbolcumuza sorduğumuz sorular ve onun bize verdiği yanıtlar...

Bener Ekler: Uzun bir aradan sonra Beşiktaş’ın formasını giymek nasıl bir duygu?

Nihat Kahveci: Öncelikle çok heyecan ve gurur verici olduğunu söyleyebilirim. Ben profesyonel futbol hayatıma Beşiktaş’ta başlamıştım. Sonra yurt dışına gittim ve sekiz sene gibi uzun bir süre buradan uzak kaldım. Ama her zaman bir gün yine Beşiktaş’a dönmeyi düşünüyordum. Bu gerçekleştiği için çok mutluyum. Bugüne kadar hep “Beşiktaşlı Nihat” olarak anıldım. Futbol hayatım bittikten sonra da böyle devam etmesini istiyorum.

Çağla Yaman: Beşiktaş’nın Beşiktaşlı’dan başka dostu var mıdır?

Nihat Kahveci: Doğruyu söylemek gerekirse yoktur.

Çağla Yaman: Bazen “kardeş takım” gibi şeyler söylüyorlar…

Nihat Kahveci: Türkiye’de dört büyük takım var. Beşiktaş da bunlardan biri… Beşiktaş, Galatasaray’la, Fenerbahçe’yle, Trabzonspor’la oynadığında saha içinde “Biz kardeşiz” diyemezsiniz. Çünkü iki takım da yenmek için oynar. Sonuçta kavga da olmamalı. İnsanlar yendiği zaman sevinmesini, yenildiği zaman da üzüntüyü yaşamasını bilmeli. Ama sonuçta tabii ki Beşiktaş’ın Beşiktaşlı’dan başka dostu yok.

Bener Ekler: Beşiktaş forması altında unutamadığınız maç hangisi?

Nihat Kahveci: Galatasaray’la oynadığımız Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı vardı. Ankara’da oynamıştık. Uzatmalarda ben oyuna girmiş ve gol atmıştım. Kupayı aldığımız bu maçı asla unutamam. Bunun yanı sıra Barcelona’yı 3-0 evimizde yendiğimiz Şampiyonlar Ligi maçı var. Bizim için tarihi bir andı.

Bener Ekler: Sergen vardı değil mi?

Nihat Kahveci: Yoktu… Sergen’i seviyorsun herhalde.

Bener Ekler: Evet, çok seviyorum.

Nihat Kahveci: Ben de Sergen’i çok severim.

Çağla Yaman: Sizce UEFA’ya katılma şansımız var mı?

Nihat Kahveci: Tabii ki var. Sonuçta iki maç daha oynayacağız. İki galibiyet, altı puan demek… Wolfsburg’a kaybederek büyük bir avantaj yitirdik. Hedefimizi önümüzdeki iki maçtan istediğimiz puanları almak. Bu puanları alırsak, matematiksel olarak tabii ki şanımız var. Bu şansımızı kovalayacağız.

Bener Ekler: İspanya’da unutamadığınız bir maç var mı?

Nihat Kahveci: Çok maç var ama asıl unutamadığım bir sezon var; 2003-2004 sezonu… Çünkü o sezonu hep lider götürdük. Ama sondan bir önceki kaybederek lig şampiyonluğunu kaçırdık. Hem olumlu hem de olumsuz olarak o sezonu unutamıyorum.

Çağla Yaman: Bu sezon şampiyon olma şansımız var mı?

Nihat Kahveci: Evet, var. Lig, uzun bir maraton... Sezona kötü başladık ama sonradan güzel bir seri yakaladık. Önümüzde de kritik maçlar var. Sonuçta şampiyonluğun en büyük adaylarından birisi, biziz.

Bener Ekler: Futbolcular taraftardan etkileniyor mu?

Nihat Kahveci: Biz profesyonel futbolcularımız ama futbolun için de taraftar da çok önemli. Bizi destekledikleri zaman tabii ki olumlu, bizi desteklemedikleri zaman da olumsuz olarak etkileniyoruz. “Etkilenmiyorum” diyen yalan söylemiş olur. Zaten Beşiktaş taraftarının takımı desteklediği zaman ne kadar büyük ve önemli bir katkı sağladığını herkes biliyor. Türkiye’nin en iyi taraftarı onlar.

Çağla Yaman: Çocuğunuzun futbolcu olmasını ister misiniz?

Nihat Kahveci: Benim bir kızım var, o nedenle futbolcu olmasını istemiyorum (gülüyor). Oğlum olsa isterdim. Ama şunu da söylemeliyim, bizim işimiz gerçekten çok zor. Türkiye’de daha da zor…

Bener Ekler: Hayatınızdaki unutamadığınız gol hangisi?

Nihat Kahveci: Birini söyledim; Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Galatasaray’a attığım gol. İkincisi Milli Takım formasıyla Avrupa Şampiyonası’nda Çek Cumhuriyeti’ne son dakikada attığım gol.

Çağla Yaman: Gerçek gücünüzü sahada ne zaman görebileceğiz?

Nihat Kahveci: Sonuçta ben de çok çok iyi olmak için elimden geleni yapıyorum. Ama öyle bir şey oldu ki, herkes “Eski Nihat’ı görmek istiyorum” diyor. Ben de eve gittiğimde, kendi kendime “Bu eski Nihat neymiş?” diyorum. Ama ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Sonuçta mazeret aramadan ben de takıma neler verebileceğimi biliyorum. Bunun için de çalışıyorum. O zaman herkesin dediği gibi diyeyim ben de; eski Nihat’ı en kısa zamanda görecekler.

Bener Ekler: Oda arkadaşınız kim?

Nihat Kahveci: Hepimiz tek kalıyoruz. O nedenle oda arkadaşımız yok.

Çağla Yaman: Sizce Milli Takım neden başarısız oldu?

Nihat Kahveci: Ortada bir başarısızlık varsa bu herkesin başarısızlığıdır. Yönetimden hocasına, futbolcusundan bütün çalışanlarına kadar… Ama tabii ki Avrupa Üçüncüsü olmuş bir Milli Takım’ın Dünya Kupası’nda olması gerekiyordu. O kadroya ve güce sahibiz. Başımızda çok değerli bir hocamız vardı. Ama maalesef işler her zaman istediğimiz gibi gitmiyor. Beklemediğimiz yerlerde, beklemediğimiz puanlar kaybettik ve gidemedik. İnşallah, önümüzdeki turnuvada oluruz.

Bener Ekler: Beşiktaş’ın taraftarını nasıl buluyorsunuz?

Nihat Kahveci: Dediğim gibi, Türkiye’nin bir numaralı taraftarına sahibiz. Bunu da birçok maçta 90 dakika durmayan destekleriyle gösteriyorlar.

Çağla Yaman: Geçen sezon çifte kupa kazanmamızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Nihat Kahveci: Tarihi bir olay… Ben yurt dışındaydım. Sonuçta verilen mücadele, çalışma, azim çok önemliydi. Bunu da futbolcular, hocalar, yöneticiler, tüm kulüp çalışanları ve taraftarlar layıkıyla gerçekleştirdi. Ben de bir Beşiktaşlı olarak çok sevindim ve gurur duydum. Ben de bunun içinde olmak isterdim.

Bener Ekler: Gol yollarındaki sıkıntımız nedir?

Nihat Kahveci: Gol yollarında sıkıntı varsa, bu gol atması gereken insanlar görevini gerektiği kadar yerine getirmiyor demektir. Evet, fol yollarında bir formsuzluk durumumuz var. Bizim bol gollü bir maça ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Böylece insanların güveni gelecektir. Bu sıkıntımıza ve çok eleştirilmemize rağmen ligin zirvesindeyiz.

Çağla Yaman: Wolfsburg maçında neden 3-0 yenildik?
Nihat Kahveci: Bizim için de beklenmedik bir skor oldu. Hocamız bu maçla ilgili güzel bir açıklama yaptı. Düşündüğümüz, çalıştığımız, yapmak istediğimiz hiçbir şeyi sahada gerçekleştiremedik. Bunları gerçekleştiremeyince sonuçta galip gelmek zor oluyor.

Bener Ekler-Çağla Yaman: Teşekkür eder, başarılar dileriz...
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006