KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Atatürk ve Atatürkçülük


Atatürk ve Atatürkçülük - Ulu Önder Atatürk ile ilgili her şey burada


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 10.11.09, 09:59
Sonduraq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 06.10.09
Erkek - 32
Mesajlar: 1.534
Teşekkürler: 157
Üyeye 238 kez teşekkür edildi
Standart Atatürk'ün 71.Ölüm yıl Dönümü.

Bugün 10 Kasım. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 71. yıldönümü. Ankara'da 10 Kasım öncesi liderlerin mesajları vardı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atatürk'ün dönüşüm ile ilgili cesaretine vurgu yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Temel felsefesini yeniden ve doğru anlamalıyız" dedi .Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 71. yıldönümü nedeniyle liderler mesaj yayınladı.




Cumhurbaşkanı Gül:
Atatürk, büyük bir komutan olarak milleti ile birlikte istiklal mücadelesini zafere ulaştıran, büyük bir devlet adamı ve lideridir. Şüphesiz en önemli başarılarından biri de Cumhuriyetimizi dinamik ve yeniliklere uyum gösterecek bir yapıda kurmuş olmasıdır.


TBMM Başkanı Şahin:
Türk milleti, gönlündeki Atatürk sevgisiyle, demokratik cumhuriyete olan bağlılığıyla ve çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma azim ve kararlılığıyla, büyük önderin açtığı yolda ilerlemektedir.


Başbakan Erdoğan:
İstiklal mücadelemizin önderi, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, değerini ve güncelliğini hiçbir zaman kaybetmeyen temel felsefesini doğru ve bir bütün olarak yeniden anlamaya çalışmalıyız. Bugün sarsılmaz bir özgüvenle bir kez daha diyoruz ki Atatürk'ün 'büyük eserim' dediği, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, O'nun işaret ettiği yolda ilelebet yaşayacaktır.


CHP Genel Başkanı Baykal:
Atatürk, bir ülkenin onurunu haysiyetini koruyarak nasıl değiştirileceğini, nasıl çağdaş ve örnek bir cumhuriyet haline getirilebileceğini, hem tarih yazarak, hem tarihe not düşerek göstermiş, hem de mazlum milletlere örnek olsun diye bunu tarihe tescil ettirmiş olan bir önderdir.


MHP Genel Başkanı Bahçeli:
Cumhuriyet'e ve kurucu liderine yönelik sistemli ve organize saldırıların yoğunlaştığı şu günlerde; dünden bugüne ulaşan milli değerlerimize her vatansever tarafından sahip çıkılması öncelikli bir mesele haline gelmiştir.


Genelkurmay Başkanı Başbuğ:
Ulusumuzun güvenine layık bir şekilde ve güçlü ordunun güçlü Türkiye demek olduğu bilinciyle çalışmalarımıza devam edeceğimize manevi huzurunda bir kez daha söz veriyoruz.


DTP Genel Başkanı Ahmet Türk:
(Demokratik açılımın 10 Kasım'da görüşmesiyle ile ilgili soru üzerine) 10 Kasım önemli gün. Mustafa Kemal, 'Yurtta sulh cihanda sulh' söylemiyle kendisini ifade etmiştir. 'Yurtta sulh cihanda sulh'' diyen Mustafa Kemal'in vefatının yıl dönümünde böyle bir tartışmayı yapmak, doğru karardır.

Sonduraq ; Atam Huzurunda Saygıyla Eğiliyoruz ... Biz Bugünlere Senin Sayende Geldik DevrimLerini Daima Yaşatacağızz..Atam İzindeyiz.!!!

Atatürk.
Ey milletim, Ben, Mustafa Kemal'im... Çağın gerisinde kaldıysa düşüncelerim, Hâlâ en hakiki mürşit, değilse ilim, Kurusun damağım, dilim. Özür dilerim... Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi... * Özgürlük hâlâ, En yüce değer Değilse eğer... Prangalı kalsın diyorsanız, köleler... Unutun t...üm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi... * Yoksa, çağdaş medeniyetin bir anlamı, Ortaçağa taşımak istiyorsanız zamanı, Baş tacı edebiliyorsanız Sanatın içine tüküren adamı... Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi... * Yetmediyse acısı, şiddetin, savaşın. Anlamı kalmadıysa Yurtta sulh, dünyada barışın. Eğer varsa ödülü, silahlanmayla yarışın. Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi... * Özlediyseniz fesi, peçeyi. Aydınlığa yeğliyorsanız, kara geceyi. Hâlâ medet umuyorsanız Şıhtan, şeyhten, dervişten. Şifa buluyorsanız, Muskadan, üfürükçüden... Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi... * Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek... Kara çarşafa girsin diyorsanız, Yobazın gazabından ürkerek... Diyorsanız ki, okumasın Kadınımız, kızımız; Budur bizim alın yazımız... Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi... * Fazla geldiyse size, Hürriyet, Cumhuriyet... Özlemini çekiyorsanız, Saltanatın, sultanın... Hâlâ önemini anlayamadıysanız, Millet olmanın... Kul olun, ümmet kalın, Fetvasını bekleyin, Şeyhülislamın... Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi. RAHAT BIRAKIN BENİ..." Devamı
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 10.11.09, 19:44
deja.vu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 30.10.09
Kadın
Mesajlar: 19
Teşekkürler: 3
Üyeye 1 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Atatürk'ün 71.Ölüm yıl Dönümü.

Ölmeyen birinin yası tutulamaz..
ATATÜRK ölmez ATATÜRKÇÜLÜK ölmez...
Hiçbir zaman yerin dolmaz ATAM..!
Kurduğu bu Cumhuriyet bilesinki herzaman bize emanet..
Nerdesin Ey ..!! sarı saçlı mavi gözlü adam ne de uzun zaman oldu Çok Özledik seni bilesin..!!!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Konuya Ait Popüler Kelimeler
atatürk ün ölüm yıl dönümü için afiş atatürk ün ölüm yıl dönümü için bir afiş atatürkün ölüm yılı dönümüyle afiş atatürk ün ölüm yıldönümü ile ilgili afiş atatürk ün ölüm yılı ile ilgili afiş atatürk ün ölüm yıl dönümü ile ilgili afiş atatürk ün ölüm yıldönümü için bir afiş atatürk ün ölüm yılı ile afiş atatürk ün ölüm yıldönümü için afiş atatürk ölüm yıl dönümü ile ilgili afiş atatürkün yıldönümü ile ilgili afiş atatürk ün ölüm yılı için afiş atatürk ün ölüm yıl dönümü afişi atatürk ün ölüm yıl dönümü ile ilgili afişler atatürk ölüm yıldönümü ile ilgili afiş





© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006