KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Atatürk ve Atatürkçülük


Atatürk ve Atatürkçülük - Ulu Önder Atatürk ile ilgili her şey burada


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 15.10.09, 03:40
Sonduraq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 06.10.09
Erkek - 32
Mesajlar: 1.534
Teşekkürler: 157
Üyeye 238 kez teşekkür edildi
Yeni Ben Aslında Şimdi Öldüm

Bunu Bi paylaşımda görmüştüm yazayım dedim. Atatürk Olsaydı ne derdi bu halimize ... tamamen gerçek dışıdır ; ) videosunu gördüm çok güzel bişeydi buraya yazmak istedim el emeğidir saygılar ...


Atatürk bir türk evladıyla diyoluğu.

Atatürk ; Çoçuk Türkiye ne durumda ?.

Çoçuk : Herşey çok güzel atam mükkemmel . Siz hiç merak etmeyin.

Atatürk ; Cumhurbaşkanınız nasıl biri peki iyimi ?.

Çoçuk : Süper bi insan atam. T.C Başarısız Diş İşleri bakanı olarak tarihe geçti.Cemaat liderinin güdümünde daha önce mensubu olduğu partiye yapılan devlet yardımının 1 trilyon parası kayıp.Dava zaman aşımından dolayı düştü siz hiç merak etmeyin Atam.

Atatürk : Birinci kadın Nasıl ?.

Çoçuk : Ona Artık First Lady diyolar.Birinci kadınımız türbanLı.Köşkün her yerini değiştiriyor daha önce dış işleri konutunuda değiştirmişti. çok zevkli biridir Atam.Bir kaç sene önce T.C'ni kendi türbanı için AİHM'E Şikayet etti.Ama merak etmeyin Atam,sonra şikayetini geri çekti.

Atatürk : Başbakan nasıl başarıLımı ?

Çoçuk : Evet Atam önüne gelene laf söylüyor. İşine gelmezsede ANANIDA AL GİT diyor.Gazeteler ve dergilerde tek kelime yazamıyor.Maddi durumuda hiç fena değil.Aldığı maaş ile 2 milyar dolar biriktirdi.Allah için çok akıllı ve hesaplı Ben hesap ettim aldığı bütün maaşlarını biriktirse 1 milyon 225 bin tl si olurdu ama aradaki farkı nasıl yaptı oda bilmiyormuş . Kızları türban nedeniyle ABD'de Okuttu.İki oğlunu niye orda okuttu anlamadım.Heralde onlarda türbanlıydı biz anlamadık.Okul parasınıda Hayirsever biri verdi.Adam okadar hayirseverki devletin soyulmasına bile yardımcı oluyor. Siz hiç Merak etmeyin Atam.

Atatürk : TBMM Başkanıda Değişmiş

Çoçuk : Eved Atam şey ettiminin şeyi gitti onun yerine başka geldi.Ama onun Eşi türbanlı deil siz hiç merak etmeyin Atam .

Atatürk : Ekonomi iyimi ?.

Çoçuk : Hemde nasıl atam.Cumhuriyetin tarihindeki en zeki bakan görevde .TL'den altı sıfır atıldı ya.Paramız çok değerlendi.Kendi Çoçukları artık Trilyonlar götüremiyor Milyonlarla idare ediyor gariplerim . Borsanın yüzde 75 i yabacıların elinde ama bakan işini iyi yapıyor.Siz hiç merak etmeyin Atam.

Atatürk : Dış borcunuz varmı ?

Çoçuk : var ama önemsiz 400 milyar dolar .Zehir hafiye bakanımız dolardanda sekiz sıfır atacakmış.Borç inerek 4 bin dolara gelcek onuda ben biriktirir öderim Atam.Siz hiç merak etmeyin.

Atatürk: TERÖR halen devam ediyor mu?

Çoçuk : Terör önemli deil artık , herkes sadece konuşuyor askerler şehit oluyor kelle hesabı ile cenazeler kalkıyor.Liderlerinden 20 tanesi zaten elimizde siz hiç merak etmeyin Atam

Atatürk : Bu güzel haber .!! Liderleri ömür boyu hapisten çıkarmazlar

Çoçuk : Ne hapsi Atam. Biz onları milletvekili seçtik meclise getirdik.Dünyada sadece Türkiyede böyle bir şey var, Ve sadece Teröristlerin başı hapisanede her hafta avukatlarıyla görüşebiliyor sadece bizde var Atam.Yani her konuda birinciyiz.Siz hiç merak etmeyin Atam

Atatürk : REFERANDUMA Katılım oranı nedir ?

Çoçuk : Bana göre SIFIR ama devlete göre yüzde 70 atam REFERANDUM'un olduğu gün 12 askerimiz şehit edildi.Herşeyin farkındayım ben.Siz hiç merak etmeyin

Atatürk : Cemaat lideri falan diyorsun halen varmı Şeriat tehlikesi ?

Çoçuk : YOK,YOK şerihat tehlikesi kalmadı çok şükür.Şeriat geldi bile rahatladık.Etraf yobaz doldu.Cemaat lideri yurt dışında Türkiyeye gelemiyor.Zaten gelince HUMEYNi gibi gelecek herşey süper olacak Atam siz hiç merak etmeyin.

Atatürk : Eğitim Nasıl Peki ?.

Çoçuk : 5 yıl önce dinci gelenlerle beraber olan 1.sınıfa gden bebeler.Bu yılla beraber 6, ya gidiyor.16 yaşındaki gençler olacaklar bu bebelerin beyni yıkanıyor... Nasılki bizim zihnimizden seni silemediler onlarında beyinlerinden yobazlığı silemicekler.Anlıcagınız 5 yıl daha rahatız atam siz hiç merak etmeyin.

Atatük : Biz Cumhuriyeti Kurabilmek için binlerce Şehit ve Gazi verdik.Siz gençlere verdiğim görev korumaktı Koruyamamışınız siz Ne yapıyorsunuz .!!!

Çoçuk : Sadece utanıyoruz,kahroluyoruz Atam.!

Atatürk : Ben esas Şimdi öLdüm ...

yanLış yazdıysam affola

Ek Paylaşım ; Daha önceleri Haluk Bilginer, Alican Yücesoy, Nursel İdiz, Bülent Emin Yarar, Oktay Kaynarca gibi isimlerin canlandırdığı Mustafa Kemal Atatürk'ü çekimleri devam etmekte olan "Dersimiz Atatürk"te Halit Ergenç canlandırıyor. "Dersimiz Atatürk" filminde kimi zaman canlandırmalar kimi zaman tarihten gelen fotoğraf kareleri ve videolarla en yalın, en doğru haliyle çocuklara ve genç nesile Atatürk'ün anlatılması öngörülüyor. Filme ismini veren dersin hocası yani "Tarihçi Dede" rolüyle ise Çetin Tekindor karşımıza çıkıyor. Çoğumuzun "Şu Çılgın Türkler" isimli kitabıyla tanıdığımız Turgut Özakman'ın kaleminden "Dersimiz Atatürk" 10 Kasım günü vizyona girecek.

Online:
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Bu mesaj; Sonduraq tarafından '16.10.09 - 17:45' tarihinde değiştirildi.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 15.10.09, 04:22
Joannie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lonely...
 
Kaydolma: 15.07.09
Kadın
Mesajlar: 10.176
Teşekkürler: 1.351
Üyeye 613 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Ben Aslında Şimdi Öldüm

Yaw bir Allah'ın kulu çıkıpta "Aman Allah'ım biz ne hale gelmişiz böyle!" demiyor mu?

O zman ben diyorum "Aman Allahım! Biz ne hale gelmişiz!".

Evet dedim...
Ve evet hiçbir şey değişmedi.
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 19.10.09, 19:35
FerideHanım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 15.10.09
Kadın
Mesajlar: 21
Teşekkürler: 1
Üyeye 6 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Ben Aslında Şimdi Öldüm

bence çok abartmışlar vede çok saçma başbakanımızda cumhurbaşkanımızda çok iyi diye muhalefet kıskancından bunları yapıyor sanki CHP başa gelse ne yapabilecek ki eskiden ne yaptıysa onu devleti sömürcek MHP gelse nolcak oda devleti hortumluyacak şu an için en iyi parti baştaki parti AKP...

sürekli dindarları yobaz olarak görüyorlar allah belalarını versin kendileri laikçi şerefsiz dinsizler yapıyor bunları işte o yüzden TÜRKİYE CUMHURİYEti anayasasında dinsiz laik devlettir yazıyor hiç bi dine mensup değildir türkleri kafir olarak gösteriyorlar niye dinimiz islam diye geçmiyor artık çünkü bizi laik yaptı bu kahrolasılar allah hepsini taş etsin dinsiz oldu bu devlette milletde sizin gibi gençlerin beynini asıl bu dinsizler yıkıyor sizin haberiniz yok sizide dinsiz yapıcaklar Atatürk'ü de kötü emellerine alet ediyorlar böylece

Bu mesaj; FerideHanım tarafından '20.10.09 - 15:52' tarihinde değiştirildi.
Alıntı ile Cevapla
  #4 (permalink)  
Alt 20.10.09, 00:02
Sonduraq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 06.10.09
Erkek - 32
Mesajlar: 1.534
Teşekkürler: 157
Üyeye 238 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Ben Aslında Şimdi Öldüm

FerideHanım Siyaset falan konuşmak istemiyorum yanlız biz CHP MHP Gelsinde demiyoruz bizim istedğimiz bunlara dur dicek biri ülkenin kaç milyar dolar borcu ve çiftçi ananıda al git diyen biri ülkeye ne kadar yarar sağlar ki köylü milletin efendisidir.İmamhatip Liseleri İçin yapmadığı kaLmadı Devletin.Bizim şehitlerimize kelle dediler kendi oğlu 28 gün askerlik yapıyor.İsraille aralarıda bozdu savaşırsak oğlumu kurtarcak Türkiyeyi o çiftçinin oğlu ogulları kurtarcak ülkeyi,Atatürk emin olunki yaşasaydı ben sizi bunlara göz yumun diemi ülkeyi emanet ettim derdi.ama elimizden bir çare gelmiyor... Biz ne kadar Bayrak vatan Turk'Luk desekte adamlar tezgahlarını kurmuşlar ve bizim başbakımız Atatürk'e hakaretten gözaltına alınmadımı.Müslümanım Eyw Ama önce Vatan Sonra din bunun İçin dinsiz denilirse desinler umrumda değil.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
  #5 (permalink)  
Alt 20.10.09, 00:35
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Ben Aslında Şimdi Öldüm

Feride Hanım bu ülkede yaşayan herkes müslüman mı olmak zorunda? Benim bu topraklarda yaşayan hristiyan ve yahudi arkadaşlarımın suçu ne o zaman? Eğer mesele Allah'a inanmaksa hepsi inanıyor, o halde neden bu insanları dinine göre yargılayayım? Ben ki T.C. Kimlik Kartı'nda bile din hanesinin yazmasına karşı olan biriyim. Bu hane dünyanın başka hangi demokratik ülkesinde var acaba? Yahu ülke yönetimine dini sokmak çok büyük bir yanlıştır. Zaten laikliği getiren Ulu Önder Mustafa Kemal'dir. Mesajınızla imzanız çelişiyor sanırım.

Ek olarak; din, Allah ile kul arasındadır. Bunun arasına kimse giremez. Bu bir çok ayette yer alıyor zaten. Peki o halde neden benim Allah'a inancımı, vatana olan sevgimi seçilmek için kullanıyorlar? Bunun neyi etik?

Bu arada sonduraq arkadaşıma da yorumundan dolayı teşekkürler.
Alıntı ile Cevapla
  #6 (permalink)  
Alt 20.10.09, 01:37
Sonduraq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 06.10.09
Erkek - 32
Mesajlar: 1.534
Teşekkürler: 157
Üyeye 238 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Ben Aslında Şimdi Öldüm

Zipmaker demek istediklerimi çok iyi ifade edmişsin gerçekten.Anlamadıgım şey herkes Atatürk'e tapıyorsunuz dior.Benim tek tanrım var oda yüce yaratandır.Ki Turkiyede bir çok alevi ateist yahudi hristiyan insanlar var,Onlarda bizim TC Vatandaşı onların dedeleride ülkeyi korumak için savaşmışlar. Atatürk'e sadece can kan ve bu vatanı koruma borcumuz var.Bence tartışmaya bile girmek gereksiz.Dünyaya gelmişsek Tanrının sayesinde halen özgür ve hür sek yaşıyorsak Atatürk sayesinde.Yane benim inancım kimi ilgilendirir.
Alıntı ile Cevapla
  #7 (permalink)  
Alt 20.10.09, 15:29
FerideHanım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 15.10.09
Kadın
Mesajlar: 21
Teşekkürler: 1
Üyeye 6 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Ben Aslında Şimdi Öldüm

sizde haklısınız tamam ben çekiliyorum sizinle yarışmak çok zor olcak zamani gençleri

aslında benim burda demek istediğim Atatürk'ü dinsiz gösterdikleri ki Atatürk'te devletinin bu kadar dinsiz olacağını istemezdi bence iyi güzel içiyordu işte islam alemi bu hataları yüzünden Atatürk'e düşman ama her insan içer hele onun gibi dertli bi insanda içer ama yanlış işte bu yüzden islam alemi böyle görüyor Atatürk'ü Bence Kürt sorunundan çok gündemde bu sorunun tartışılması lazım ben Atatürk'ü çok severim Ama demek istediğm Atatürk'ü Kötü emellerine alet etmesinler Bence Atatürk dinci insanlara bu kadar yüklenmezdi diye düşünüyorum sizinde görüşleriniz doğru fakat beni çok zor duruma düşürdünüz demek istediklerimi anlayamadınız için

ayrıca mesajımla imzam çelişmiyor Atatürk'ün söylediği özlü sözlerden bi kaçını dile getirdim ben Atatürk'ü Sevmiyorum demedim siz yanlış anladınız Atatürk'ü çok seviyorum dinimide çok seviyorum Atatürk Olmasaydı bizi Selanik'ten Buraya kim getircekti biz aslen selanik göçmeniyiz saf TÜRK'üz bizi kocaeliye o taşıdı o olmasaydı oralarda ne yapıcaktık Atatürk Gerçekten iyi bi insan ama genede Hatasız kul olmaz üstte söylediğim gibi Atatürk'ünde Hataları vardı yobaz dediğiniz müslümanlarında hataları vardı ama İnsanlar gerçekten Atatürk'e Taptıkları kadar laf getirtmedikleri kadar ALLAH'ı da sevmelidirler diye düşünüyorum günümüzde Allah'a küfür Ediliyor Allah'ın adına hakaret olarak siteler açılıyor ama kimse bir şey yapmıyor Yapamıyor Ama Atatürk'le İlgili bir şey oldumu herkes köpürüyor gene sanıcaksınız ki ben Atatürk'e düşman olduğum için yazıyorum sanıcaksınız fakat benim demek istediğm insanlar bunu ortalayamıyorum %50 Atatürk %50 Allah Ortalamasını yapamadıkları için bu kavga sürüyor umarım açıklayabilmişimdir...

Bu mesaj; FerideHanım tarafından '20.10.09 - 15:49' tarihinde değiştirildi.
Alıntı ile Cevapla
  #8 (permalink)  
Alt 26.10.09, 03:20
Sonduraq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 06.10.09
Erkek - 32
Mesajlar: 1.534
Teşekkürler: 157
Üyeye 238 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Ben Aslında Şimdi Öldüm

(: Yorumlarınız İçin Teşekkürler.
Alıntı ile Cevapla
  #9 (permalink)  
Alt 26.10.09, 19:14
Estergon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KeLBaYKuŞ
 
Kaydolma: 07.09.09
Erkek
Mesajlar: 8.586
Teşekkürler: 315
Üyeye 796 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Ben Aslında Şimdi Öldüm

Abi kimsenin neye inandığı veya kime oy attığı önemli değil..
İster Allaha inanır ister puta.Allah bu konuda bizi özgür bırakmış ki biz mi karışacaz ?Ancak dinimizi saptırmak isteyen insanlar var..Ülkede bulunmakta..Dinimizi birer alet insanlarımızı da birer maşa olarak kullanıyorlar...
İsmet İnönü ye bir gün sormuşlar.:
'Efendim sizi hiç Cuma namazında camide görmedik ?'
Demiş ki :
'Ben evde kılıyorum..'

Siz benim demek istediğimi ifade etmeye çalıştığım şeyi anlamışsınızdır umarım.Saygılar..
Alıntı ile Cevapla
  #10 (permalink)  
Alt 26.10.09, 21:02
gonzales - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 28.08.09
Kadın
Mesajlar: 294
Teşekkürler: 0
Üyeye 11 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Ben Aslında Şimdi Öldüm

Estergon demiş ki:
- Abi kimsenin neye inandığı veya kime oy attığı önemli değil..
İster Allaha inanır ister puta.Allah bu konuda bizi özgür bırakmış ki biz mi karışacaz ?Ancak dinimizi saptırmak isteyen insanlar var..Ülkede bulunmakta..Dinimizi birer alet insanlarımızı da birer maşa olarak kullanıyorlar...
İsmet İnönü ye bir gün sormuşlar.:
'Efendim sizi hiç Cuma namazında camide görmedik ?'
Demiş ki :
'Ben evde kılıyorum..'

Siz benim demek istediğimi ifade etmeye çalıştığım şeyi anlamışsınızdır umarım.Saygılar..
ben seni anlıyorum canım.....anlamayanlar anlamak istemiyor.....
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006