KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Spor > Basketbol


Basketbol - Basketbol hakkında her şey burada!


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 12.10.09, 15:52
EpiTaph - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ergen Baykuş
 
Kaydolma: 31.08.09
Erkek
Mesajlar: 445
Teşekkürler: 180
Üyeye 53 kez teşekkür edildi
Arrow “Dünya şampiyonası ilk sınavımız olacak”

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Başbakan Danışmanı ve Uluslararası Organizasyonlar Başkoordinatörü Mehmet Atalay, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nın Türkiye’nin ilk sınavı olacağını söyledi.

Önümüzdeki yıl ülkemizin evsahipliğinde gerçekleştirilecek dünyanın en büyük basketbol organizasyonu; 2010 FIBA Dünya Şampiyonası ve Türkiye’nin evsahipliği yapacağı diğer önemli uluslararası spor organizasyonları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başbakan Danışmanı ve Uluslararası Organizasyonlar Başkoordinatörü Mehmet Atalay, Dünya Şampiyonası’nın Türkiye’nin ilk sınavı olacağını söyledi.

Atalay, Türk sporunun yeniden yapılanması ve atağa kalması için iddialı çalışmalar yaptıklarını ifade ederken, ilk hedeflerinin de 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nı en mükemmel şekilde gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nın hazırlıklarında son aşamaya gelindiğini belirterek, “Bildiğiniz gibi 2010 FIBA Dünya Şampiyonası ülkemizde düzenlenecek. Bu önemli organizasyonun hazırlıklarında son aşamaya gelindi. Bu işin merkezi Ataköy’deki Sinan Erdem Spor Salonu olacak. Bu salondaki çalışmalar tüm hızıyla sürüyor ve çok amaçlı hala getiriliyor. Çalışmalarımız bittiğinde Türkiye’nin en kapsamlı spor salonu olacak” diye konuştu.

Dünya Şampiyonası için devam eden çalışmaların hızının FIBA’yı da etkilediğini söyleyen Atalay, “Dünya Şampiyonası İstanbul, İzmir, Ankara ve Kayseri’deki salonlarda gerçekleştirilecek. Dünyanın en iyi 24 takımı ülkemize gelecek. Bu şehirlerimizin salonlarında ter dökecek. Spor tesislerinin, salonların ve komplekslerin halen devam eden hızlı gelişimi FIBA’yı da çok etkiledi. Basketbol Şampiyonası bizim için ciddi bir sınav olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Atalay, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Türk sporunun önemli hamleler yapacağını da söylerken, Türkiye’nin halen spor anlamında dünya çapında organizasyonların yapıldığı bir ülke olduğunu ve yapılacak hamlelerle birlikte ilerleyen dönemde dünyanın spor üssü olacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Fotospor

basketbolseverler
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006