KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Spor > Basketbol


Basketbol - Basketbol hakkında her şey burada!


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 01.10.09, 15:11
EpiTaph - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ergen Baykuş
 
Kaydolma: 31.08.09
Erkek
Mesajlar: 445
Teşekkürler: 180
Üyeye 53 kez teşekkür edildi
Thumbs up Carmelo Anthony’den 2010 Sözü

NBA ve ABD Milli Takımı’nın yıldız oyuncularından Carmelo Anthony, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda forma giyeceğini açıkladı.

Önümzüdeki yıl ülkemizin evsahipliğinde gerçekleştirilecek olan 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’na son Olimpiyat şampiyonu olarak direkt katılacak olan ABD’de, yıldız oyuncu Carmelo Anthony, bu önemli şampiyonada forma giyeceğinin sözünü verdi.

Halen NBA’de Denver Nuggets formasını giyen Anthony, bir internet sitesine yaptığı açıklamada 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda mutlaka forma giyeceğini açıkladı.

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Anthony, geride kalan sezonun sonuna doğru kendince kararlar aldığını ifade ederken, “ABD Milli Takımı ile Pekin Olimpiyatları’nda altın madalyaya ulaştık. Bu başarımızı önümüzdeki yıl Türkiye’nin evsahipliğinde gerçekleştirilecek olan 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda da pekiştirmek istiyoruz. Takım içinde yer almaktan dolayı çok mutluyum. Önümüzdeki sene de forma giymek istiyorum” değerlendirmesinde bulundu.
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.



ABD basketbol Operasyonları Direktörü Jerry Colangelo ile de görüştüğünü ifade eden Anthony, “Fikirlerimi Jerry ile de paylaştım. Gerek 2010 FIBA Dünya Şampiyonası, gerekse de 2012 Londra Olimpiyatları’nda forma giymek istediğimi söyledim. Bana özellikle takımın içinde olup olmadığımı sordu ve ben de ona takımda ve oluşumun içinde olduğumun garantisini verdim” dedi.

Anthony’nin kararından duyduğu memnuniyeti dile getiren Colangelo ise, “Anthony’nin kararı bizi fazlasıyla memnun etti. Bizzat bana, takımda yer almak istediğini söyledi” diye konuştu.

NBA yıldızı ise hedefinin bir kez daha altın madalyaya ulaşmak olduğunu söylerken, “Pekin Olimpiyatları’nda altın madalyaya ulaştık. Önümüzdeki yıl Türkiye’den d altın ile ayrılmayı hedefliyorum. Elbette 2012’den de hedefim altın. Zaten ABD Milli Takımı’nın daha küçük bir hedefi olamaz” şeklinde konuştu.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Geçtiğimiz sene Şubat ayında gerçekleştirilen NBA All Star’da birçok takım arkadaşı ile 2010 FIBA Dünya Şampiyonası ile ilgili konuştuğunu da dile getiren Anthony, “NBA All Star’da birçok takım arkadaşım ile bir araya geldim. Chris Bosh, Kobe Bryant, Dwight Howard, LeBron James, Chris Paul, Dwayne Wade ve Deron Williams bana Türkiye’ye geleceklerini söylemişlerdi. Elbette üzerinden biraz zaman geçti ancak çoğunun fikirlerinin değişmediğine eminim” diye konuştu.

Öte yandan önceki günlerde Deron Williams takıma geri döneceğini medyaya açıklarken, LeBron James ise henüz resmi bir açıklama yapmadı. James’in çok yakın arkadaşı olan Anthony ise James’in durumu ile ilgili bazı şüpheleri olduğunu söylerken, “James’in takıma dönmeye karar verdiğini düşünüyorum. Bazı ufak şüphelerim var. Ancak her şeye rağmen eğer aksi bir karar verirse onu yeniden takıma geri getirmesini bilirim” dedi.

ABD Milli Takımı’nın 1994 yılından beri Dünya Şampiyonaları’nda altın madalyayı kazanamadığının hatırlatılması üzerine Anthony, “Bunu biliyorum. 2006 yılında bronz madalya kazanan takımın kadrosundaydım. Uzun bir zamandır şampiyon olamadık. Türkiye’ye buna son vermek için gideceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: funhouse.com
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006