KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Spor > Basketbol


Basketbol - Basketbol hakkında her şey burada!


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 30.09.09, 16:00
EpiTaph - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ergen Baykuş
 
Kaydolma: 31.08.09
Erkek
Mesajlar: 445
Teşekkürler: 180
Üyeye 53 kez teşekkür edildi
Standart Güle Güle Aylin

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Botaşspor kaptanı ve milli oyuncu Aylin Yıldızoğlu, Botaşspor-Mersin BŞB maçı ile aktif basketbol hayatını noktaladı.

Botaş Spor Kulübü tarafından düzenlenen Anadolujet Botaş Cup turnuvasının ilk maçı olan Botaş-Mersin BŞB maçına yine takım kaptanı olarak son kez çıkan Aylin Yıldızoğlu bu maçta aktif basketbol hayatına nokta koydu. Oldukça duygusal anlar yaşayan Aylin Yıldızoğlu jübilesinde gözyaşlarını tutamadı. Aynı zamanda A Milli Takım ve Mersin BŞB antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu’nun da eşi olan Aylin Yıldızoğlu’na ilk çiçekte eşinden gelirken Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, Yıldızoğlu’na bayan basketboluna ve milli takıma hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verirken A Milli Takım Menajeri Canan Erdoğan da milli takım forması hediye etti. Ayrıca Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de Yıldızoğlu’na plaket verirken, Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü adına Erol Ertan, “Teşekkürler Kaptan, Seni Hiç Unutmayacağız” yazılı bir fotoğraf hediye etti. Botaş Spor Kulübü Abdullah Kutlu, Yıldızoğlu’nun 12 numaralı formasını kendisine verirken, Aylin Yıldızoğlu’nun Botaş’da oynadığı dönemdeki takım arkadaşları ise imzalı bir forma hediye ettiler. Törende, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya ise başarılı sporcuya bayan basketboluna verdiği katkılardan dolayı tebrik etti. Turnuvaya Sırbistan’dan katılan Rodijov Korac takımı oyuncuları ise imzaladıkları bir topu, Yıldızoğlu’na hediye etti.

Jübilesinde çok heyecanlandığını dile getiren Aylin Yıldızoğlu, hem hüznü hem de sevinci bir arada yaşadığını belirterek, “ Benim için unutulmaz bir gündü. Benim gibi basketbolu uzun yıllar oynadıktan sonra bırakmaya karar veren arkadaşlarımın hepsine böyle bir gün nasip olsun. Hüznü ve sevinci bir arada yaşadım. Şimdi bir süre dinlenmek istiyorum. Daha sonra yeniden basketbolun içine döneceğim, ancak ne yapacağıma henüz karar vermedim” dedi.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Aylin Yıldızoğlu Kimdir ?

Aylin Yıldızoğlu basketbola Sanyospor alt yapısında başladı. Sanyo ve İzmirspor formalarını giydikten sonra 1992-93 sezonunda Botaşspor kadrosuna katıldı. 2003-2004 sezonunda basketbola 6 ay ara veren Aylin Yıldızoğlu play oflarda yeniden parkelere döndü. Botaş’ta forma giydiği süre içinde 2 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası ve 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandı. 2001 yılında Ronchetti Kupası’nda 16 karşılaşmada forma giyen Yıldızoğlu, 12,4 sayı 2,8 ribaund ve 2,9 asist ortalamaları ile mücadele etti ve takımının final oynamasında önemli katkıları oldu. 2004-05 sezonunda Ceyhan Belediye’ye 2006-07 sezonunda ise tekrar Botaş’a transfer oldu.2007-08 ve 2008-09 sezonlarında Mersin Büyükşehir Belediyesi forması giyen oyuncu tam 70 kez de milli takım forması giydi. A Milli Takım forması ile 2005 yılında İspanya’da düzenlenen 15. Akdeniz Oyunları’nda şampiyonluk yaşayan Aylin Yıldızoğlu 1 erkek çocuk annesi.

basketbolseverler
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla


Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006