KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Spor > Basketbol


Basketbol - Basketbol hakkında her şey burada!


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 28.09.09, 15:35
EpiTaph - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ergen Baykuş
 
Kaydolma: 31.08.09
Erkek
Mesajlar: 445
Teşekkürler: 180
Üyeye 53 kez teşekkür edildi
Thumbs up FIBA’nın 2010 İle İlgili Endişesi Yok

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nın hazırlıkları kapsamında yapılan toplantıların son gününde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, TBF Heyeti ve FIBA Genel Sekteri Patrick Baumann başkanlığındaki FIBA Heyeti bir araya geldiler.

2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nın hazırlıkları kapsamında yapılan toplantıların son gününde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, TBF Heyeti ve FIBA Genel Sekteri Patrick Baumann başkanlığındaki FIBA Heyeti bir araya geldiler.

Ataköy Olimpiyat Evinde gerçekleştirilen toplantıya, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, FIBA Genel Sekreteri Patrcik Baumann Başkanlığındaki FIBA Heyeti, TBF Genel Sekteri Ali Özsoy, 2010 Yerel Organizasyon Direktörü Emin Balcı, TBF FIBA ve Dış İlişkiler Direktörü Emir Turam katıldılar.

FIBA ile 2 gündür devam eden toplantıların son gününde yoğun katılım ile gerçekleştirilen ve Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın da katıldığı toplantıda Bakan Özak, tüm konuklara toplantıda bulunmalarından dolayı teşekkür ederken, “2 gündür verimli toplantılar gerçekleştirdiğinizi umuyorum. 2010 Dünya Şampiyonasını ülke meselesi olarak görüyoruz. Ankara ve İstanbul’da devam eden salonlar sadece belediyelerin işi değil bütün ülkenin işidir. Tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Finansal olarak da desteklerimiz sürüyor. Sayın Başbakanımız da son durum hakkında bilgiler alıyor ve bu işin yakın takipçisi. Biz, 2010 Dünya Şampiyonası’nı Türkiye olarak en iyi şekilde gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Toplantıda daha sonra TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, Dünya Şampiyonasının tüm konuları ile ilgili, salon durumları, konaklamalar, promosyon, tanıtım çalışmaları ile ilgili ana maddelerle sunum yaptı ve katılımcıları bilgilendirdi.

FIBA Genel Sekteri Patrcik Baumann da teşekkürlerini sunarken,2 gün boyunca üretken toplantıların yapıldığını kaydetti. Baumman, hiçbir endişelerinin bulunmadığını ifade ederken, “Yapılan işlerin yoluna oturmuş ve planlanan şekilde devam ediyor. Hiçbir endişemiz yok. Sonuç olarak büyük bir organizasyon ve her işlemin adım adım takip edilmesi gerekiyor” dedi.

Yapılması gerekenlerin çoğunun yapıldığının altını çizen Baumman, “Yapılanları yerinde görmekten mutluluk duyduk. Şampiyonanın gelecek yıl tüm dünya’da konuşacak seviyeye getirilmesi için iletişim kanalarının, tanıtım faaliyetlerinin, eşi benzeri görülmemiş seviyede yapılmasından büyük mutluluk duyacağız. Belki bunu tüm şehirlerde gerçekleştiremeyebiliriz ama sanki şehirde olimpiyat düzenleniyormuş gibi her tarafa yayabilirsek çok güzel olur. Çünkü şimdiye kadar böyle bir şey hiç olmadı. İstanbul 2010 yılı boyunca zaten kültür başkenti olarak dünyada konuşulacak. Bunu başarabiliriz. Bu konuda bizde her türlü destek ve katkıda bulunmaya hazırız” diye konuştu.

Tesis çalışmalarının da yolunda gittiğini söyleyen Baumman, “Güçlü sponsor veya finansal destek oldukça önemli. Tüm güçlerimizi birleştirerek pazarlama çalışmalarına önem vermemiz gerekiyor. Ne kadar çok kaynak bulursak o oranda kaynaklara basketbola döndürürüz” dedi.



Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ise çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiklerini belirtirken, “Tanıtım konuları ile ilgili Turizm Bakanlığında ve İstanbul 2010 Kültür Başkentinden destek alacağız. Zaten toplantılarımız sürüyordu ve bundan sonra da hızlı bir şekilde devam edecek. Ayrıca tanıtım çalışmalarımızı daha da arttırarak zaten yüksek olan bilinirliği daha da arttıracağımızı tahmin ediyorum. Test etkinlikleri arasında ise Cumhurbaşkanımızın programının uygun olması halinde Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın Kayseri’de yapılma ihtimali de var” dedi.

Toplantının sonunda ise duyduklarından büyük mutluluk duyduğunu ifade Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, “Herşey sizin beklediğinizden daha güzel olacak. Benim öncelikli işim önümüzdeki iki yıl içinde ülkemizde yapılacak üç önemli spor organizasyonunu da en iyi şekilde gerçekleştirmek. Ayrıca Sayın Genel Sekreterin söyledikleri de önemli noktalar. Bunlar içinde ilgili bakan arkadaşlarımla temaslarda bulunacağım ve en kısa sürede hayata geçirerek projeleri sizlere sunacağım” diyerek toplantıyı kapattı.

Devlet Bakanı ile birlikte TBF ve FIBA Heyeti daha sonra ise İstanbul Olimpiyat Salonu’nu gezerek, incelemelerde bulundular.

TBF
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006