KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Spor > Basketbol


Basketbol - Basketbol hakkında her şey burada!


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 25.09.09, 11:56
EpiTaph - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ergen Baykuş
 
Kaydolma: 31.08.09
Erkek
Mesajlar: 445
Teşekkürler: 180
Üyeye 53 kez teşekkür edildi
Thumbs up Murat Özyer “Doğru yoldayız”

Bolu’daki 8 günlük kamptan sonra İtalya’nın Bormio ve Biella şehirlerindeki çalışma dönemlerini değerlendiren Türk Telekom Antrenörü Murat Özyer, takım karakteri, sosyal uyum, kondisyon ve oyun sisteminin temellerini attıklarını belirterek, “Doğru yoldayız” dedi.

Murat Özyer, sezon boyunca takımda oyun kurucu görevini üstlenecek Tutku, Mallet ve Soner’in sakatlıkları yüzünden oldukça sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını ama bunu Genç Telekom’dan bu yıl kadroya katılan Petrev’le gidermeye çalıştıklarını söyledi.

Bolu kampının ardından ikinci etap çalışmaları için İtalya’ya gittiklerini ifade eden Özyer, “Bolu’daki 8 günlük kamptan sonra İtalya’ya gittik. Tutku, Mallet ve Soner yani üç oyun kurucumuzun da sakat olması sebebi ile Bolu’daki Banvit, İtalya kampının başındaki Air Avelino ve Siena maçlarını da iptal etmek zorunda kaldık. Bormio’da 3, daha sonra geçtiğimiz Biella’da ise 2 maç yaptık ve Ankara’ya döndük. İtalya kampımız sırasında kondisyon, teknik ve taktik idmanlarımızı da sürdürdük. Bu dönemde ulaşmayı planladığımız önemli hedeflerimiz vardı. Takım karakteri, sosyal uyum, kondisyon ve oyun sistemimizin temellerini atmak istedik. Biz, teknik ekip olarak takım karakterimize her şeyden çok önem veriyoruz. Çünkü nisan, mayıs ve haziran aylarında bize en çok lazım olacak şey bu. Takımdaki oyuncularımızın kazanmayı arzulamaları ve pozitif yapıya sahip olmaları ilerlememize hız katıyor. Sosyal uyumumuz da buna paralel olarak ilerliyor. Kondisyon ve oyun sistemimiz ise sakatlıkları olan Tutku ve Soner‘in, milli takım çalışmalarından dolayı takıma yeni katılan Andre Owens’ın ve Polonya’da ki Avrupa Şampiyonası’ndan yeni dönen Bekir’in yoklukları hızımızı azalttı. Kayseri’de oynayacağımız turnuva sonrası antrenman ağırlıklı bir döneme gireceğiz. Bu periyotta Tutku hariç tüm oyuncularımızın olması bize hız kazandıracaktır. Unutmadan Türk Telekom’un alt yapı organizasyonuna verdiği değer ve emeğin bir ürünü olan Genç Telekom’dan aldığımız Pertev, sakat kısaların yokluğunda verdiğimiz dakikaları her geçen gün daha iyi değerlendiriyor. Bu da bizim için İtalya kampının önemli artılarından biri oldu” dedi.

Sakatlıklar konusunda da bir değerlendirme yapan Özyer, “Öncelikle sporda sakatlıkların çok normal olduğunu kabul eden bir teknik adamım, yeter ki oyuncu camdan olup devamlı kırılmasın. Ayrıca, profesyonel bir oyuncunun kendi vücudunu tanıması ve sakatlık önleyici çalışmaları ölü sezonda mutlaka yapması gerektiğine de inanıyorum. Bizim yaşadığımız sakatlıklarda Dr. Özgür Bülbül, Fizyoterapist Serkan Usgu ve Masör Gültekin İpek oyuncularımızı en kısa zamanda, en sağlıklı şekilde yetiştirmeğe çalışıyorlar. İtalya’da 8 gün boyunca İngiltere’de yaşayan ve uzman fizyoterapist olan Nevzat Yüksel de bu konularda bize yardım etti.Umarım sezona tam kadro sağlıklı bir şekilde başlarız ve öyle bitiririz” diye konuştu.

Bu hafta sonunda Kayseri’de düzenlenecek Türk Telekom İnternational Cup 2 Turnuvası’na ile ilgili olarak da düşüncelerini ifade eden Murat Özyer, “Bildiğiniz gibi 2010 Dünya Şampiyonası organizasyonun bir ayağı Kayseri’de oynanacak, dolayısıyla o aylarda Dünya basketbolunun kalbinin atacağı şehirlerden biri Kayseri olacak. Yönetimimiz de hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan kısa sürede iyi bir turnuva düzenleyerek bu dönem için bir destek vermek istedi. Beşiktaş Cola Turka ve Türk Telekom’un Eurocup’ta mücadele edecek olması, L.Rostov ‘un Eurochallenge Cup’ta bulunması ve bu sezon da iyi oyunculardan çok iddialı bir takım kurarak lige damgasını vurmaya hazırlanan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katılımı, turnuvanın reytingini artıracak. Kayseri halkının da turnuvayı seyirci olarak desteklemesi ile 3 gün boyunca Kayseri şehri basketbolun tadını çıkaracak” dedi.

basketbolseverler
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006