KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Hayvanlar Alemi


Hayvanlar Alemi - Sevimli dostumuz hayvanlarla ilgili seveceğiniz bir bölüm


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 27.07.09, 00:34
f.t.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
=))
 
Kaydolma: 14.07.07
Kadın - 31
Mesajlar: 3.170
Teşekkürler: 89
Üyeye 131 kez teşekkür edildi
Standart Ünlüler sponsor oldu, hayvanat bahçesi kurtuldu

Merhum işadamı Faruk Yalçın’ın kurduğu Darıca’daki Boğaziçi Hayvanat Bahçesi’nde uygulanan ’hayvanlara sponsorluk’ büyük ilgi gördü. Aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu çok sayıda kişi evlilik yıldönümü, babalar günü gibi özel günlerde hediye vermek için yıllık 500 TL’den başlayan fiyatlarla bahçedeki hayvanlara sponsor oluyor. En gözde hayvanlar ise aslan ve kaplan

Mak-Yal İnşaat’ın sahibi merhum işadamı Faruk Yalçın’ın hayata geçirdiği Darıca’da bulunan Boğaziçi Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’ndaki hayvanlar hem markalara iletişim platformu hem de özel günlerinde sevdiklerine orjinal bir hediye vermek isteyenler için alternatif oldu. Hayvanat Bahçesi’ndeki 2 bin 500 hayvan için 3 aylık, 6 aylık ve yıllık sponsorluk paketleri hazırlanırken babalar gününde aslan, evlilik yıldönümlerinde kaplanlar İstanbullular’ın gözde hediyeleri arasına girdi.

Sürüngenler istenmiyor

Fenerbahçe Futbol Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ’kanarya’, Lafarge Aslan Çimento ’aslan’ sponsorluğu yaparken bunların arasına dünyaya timsahı sevdiren marka olan Lacoste da hayvanat bahçesindeki ’timsah’ların yıllık sponsorluğunu üstlendi. Yıllık sponsorluk bedelleri ise 500 TL ile 2 bin TL arasında değişiyor. Yaklaşık 20 sponsorun destek verdiği Boğaziçi Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nın en gözde hayvanları ise aslan ve kaplan.

Tek sponsor bulamayan hayvan grubu ise aralarında yılanların bulunduğu bazı sürüngenler. Tavus kuşunun bile sponsorunun olduğunu söyleyen Boğaziçi Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Halkla İlişkiler Direktörü Günay Demirbağ, “Hayvanat Bahçesi’nin yıllık zararı 1 milyon TL. Migros, Real ve CarrefourSA meyve sebze, Uno unlu mamülleri gönderiyor. Biz sadece kırmızı et ve balığı dışardan alıyoruz ama kış sezonunda ziyaretçi gelişi sıfır. Bu dönemde aylık elektrik masrafı 40 bin TL’yi buluyor. Kişisel sponsorluk paketleriyle en azından masraflara destek alıyoruz hem de hayvan sevgisi aşılanmış oluyor” diye konuştu.

Hafta içi 200 kişi geliyor

Hayvanat Bahçesi’ne yaz sezonunda hafta içi 200 kişinin geldiğini bu rakamın hafta sonunda 500’e kadar çıktığını aktaran Demirbağ, “Masraf çok fazla bunun altından kalkılabilmesi için desteğin artması gerekiyor. Hayvanat Bahçesi zor durumda ama bu hayvanlar kötü durumda demek değil, onlara çok iyi bakılıyor. Sorun işletme maliyetinin çok yüksek olması”açıklamasını yaptı.

Bayram, evlilik yıldönümü, doğumgünü özel günlerde hediye olarak verilen sponsorlukların yanı sıra özellikle öğrencilerin aralarında para toplayarak yaptıkları sponsorlukların da çok önemli olduğuna dikkat çeken Demirbağ, “Böyle bir durumda ne kadar paraları olursa olsun sponsorluk veriyoruz” dedi. Demirbağ, sponsorluk yapanlara resimli kimlik kartı verildiğini, sponsor oldukları hayvanın panosunda isimlerinin yazıldığını ve serbest giriş hakları olduğunu da sözlerine ekledi
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006