KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Tartışma


Tartışma - Bir çok konu hakkında burada tartışabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 03.05.09, 00:12
adigesave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 15.02.09
Erkek
Mesajlar: 1
Teşekkürler: 0
Üyeye 0 kez teşekkür edildi
Standart sahibinden com sitesi güvenilir mi

bİlgİnİz olsun bİr kİŞİ sahİbİnden.com sİtesİ yÜzÜnden dolandirildi o dolandiriciyi Şİkayet ettİler ama yİne bu sİte İlanlarini yayinladi sÖzde kontrol edİlİyor ve gÜvenİlİr bİr sİte sahİbİnden.com yÜzÜnden bende dolandirildim ÇÜnkÜ dolandiricilara yataklik edİyorlar o yÜzden sİz sİz olun asla gÜvenmeyİn sahİbİnden.com a

dolandiricinin adi yÜksel sÖnmez gİresunlu
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 03.05.09, 00:37
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: sahibinden com sitesi güvenilir mi

Sahibinden.com ile nasıl dolandırılıyorsunuz ki? Ödemeler havale ile oluyor. Satıcıyla sizin aranızda. GET işlemleri de kredi kartıyla olduğundan geri ödemenin yapılmaması gibi bir şey söz konusu bile değil.
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 26.08.09, 14:15
pears - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 20.08.09
Erkek
Mesajlar: 1
Teşekkürler: 0
Üyeye 0 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: sahibinden com sitesi güvenilir mi

Yani ben de anlamış değilim nasıl dolandırılabiliyor insanlar bu e-alışveriş sitelerinde. Sonuçta insanın kendisinde bitiyor ama her ihtimale karşı internette dolandırılmamak adına birkaç öneride bulunmak istiyorum. Ben de eskiden böyle bir girişimde bulunmak istemiştim ve bu yüzden biraz araştırma yapmıştım. Bu araştırmalara dayanarak çıkardığım sonuçlar aşağıdadır arkadaşlar.

İnternetten alışveriş yapmak için; e-ticaret alanında uzun süredir faaliyet gösteren, bilinirliği yüksek ve birçok kişi tarafından kullanılan platformları tercih edin.

İnternetten alışveriş yaparken direk bankadan havale veya EFT yapmanızı isteyen kişileri güvenli alışveriş yapılmasını sağlayan e-ticaret sitelerine yönlendirin. Güvenli alıveriş için bu sitelerin sistemlerini kullanarak alışveriş yapın.

İstediğiniz ürünü piyasa değerinin çok altına vermek isteyen ve önce parayı alıp sonra ürünü göndermek konusunda ısrarcı davranan kişilere özellikle dikkat edin. Gerekirse ufak da olsa komisyon tutarını ödemeyi kabul ederek, aracı bir e-alışveriş platformunun sistemini kullanın.

İnternet üzerinden kredi kartı ile yaptığınız alışverişlerde 3D Secure sistemini kullanan platformları tercih edin.

İnternet üzerinden otomobil almayı düşünüyorsanız mümkünse aracı görmeden kaparo ücreti ödemeyin. Eğer otomobili göremiyorsanız aracın gerçekten satıcıya ait olduğuna emin olmak için ruhsat belgesini isteyin. Alternatif olarak satıcıdan, aracın üzerine o günün gazetesini koyarak fotoğraf çekmesini ve size göndermesini isteyin.

Alışverişlerinizde eğer satıcıya güvenmiyorsanız ilgili ürünün yanına o günün gazetesini veya kullanıcı adının yer aldığı bir yazı koyarak çekilmiş güncel bir fotoğraf isteyin.


İnternette bulunan birçok dolandırıcı taksit seçeneği sunup mail order sistemini kullanacağını söyleyerek kredi kartı bilgilerinizi isteyebilir. Kredi kartı bilgilerinizi ürünü teslim almadan kesinlikle paylaşmayın.

Satıcı ile yaptığınız yazışmalarda özel mailinizi veya MSN gibi sosyal paylaşım ağlarındaki hesaplarınızı kullanarak değil, ilgili e-alışveriş platformunun mesajlaşma sistemini kullanarak yapın.

Alışverişlerinizde profili yüksek ve sisteme üye oluş tarihi eski olan satıcıları tercih edin.

İnternette e-alışveriş konusunda herhangi bir sorun yaşadığınız zaman hemen ilgili platformla irtibata geçin.
Alıntı ile Cevapla
  #4 (permalink)  
Alt 03.09.09, 03:33
ragazzo.17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 24.08.09
Erkek - 34
Mesajlar: 254
Teşekkürler: 10
Üyeye 20 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: sahibinden com sitesi güvenilir mi

bilgi için sağol
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Konuya Ait Popüler Kelimeler
sahibindencom güvenilir mi sahibinden alışveriş yapmak sahibinden com güvenilir mi sahibindencom güvenlimi sahibinden güvenilir mi sahibinden güvenli mi sahibindencom güvenli mi sahibinden get sahibindencom havale sahibinden güvenilirmi sahibindencom hakkında sahibindencom güvenilirmi sahibinden güvenlimi sahibindencom alışveriş güvenlimi sahibinden com güvenlimi





© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006