KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Kariyer


Kariyer - İş hayatı ile ilgili bilgiler burada


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 28.12.08, 16:39
_C@N_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 29.03.08
Erkek
Mesajlar: 1.656
Teşekkürler: 89
Üyeye 253 kez teşekkür edildi
Standart Elektrik elektronik mühendisliği

Elektrik Elektronik Mühendisliği (Elektrik ve Elektronik Mühendisliği) elektriğin uygulamalarını inceleyen bir mühendislik dalıdır. Elektronik mühendisliği veya Elektrik mühendisliği yerine kullanılabildiği gibi iki disiplini bir arada sunan ayrı dal için de kullanılır.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği 100 yılı aşkın bir süredir giderek artan hızlarda hayatımızın her alanına girmiş ve birçok yeni alanın doğmasına neden olmuş bir mühendislik disiplinidir. Ne zaman çatınızdaki anten, kablo veya uydu anteni aracılığıyla televizyon seyretseniz, müzik dinleseniz, ses veya görüntü kopyalasanız, otomobile binseniz veya klimayı açsanız, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ürünü kullanıyorsunuzdur. Elektrik ve Elektronik Mühendisleri olmasaydı uçaklar uçamaz, bilgisayarlar çalışamaz ve bulunduğunuz modern toplumun tüm çarkları aniden durur ve ilkel çağlara geri dönerdiniz.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliğinin kapsadığı alan iki genel grup altında toplanabilir. İlki enerji ve güç sistemlerini içerir ve genelde Elektrik Mühendisliği adı altında anılır. Elektrik enerjisinin üretimi, iletimi, dağıtımı ve işlenmesi ile ilgilenir. İkincisi ise elektronik ve iletişim alanlarını içerir ve genelde Elektronik Mühendisliği olarak adlandırılır. Elektronik Mühendisliği elektronik ve haberleşme teknolojileri gibi alanlarla ilgilenir. Uydu haberleşmesi, cep telefonu, bilgisayar bu alanlardan sadece birkaçıdır. Örneğin, Elektronik Mühendisleri kablosuz iletişimin ve internetin, daha iyi telefonlar, daha güçlü bilgisayarlar, ve daha yüksek hızlı modemler tasarlayarak gelişmesine katkıda bulunmuşlardır. Kısacası Elektrik ve Elektronik Mühendisleri en yaratıcı ve zor işleri başaran modern teknolojilerin öncüleridirler. İşleri genellikle haberleşme ağları ve süper bilgisayarlardan sayısal kontrol sistemleri ve modern cihazlara kadar herşeyi tasarlamak, üretmek ve geliştirmektir.

Elektrik ve Elektronik mühendisleri bilişim, haberleşme, otomasyon ve enerji gibi dev sektörlerin yanısıra endüstrideki birçok alanda iş bulma olanakları vardır. Elektrik ve Elektronik Mühendisleri aynı zamanda yüksek teknoloji gerektiren kurum ve şirketlerin yöneticileri olarak da çalışabilirler. Dünyada birçok önde gelen yüksek teknoloji şirketlerinin başında Elektrik ve Elektronik Mühendisleri çalışmaktadır.


Büyüyünce olmak istediğim meslek
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 02.05.09, 02:03
DownForLife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Acemi Baykuş
 
Kaydolma: 13.02.09
Kadın - 33
Mesajlar: 94
Teşekkürler: 15
Üyeye 3 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Elektrik elektronik mühendisliği

elektrik elektronik mühendisliği dal dal ayrıldı di mi?
elektrik müh, elektronik müh ve elektrik-elektronik mühendisi
sonra da ne kadar çok üniversiteli işsiz var denio
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006