KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Spor > Futbol > Trabzonspor


Trabzonspor - Trabzonspor taraftarlarının bölümü


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 11.12.08, 20:02
FuzuLee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 07.12.08
Erkek
Mesajlar: 57
Teşekkürler: 0
Üyeye 2 kez teşekkür edildi
Standart Trabzonspor fırtınası geri döndü

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Bordo-Mavililer, ligde 14. haftalara bakılarak yapılan araştırmada, bu sezon topladığı 31 puan ile son 12 yıl içindeki en fazla puanını elde etti.

Karadeniz ekibi, teknik direktör Şenol Güneş’in görev yaptığı 1996-97 sezonunda 32 puan toplamayı başarmıştı. Trabzonspor, söz konusu dönemde en başarısız dönemini ise 2006-2007 sezonu ve geçen sezon yaşadı.

2006-2007 sezonu ile geçen sezon 14. hafta sonunda 16 puan toplayan Bordo-Mavililer, bu yıl aynı dönemde 31 puana ulaşarak 15 puan daha fazla elde etmeyi başardı.

YERLİ MALI YURDUN MALI
Trabzonspor’un bu sezonki başarısının arkasında ise İstanbul’un 3 büyük takımının aksine yerli futbolcular bulunuyor.

Bu sezon ligde 21 gol atan Trabzonspor’da yerli oyuncular 15 gol atarken, yabancı oyuncular ise 6 gol kaydetti.

Bordo-Mavilililer’de; 7 oyuncu golle tanışırken, Gökhan Ünal ve Umut Bulut 5’er, Selçuk İnan 3, Yattara, Isaac, Colman ve Tayfun 2’şer gol attı.

Bordo-Mavili takımda gollerin yüzde 71’ni yerli oyuncular yüzde 29’nu ise yabancı oyuncular rakip filelere gönderdi.

GİZLİ LİDER
Trabzonspor zirvede ama hala İstanbul’un devlerinin performansı ön planda. Karadeniz ekibi ‘gizli liderlik’ avantajı taşıyor.

YANAL ŞANSI
Oyuncuları Yanal’ı seviyor, inanıyor, saygı duyuyor. Birçoğu eski öğrencisi. İdman metotları sakatlık kabusunu önlüyor.

CAMİA BİRLEŞTİ
Yönetimden muhalefete herkes takımın etrafında birleşti. Kentin idarecileri de duayenler de Trabzonspor’un hep yanında.

TARAFTAR
Tribünleri doluyor, daha da önemlisi destek veriyor. Artık oyuncusunu kaybeden değil, oynamayanı bile kazanan bir hava var.

İhtilal’ şoku yeni atlatılıyordu ki, ‘ihtilali’ onlar sempatikleştirdi. O ‘ihtilale’ kimse soğuk bakmadı, tüm yurtta kutlandı. ‘Anadolu İhtilali’ idi yapılan, Trabzonspor’du yapan. O zamanlar o kadroda top koşturanlar gerçekten ‘efsane’ olacaklarını tahmin etmemişlerdi. Çünkü o başarılardan sonra Trabzon’un bu kadar uzun bir sessizliğe gömüleceğini kimse bilemezdi. Ama oldu, Trabzon o sevinci unuttu. Bazen Avrupa, bazen ‘onurlu 2.’lik’ ile avundu. En son 1995-96’da çıkış yakaladı ama olmadı. ‘Artık olmaz’ umutsuzluğu ise ilk kez şimdilerde ‘neden olmasın?’ inancına bıraktı yerini. Şampiyon olur mu bilinmez ama avantajları olduğu kesin. Ve bir şey daha var ki, Trabzonspor döndü. Bu sene olmazsa bile hasret çok uzamayacak, bu da kesin!

AVNİ AKER ŞİMDİ STAT!
Satılan kombine çokluğu değildir stadı stat yapan. ‘Kuru’ ve ‘niteliksiz’ kalabalık kameraya görüntü verir ancak. Ama şu ana kadar Avni Aker’e koşanlar çok önemli 2 şey başardılar. Yenilirse mutlaka olay çıkaran, ‘ayakkabı ve yastık’ dahil ne bulursa sahaya atanlar gitti; rakibi alkışlayan, yanındakini uyaran bir kimlik geldi.

Bu da yetmezdi; takıma destek gerekliydi. ‘Çılgını’ da, ‘Piranası’ da, ‘Farozlusu’ da, ‘Erdoğdulusu’ da birleşti. Şutlar, kurtarışlar, çalımlar alkışlanıyor, kredi tanınıyor. Eskiden yıldız adayı gençleri ısınırken ‘yiyen’ topluluk, birlikte pişirip, ‘başarıyı’ yemenin tadını alıyor. Böyle sürerse Trabzon’un en büyük artısı taraftarı.

YÖNETİM SAYGI DUYUYOR
Ersun Yanal’ın özellikle ‘milli’ kariyeri ve yaptıklarının yapacaklarının garantisi olarak görülmesi onu şanslı kılıyor.

Yanal Trabzonspor, Trabzonspor da Yanal için bir şans. Kimyaları, hedefleri uyuyor. Oyuncular da hocalarını seviyor, inanıyor. Tüm yedeklerin performansının üst düzey oluşu ‘küsmemenin’ bir kanıtı. Yönetim de hocasına saygılı, güveniyor. Hem idman bilimine hem getirdiklerine. Trabzon’un bu sezon idman sakatlığı yaşamaması kadro için avantajı.

İSTANBULLULAR GÖZDE
Trabzon lider ama hala diğer 3 büyüğün sayesinde olduğu inancı var. Trabzon kazanıyor, fark açıyor, İstanbullular konuşuluyor. Galatasaray’a 4, Fenerbahçe’ye 5, Beşiktaş’a 6 atmış Trabzon. Yanlış anlamayın puan farkı! Ama hala ‘gizli lider’! Bu da baskıyı ve hedef olma telaşını azaltıyor.

HER ŞEY TRABZON İÇİN
Muhalefet en yapıcı noktada. “Trabzon’u şampiyon yapanı omuzlarımızda taşırız. İsim önemli değil. Bu takıma destek verin” sözleri, son seçimi ciddi bir oy almasına rağmen kaybeden İbrahim Hacıosmanoğlu’na ait. Kent ayakta;

Vali Nuri Okutan ve Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ile Almanya kampında beraberdik, hala takımla yatıp kalkıyorlar.

Özkan Sümer eski günlerdeki gibi Brezilya’da ‘avda’, Sadi Tekelioğlu altyapıda. PAF’lar yıldız kaynıyor, Karadeniz 1.Lig’e koşuyor. Herkes ucundan kıyısından Trabzonspor’un zaferinde pay sahibi olmak için yarışıyor.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 11.12.08, 20:06
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Trabzonspor fırtınası geri döndü

Helal olsun valla, bi Galatasaraylı olarak tebrik ediyorum
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 12.12.08, 16:24
FuzuLee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 07.12.08
Erkek
Mesajlar: 57
Teşekkürler: 0
Üyeye 2 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Trabzonspor fırtınası geri döndü

eyvallah bizde sizi uefadaki başarılı gidişinizden dolayı kutluyoruz.başarılarınızın devamı dileğiyle
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006