KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Sağlık


Sağlık - Sağlığımız hakkında bilgileri bulabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 16.10.08, 15:42
kingsaban - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kovuldu!
 
Kaydolma: 16.10.08
Erkek
Mesajlar: 39
Teşekkürler: 2
Üyeye 10 kez teşekkür edildi
Kızgın Down sendromu arkadaşların dayanışması

Manisa'nın Salihli ilçesinde yıllardır bütün günlerini birlikte geçiren down sendromlu iki arkadaş, kimseye ihtiyaç duymadan bütün gereksinimlerini karşılarken, sporda da alanlarında önemli derecelere imza atıyor.

Zihinsel engellilerin devam ettiği Salihli Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nde öğrenim gören, burada aynı zamanda spor, galoş yapma, ahşap boyama, resim çalışmalarında bulunarak, becerilerini geliştiren Fevzi Doğan (24) ve Özcan Koç (23), okul ve spor dışı zamanlarını aynı işte çalışarak değerlendiriyor. Bir otoparkta çalışan gençler, ailelerine yük olmadan harçlıklarını çıkarıyor.

İş yerine bisikletleriyle giden down sendromlu iki arkadaş, bilgisayar ve cep telefonu kullanıyor. Fevzi Doğan ve Özcan Koç, Salihli Belediyespor'un bünyesindeki Zihinsel Engelliler Spor Takımı'nda atletizm ve yüzücülük alanlarında Türkiye derecelerine sahip bulunuyor.
Fevzi Doğan, ayrılmaz iki dost olduklarını belirttiği Özcan Koç ile fırsat buldukça yemeğe, ilçedeki havuzlara yüzmeye gittiklerini ifade ederek, “Birlikte bisiklete binmeyi çok seviyoruz. Ailemize yük olmadan kendi işimizi kendimiz görüyor, harçlıklarımızı çalıştığımız otoparktan çıkartıyoruz. Bazen Özcan ile birlikte at çiftliğine at binmeye bile gidiyoruz” dedi.

Gençlerin çalıştığı otoparkın sahibi Nuri Kaya ise Fevzi ve Özcan'ı çok sevdiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Çalışmalarından çok memnunum. İkisi de aldıkları görevi fazlasıyla yerine getirmeye çalışıyor. Bazı günler iş icabı otoparkı saatlerce onlara bırakıp gidiyorum. Otopark ücretlerini müşterilerden tahsil edip, kuruşu kuruşuna bana hesap veriyorlar. İkisinin de matematiği çok iyi. Burada çalışmaya başladıktan sonra çevreleri de gelişti. Şimdi bu çevrede onları tanımayan yok.”

Fevzi ve Özcan'ın Salihli Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'ndeki öğretmeni Serkan Bulut da gençlerin 15 yıldır okulda eğitim aldığını ifade ederek, “Her ikisi de bugün normal insanlar gibi işlerini kimseye muhtaç olmadan yapabiliyorsa bunu biraz da okulda verilen eğitime ve ailelerinin ilgisine borçlular. Bu çocuklarda eğitimin çok büyük katkısı var” dedi.

TÜRKİYE DERECELERİ

Fevzi Doğan'ın engelliler 25 metre yüzmede Türkiye üçüncülükleri, Özcan Koç'un ise futbol ve basketbolda takım halinde Ege Bölgesi ikincilikleri, atletizm 50 metrede ise Türkiye ikinciliği bulunuyor.

Babasını küçük yaşta kaybeden Özcan Koç'a annesi bakarken, annesi ev hanımı olan Fevzi Doğan'ın babası Salihli Organize Sanayi Bölgesinde şantiye sorumlusu olarak çalışıyor.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006