KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Sağlık


Sağlık - Sağlığımız hakkında bilgileri bulabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 16.10.08, 15:29
kingsaban - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kovuldu!
 
Kaydolma: 16.10.08
Erkek
Mesajlar: 39
Teşekkürler: 2
Üyeye 10 kez teşekkür edildi
Tamam Engelleri hayata,engel değil

Tekirdağ'da doğum sonrasında oluşan rahatsızlıktan dolayı konuşma yetisini kaybeden, ellerini kullanamayan ve yürüyemeyen 30 yaşındaki Zeki Aydın, tüm engellere rağmen hayata tutunuşu ile herkese örnek oluyor.

Zeki Aydın, geçirdiği rahatsızlık sonucunda konuşma yetisinin yanında yürüme yeteneğini de kaybederek tekerlekli sandalyede yaşamını sürdürüyor.

Sadece ayak kaslarına hükmeden Zeki Aydın, ayaklarını kullanarak, kitap okuyor, televizyon seyrediyor, ansiklopedilerde araştırmalar yapıyor.

Aydın ailesinin 2 çocuğundan büyüğü olan Zeki Aydın'ın annesi Süreyya Aydın, oğlunun yaşam engellerine rağmen hayata bağlı olmasının kendilerine mutluluk verdiği söyledi.

Özürlü ve sakat olan pek çok engellinin hayata küstüğünü, ancak oğlunun tüm olumsuzluklara rağmen hayattan zevk alarak yaşamını sürdürdüğünü ifade eden anne Aydın, şunları kaydetti:

“Bu tip özürlüler hayata küserler. Ancak, oğlum hiçbir zaman hayata küsmedi. Her zaman kendine bir uğraş buldu. Kendisi, çok iyi bir televizyon izleyicisi. Televizyonlarda yayınlanan yarışma programlarındaki bilmediğimiz sorulara anında cevap vererek bizi şaşırtıyor.
Okuma ve yazmayı, gittiğimiz seyahatlerde tabelalara bakarak öğrendi. Bizim de yardımımızla okuyabiliyor. Özellikle televizyondan ya da bizden duyduğu sağlıkla ilgili terimleri, ayaklarının yardımıyla baktığı sağlık ansiklopedisinden bize söylüyor.”

Anne Süreyya Aydın, oğlunun hayal gücünün çok gelişmiş olduğunu, kendisinin film senaryoları yazmak istediğini sözlerine ekledi.
Baba Adnan Aydın ise oğluyla her zaman gurur duyduğunu belirtti. Oğlunun her zaman gurur duyulacak bir genç olduğunu ifade eden baba Aydın, “Oğulum, Türkiye'nin siyasetiyle yakından ilgileniyor. Türkiye'nin sorunlarına kafa yoruyor. İyi bir Galatasaray taraftarı. Zeki, sağlıklı olan fakat üretmeyen birçok gence örnek oluyor” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Emine Güvencin de Zeki Aydın'ın tüm engellilere örnek olduğunu belirtti.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006